Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 16 284
  • 552
  •   1
Отговори
# 150
Гери, какви точно са ви гуменште ботушки.

Препоръчаните тук в темата, страхотни са. https://bundgaardshoes.com/products/cover-5
Имат си подплата, за времето в момента не мисля, че му е хладно. Слагам ги с дебело чорапче. За зимата за сняг ще трябва да мисля други, но то сигурно така или иначе ще трябва пак да купуваме обувки защото няма да му стават. Макар че с това ужасно време, нищо чудно и сняг да завали скоро...

Маги, ако още не ходи навън, недей да инвестираш повече в гумени ботуши, като цяло и в обувки. Много са скъпи, а я ги обуеш няколко пъти, я не. Вярно, че има вторичен пазар, аз вече всеки ден оглеждам в OLX (търся яке), но все пак не си струва.

# 151
Здравейте, от няколко дена бебка много болезнено се изхожда , плаче направо се дере, свива се . Пробвах всякакви плодове , чай blevit също, няма промяна . Имали ли сте такъв проблем? На какво може да се дължи? Никога не е имала проблем с изхождането.

# 152
Герка, това са ни любимите ботушки 😍!

Благодаря за препоръката за мерино дрешки, ще им поръчам и на двамата един кат дрехи за студено! С Габко ли поръчваш?

В декатлон също има дрехи с мерино.

Аз ги обличам със Софтшел гащеризон и гумени ботуши с тънък вълнен чорап.

Сигурно сте си накупили вече…космонавти и зимни обувки, заела съм се да разпродавам на дъщеря ми от първата зима/есен дрешките.
Ако някой има интерес да ми пише.
Имам боси ботички с вълна на Тикки, зимен гащеризон, шапка, панталончета и няколко ватирани блузки, якенце.

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 17:04 от NI_CI

# 153
Само да кажа, че тики ботите са топ зимна обувка, аз вече взех, иначе да съм се наредила първа.
И +1 с мнение да не се купуват обувки, ако детето не ходи.

Сиска, предлагай по-често вода и супички, смутита с круша.

Манджи.. лошо ми е, днес за закуска ми отказа мюсли с боровинки, баница на тиган, смути с банан и манго, изяла две хапки всичко на всичко и парче ябълка.. и аз се ядосах и не и дадох да суче с идеята да огладнее. Ми не, на обяд от кухнята не яде леща(която аз изядох и беше най-вкусната леща, дето съм яла), две лъжици яде градинска супа със сирене и после си хапна една хапка яйце.. и денят още не е свършил, мъката ми продължава със СЗ и вечеря.

# 154
Айде и аз на опашката за оплакване. Макси от събота сутринта е с повръщане. Боли го стомаха и толкова, температура няма, разтройство няма, ама и не може да задържи ядене, а такъв апетит му се е отворил... като слушам някои как не искат да ядат, бих ви пратила малко от неговия апетит, ако можех, че той пък не трябва да яде. Днес май най-накрая започва вече да задържа поне щадящи неща, дано така да си остане, че ще се побъркам. Лео за момента поне се разминава, ама за да не дразни Макси и него съм го ограничила в това какво му давам да яде, количество може повече от Макси, но поне да не го дразни със съдържание. Ама пък той тръгна на запичане, та се наложи да ги деля и да измислям как да станат нещата, че Макси да не разбира какво се случва и че Лео яде. Днес вече Лео е ял закуска и обяд нормално, а Макси идея си няма. Ходихме на доктор, нашия е в отпуск, за късмет при заместника все пак ни дадоха час и то преди обед, направо невиждан късмет. Обаче това ходене разбута обедния сън на Лео, и ще видим как ще минат нещата до довечера.

Лео пък напоследък нощем се мъчи с някакви газове, буди се, като се изпръцка може да си заспи спокойно обратно. Ама ако не успее, се върти много, чуди се как да застане, спи ми с коремче върху ръката...

Намрънках се, май нямам нещо съществено да добавя иначе по актуалните теми.

# 155
Милива, ние днес го оставихме само с едно хранене в 18, по принцип му даваме и в 20.30, но като му видях физиономията и как яде със зор и викам направо млякото в 22. Може да не се мъчиш поне с едното, а да съчетаете СЗ и вечеря.

Вики, да се оправя баткото бързо.

Гери, питах те за ботушките, защото тук бяха сложили мамите друг линк
https://bosi.bg/shop/bundgaard-cover-yellow/, където са по-евтини, може би има разлика, но не знам каква точно. Чудя се още дали да взимаме. Той реално ходи, но само за ръка, тоест щъка си по земята. И ако пак е мокро една седмица, ще са добре дошли. Давайте идеи за чорапи за ботушки -  термо чорапи ли им обувате или какви? Някой беше казал тънки вълнени, ама какви са тия чорапки?

