Хайде на театър - 17

• 35 397
  • 745
  •   2
Отговори
# 720
  • София
Взех за Театър в НТ, Деветдесет и отново за Сън в лятна нощ в Младежкия. Ще дебна и за Слон в стаята /който го е гледал - става ли за 18-20 годишни или си е за хора с житейски опит?/.

# 721
# 722
Здравейте,
Днес бях на премиерата на „Деветдесет“ в Младежки театър.

Като цяло, постановката много ми хареса. Представя срещата на бивши партньори, които имат само 90 минути, за да се сбогуват и да преосмислят живота си заедно и поотделно.
Разговорът им е едновременно смешен и болезнен, което предизвиква много лични размисли.

Истинският акцент за мен беше играта на Владо Карамазов - едновременно чаровен, сложен и объркан образ. Супер завладяващ като енергия и присъствие на сцената (поне за дамската аудитория) Blush

От друга страна маниерът на Кристина Янева не ми допадна. Нейният образ ми се стори на места прекалено... студен може би. Липсваше ми нещо и в химията между двамата.

Личното ми мнение е, че за да бъде истински оценена, пиесата изисква определен житейски/семеен опит от зрителя. Хората с дълъг съвместен живот или преживели раздяла със сигурност ще се припознаят в ситуациите.

Бих препоръчала „Деветдесет“ заради прекрасната игра на Владо Карамазов и заради дълбокия, провокативен текст.

Между другото, цялото преживяване много ми напомни на "Дишай".
Бих я гледала още веднъж ако я нямаше Кристина Янева. Даже ми е жал за хубавата пиеса и Владо Карамазов и лошия каст на женска роля. Кристина Янева не е студена, тя .... толкова си може. Като цяло слаба актриса. Обожавам иронията и сарказма на Владо Карамазов.

# 723
Споделям впечатленията за Кристина Янева. И в Чест, и вероятно в 90, тя е просто жената на режисьора.
Има калъп, от който не може да излезе в ролите си. Никаква разчупеност, никаква грация, никаква харизма. Винаги е като електрически трион– изпъната, кара по същество и издава шум.

# 724
  • София
Янева ми хареса много във "Времето е спряло", но там просто този тип игра и дойде дюшеш. 😂
В "Заешка дупка" изобщо не можа да ме разчувства.

# 725
Споделям същите впечатления от Кристина Янева като актриса. Има късмет, че е жена на мъжа си и дъщеря на баща си. Много слаба и еднопланова актриса.

# 726
Никога не съм я гледала, но ако е така, наистина е много жалко … на мен Ивайло Христов ми е кумир от младежките години и този факт много, много ме разочарова… Ами тя участва във всички негови постановки! Аз си купих билет за 90 в МТ за януари и го очаквам с нетърпение. Вчера бях на Театър в НТ -забележителна режисура на Бойка Велкова, и игра също - тя е безкрайно талантлива, а каква енергия само… Иреней К. много добре й партнираше … от  младите актьори не бях възхитена. Като цяло много интересна постановка. Ако купувате билети, вземете си места на последните редове. Залата е разчупена и има няколко “сцени”, вкл и стълбите.

# 727
Хех, на мен пък ми харесаха младоците в Театър и не толкова Ириней Константинов. Simple Smile Но, разбира се, всеки има различни възприятия.

Разочаровах се предварително от коментарите за Кристина Янева. Все пак, ще гледам все някога Деветдесет, но ще съм предубедена.

# 728
Какво се е случило с най-известните постановки на Народния? Отворих скоро и не видях нищо познато…
Видях, че Камен Донев има постановка с билети от по 150лв… толкова ли е добра?

Кои представления визирате в Народния? 
Иначе за Камен Донев - харесвам го, но никога не бих дала толкова пари за билет. 😄

Хех, на мен пък ми харесаха младоците в Театър и не толкова Ириней Константинов. Simple Smile Но, разбира се, всеки има различни възприятия.