За малко да забравя за тематичната седмица с нова тема. Нека е Играчки. Давайте вашите добри попадения от магазините и от домашната посуда.

Препоръчвам тази и този тип, но специално тази е добра изработка. Че попаднахме на една олющена и разклинена от друго място. Прибрала съм жетоните, защото са дребни. Пръчиците също е добле да са под наблюдение. 
https://www.emag.bg/montesori-obrazovatelna-igra-kutija-za-perma … toy/pd/D63RHJ3BM/

От бита за кратко са ме спасявали измити кофички от кисело мляко, щипки, дазох му едно контейнерче за стерилна урина да си отвинтва и завинтва, че нямаме пластмасови бутилки.

Ако ви хрумват играчки тип конструктор - където две части се съединяват, давйте ги насам, че не се сещам точно в момента, а ще ми е полезно.

# 156
Аз предлагам постоянно, защото иначе съвсем нищо не яде, така поне хапка-две и се събира все нещо. Явно и е достатъчно  щом изследванията са и перфектни, мен обаче ми се струва неестествено да няма заместено хранене..
С тези яйца играе много, носи ги, отваря, затваря.
https://www.hippoland.net/playgo-sorter-yaytsa-1731
И с тази линейка на баткото играе всеки ден, натиска се шофьора(или копчето под него) и започва да пее и да се движи из стаята
https://moni.bg/products/product_id/9802/muzikalna-linejka-2v1-e9997
Вълнени чорапи от хм
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.1235109001.html
А за студа в групите за вълна има едни жени, които продават с овча вълна, камилска вълна, миналата година купувах и за мен и са много топли, но са доста дебели.

Вики, Бояна периодично има моменти с много газове, без промяна на нещата, които е яла. Буди се, проплаква, върти се, върху мен даже ляга и единственото, което ми прави впечатление е, че тогава растат и зъби. Моята теория е, че като суче и има дискомфорт гълта повече въздух, иначе не си го обяснявам..

# 157
Милива, да си жива и здрава, чорапите са точно навреме, че ще правя поръчка, и яйцата изглеждат супер, точно нещо подобно би го грабнало.

На нас недаването на едно ядене ни се отплати с будене в 4:30... и после въртене цяла нощ. Един кътник го изкара целия, 3 to go...

Ние ли го разглезихме, от зъбите ли е, не знам, но само ходи и иска да го гушкаме и носим. Научихме го да танцуваме гушнати, сладки моменти, но като чуе хубава музика сам идва, да го носим, и после като маймунче виси и не иска да слезе...

# 158

Всичко ,къде има копчета и свири е нсшето нещо за игра.
Тези коли от Икеа са тип сортер, а дървената маса е топ и махнахме тази на Фишър Прайс.
Чорапи е трудно при нас, почти всички му стягат ластиците ,дебело му е крачето и аз му ги изрязвам или побългарявам.Но сме с ботуши с вълна така че, излизаме с тънки навън.

# 159
Magrat, кой номер от ботушките ви трябва?
Имаме точно жълти за продаване, но са 19ти номер.

# 160
  • София
Аз чакам да огладнее доста (момента преди да ревне), за да хапне нормално иначе 2-3 лъжици и край. То и нейното нормално е 150гр и ако е на кеф някоя хапка плод, ама това е друг въпрос. Ако гледах схемите с количествата щях да се побъркам досега. Sweat Smile
Гласим се пролетта да я пускаме на ясла и не знам как ще е там яденето с менюто първо, второ, трето. Animal See No Evil Редки са моментите, когато би яла количества.

# 161

Благодаря за препоръката за мерино дрешки, ще им поръчам и на двамата един кат дрехи за студено! С Габко ли поръчваш?

Поръчвам с dostaviam.com, много ми е удобно, цените също ме устройват. Направо е нереално доставката от Германия да ми е по-евтина отколкото със Спиди или Еконт в рамките на София, ама така е като няма конкуренция, а картел.

Готини играчки сте споделили, тази с яйцата ми хареса, ще поръчам и аз. Това с чекмеждето също е готино, но ще взема някаква вариация, с топка или сортер.

Момчил харесва тази играчка, само че само с пръчици (вече я няма налична, затова пускам подобна). Не я давам всеки ден за да му е интересна - като я дам, може да се занимава 10 тина минути.
https://www.temu.com/bg-en/round-piece-color-stick-two-in-one-cl … ssn_id=duugehv55e

Отдавна съм оставила кофички от кисело мляко в едно от чекмеджетата, до които има достъп. Повече се забавлява да ги разхвърля обаче, вместо да ги реди (с което още не се справя добре). Маги, браво, че развинтва контейнерчето, Момчил не може. Слага и маха само "лесни" капаци.

Като говорим за играчки - в пясъчника бебетата ви пълнят ли вече кофички? Момчил още не го усвоил това умение, основното забавление е да рови в пясъка с ръце Unamused Поради същата причина още изобщо не успява да загребе сам от купичка - пробвала съм да дам храна с подходяща за това консистенция (т.е. гъста), с подходяща лъжица, но не става нищо. На моето дете май му се развива само грубата моторика Satisfied

Кажете кога ще заведете бебетата на зъболекар за първи път? Как протича прегледа? Изобщо не си представям как ще го накараме да си отвори устата, как ще стои мирно, и то пред непознат, на непознато място.

# 162
Сигурно съм ви досадна вече, но баткото ми е на градина и имам възможност да съм по-активна.
Бояна също не може да пълни кофичките в пясъчника, нито с лъжица да борави, последно време успява с вилица, но боде с нея и после с другата ръка маха и слага в устата Expressionless и тя се справя с “лесни” капаци.
Баткото по това време ядеше прилично с прибори, пълнеше кофички с пясък, не че сравнявам, ама сравнявам Joy

Кукличка, като гледам масово ги броят за “злояди” децата в яслите, предлагат им, пък колкото ядат и с повече хляб. Мен това ме дразнеше ужасно, защото синът ми върви много по-едър и въпреки, че ядеше манджата му дробяха хляб и отделно му даваха в ръка да държи. Той понеже рано проговори, всичко си изпяваше вкъщи Grin На частна или държавна ще я пускате?
Мен ми се работи вече, но тя с това неядене и неспане няма шанс да я пусна преди лятото. За една година много ще се променят нещата, ако имам успех с памперс и ако проговори по-рано малко се чудя дали да не я пусна на градина направо и да повтаря 1ва група. Тъкмо и с батко и ще ходят заедно на едно място, мисля ще и е по-спокойно.

Баткото го водих на 1г за първи път, защото с пълзене си счупи малки части от предните 2 зъба. Първо прегледаха мен, после него, като е буквално на игра, я видели нещо, я не. След 6м пак ходих за махане на зъбен камък и той с мен, преглед за мен, после за него и така след още 6м.
Като направи 3г отидохме при ортодонт, защото има проблем със захапката и той отиде с огромно желание, седя мирен и отваря, затваря, прави каквото го карат без проблем, защото знаеше, че не е нищо страшно.
НО никога не сме го плашили, че ще му работят с машинка, че ще боли или подобни неща, чувам как плашат децата по площадките, защото им купуват близалки, но това не е начина. Също казвам, че от близалки(аз държа фронта още и не купувам въпреки силното му желание), шоколади, тн се развалят зъбите и боли, ортодонтката също му показа снимки на развалени зъби, като обясняваме, че зъболекарите лекуват и помагат зъбките да са здрави. Много говорене е основата на всичко, вече започват и много да разбират, но на този етап се водят, за да свикнат, а не за същински прегледи. Малката ще я водя с мен другия месец, тя не дава да и мия зъбите и това вече ми е проблем..

# 163
  • София
На частна ще я записваме, в пренаселен район (то почти всички са де) на София сме и още нямаме 3г на този адрес, така че шанс за държавна нямаме.
Аз ѝ мия зъбите с накрайник за пръст, но вече обмислям и четка. Хубаво отваря и си имаме песничка (съчинена от мен, трагедия, но върши работа Sweat Smile ), но мисля, че с тоя накрайник не чистя кой знае колко..

С гърнето имаме доста успех, чудя се дали ще успеем да махнем памперса преди яслата, но не си го слагам за главна цел.

При нас “филмът” е, че съм бременна. Мечтаните ми породени деца са на път да се сбъднат, но вече почва да ме е шубе. Joy
Просто не виждам ежедневие с новородено и тодлър, затова правим планове за ясла вече.

# 164
Явчето почна да гребе сам с лъжица и да си слага в устата в началото на юли. На този етап се справя доста добре с яденето сам, даже и с по-течни неща. Не си изяжда всичко сам, обръща го на игра в един момент и трябва да го дохраня. Гребе с лъжицата и казва “ам ам ам” .
За пясък не знам дали може да пълни, не съм го водила на пясъчник. Прави кули от кубчета/малки дървени/ реди по 3-4бр. Отваря капачета с винт. Хвърля си памперса в кошчето за боклук. Иска да си мие ръцете сам, да ги трие в кърпата, търка си зъбите с четката, опитва да си обува обувки, чорапи..
Доста е сръчен, но той гледа всичко от сестра си и веднага повтаря.

Кукличка, честито! Лека бременност ти пожелавам! В кой месец си?
Моите деца са с разлика точно 2 години,  каката я пуснахме на ясла той като стана на 8 месеца. Няма да те лъжа, беше ми трудно с двамата вкъщи, но поне бяха здрави.

Общи условия

Активация на акаунт