Младите са страхотни, много енергия блика от тях, харесаха ми всички. 🫶

Иначе и аз си взех билети за "Деветдесет". Най-вече заради Владо Карамазов. На Кристина Янева не съм най-големият фен, но не ми е дразнеща. В "Чест" в 199 двамата ми допаднаха.

# 729
  • София
Ringol Какво Ви се гледа? Доста различни са предложенията.
Аз бих избирала между "ЙОАН - СИНЪТ НА ГЪРМА" - мюзикъл
 и "Стъпка по стъпка"
На Йоан някъде четох, че ако не си чел книгата трудно се вдява замисълът.
Има ли смисъл да се прочете (изслуша)? Мерак ми е най вече заради госпъл ансамбъла, но то път няма да е в амфитеатралната зала, а в по-стандартна (зала 11, кино Люмиер). Има и втора дата

Всъщност, според мен връзката по-скоро е обратна: ако човек изгледа мюзикъла, може и да се заинтересува да се запознае повече с живота на апостол Йоан, но не е задължително. Няма връзка с никоя църква, няма индоктриниране.

Макар че донякъде стъпва върху библейски сюжет, мюзикълът поставя универсални въпроси за смисъла на живота и за ограниченията, срещу които всеки човек се бори. Метафорите са съвременни и интересни, поднесени със свеж хумор. Реми Тоин е един от хореографите, а на сцената свирят някои от най-добрите музиканти в страната.
В първоначалния актьорски състав участват Свежен Младенов и Крис Макаров.

# 730
Взех за Театър в НТ, Деветдесет и отново за Сън в лятна нощ в Младежкия. Ще дебна и за Слон в стаята /който го е гледал - става ли за 18-20 годишни или си е за хора с житейски опит?/.
Синът ми беше много впечарлен!

# 731
От мен отзив за “Nordost“ в Младежкия. Започвам с това- невероятна постановка, която си заслужава да бъде гледана. Изключително много ме докосна и развълнува, страхотна актьорска игра и режисура. За тез като мен, които са забравили за този действителен случай- Nord ost е мюзикъл на театъра Добровка в Москва, на който през октомври 2002г. нахлуват чеченски терористи и взимат зрителите за заложници, искането им е Русия да спре войната в Чечня. Сюжетът проследява три жени и техните съдби, които се преплитат по време на терористичния акт. Постановката в наситена с много емоция и тъга, пресъздава истински събития, които никой от нас не може да си представи, че могат да му се случат. Наистина много ми хареса и съм още под въздействието ѝ. Трите актриси за мен бяха брилянтни, на няколко пъти се сдържах да не ревна, но накрая не устоях. Препоръчвам постановката с чисто сърце.
Ох, обожавам като отида на театър и после ме държи вълненението известно време!

# 732
  • Галифрей
Снощи гледах ” Венецианският търговец” в Народният. Бях на по хубово място и този път виждах отлично всичко и ми хареса повече от първият път. Много е готино как като актьорите слизат от сцената и отиват отвънка, на живо се виждат на екрана. Страхотна чуствителна пиеса за една несподелена любов между Антонио и Басанио Зарадвах се че попаднах на  Веселин Мезеклиев който играе дожът на Венеция ( много по-добър е от Владо  Пенев)
Естествено истинските звезди са Павел Иванов и Самуел Финци ❤ Крале. Големи са!  Е другите актьори играеха супер дори Радина игра добре, въпреки,че се задъхваше.

# 733
Какво се е случило с най-известните постановки на Народния? Отворих скоро и не видях нищо познато…
Видях, че Камен Донев има постановка с билети от по 150лв… толкова ли е добра?
На мен не ми хареса въобще! Имайте предвид, че постановката е 3 часа и е пълен тюрлюгювеч! Пак казвам - това е мое мнение. Има хора, които са впечатлени и им харесва. В тази група попитах даже какво им е харесало, но отговори не видях.

# 734
  • София
Ако говорим за "И все пак животът е прекрасен" и аз не останах впечатлена, цялостно имаше и добри моменти, но не бих препоръчала.

Общи условия

Активация на акаунт