Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 9 693
  • 328
  •   1
Отговори
# 45
Здравейте,
Желая ви здраве на всички, напомням, че вече трябва да има противогрипни ваксини, ако успеем поне това да си спестим тази година.
Гащеризоните действително са по-големи, но момченцата може и да влязат в тях, якетата ще са им големи сега. Ноо като се развали времето са си спасение.
Вкъщи също е лудница, баткото е на градина вече и сме по-добре, но ако не излезем сутрин до час след събуждането настава ад, мрънкане, тръшкане, ужас е. Навън е добре, аз позволявам да се каля, маже, само с яденето на всичко от земята имаме проблем и ние, но и това ще мине.

Спането не искам да коментирам, че тя не спи, ако не съм лепната за нея и почивка нямам, но и аз нямам сила да работя много по въпроса.

Иначе да я похваля(май), че днес взех държавна кухня за първи път и за първи път в живота си е изяла почти цялата порция основно. Ако не се радвах, че ни е първия “заместен” обяд, щеше да ми е тъжно, че не ми харесва готвенето Joy Дано продължава да го яде, то беше и вкусно, с баткото бяха някакви бъркочи, а сега изглеждат много добре нещата.

Стиляна, правилно си се ориентирала и за психолог, за детегледачка също, подкрепям мнението на вонди с две ръце!

Гери, с второ някак приемаш нещата по-леко. Баткото всяко неспане, неядене или носене и бутане на количката съм го изживявала все едно на мен само се случва и е едва ли не края на света. И настроението ми спихваше, някак с ревящо(тежко) бебе ми беше все криво, а сегаа.. изобщо не се впечатлявам. Като чувате от всякъде “период е” звучи супер досадно, обачее… период е, всичко минава и заминава, важното е да си пазим здравето, психиката също.

# 46
  • Пловдив
И Ивайло вече хапна тебешир и пластелин 🤐
Аз продължавам да мисля, че голямо дете по-трудно се гледа: не може да го залъжеш толкова лесно, нон-стоп отговаряш на някакви въпроси, обясняваш едно и също, докато те заболи устата и пак не е сигурно, че ще има ефект. Трябва и да се аргументираш, защото се появяват и контра въпросите.
Иначе и из нас всичко е на земята, при все, че разкарах бая играчки. Просто си повтарям, че след 5 години няма да е така и все някога домът ми ще има приличен вид.
Пак повтарям има ли кой да гледа детето/децата и за 1 час - възползвайте се, дори и да не го прави по вашия начин.
Ние също ядем купешка храна или мъжът направи скарата и една салата.

# 47
Деси, голямото дете поне може да го оставиш някой да го гледа / забавлява. И ходи на детска градина, не сте непрекъснато заедно. И в детския кът се забавлява само докато хапнеш и си кажеш 2 думи с приятелка. Ние онзи ден бяхме на кръщене на едно детенце, в ресторант с вървежен детски кът. Ами родителите на децата на 4-5г си хапваха на спокойствие, лафиха си на спокойствие, коментираха, че децата хич няма да се сетят да дойдат да ядат. Ние познай дали имахме и 5 минути спокойствие 😅 Или единият с Момчил в детския кът, където пак беше борба да го опазиш да не се бута по катерушките (където може да го отнесат по-големите) или се правеше на клоун / звероукротител с идеята да задържи детето 5 минути вързан в количката.

Изобщо не ме притеснява, че ще ми задава въпроси и ще изисква аргументация, аз от едно време съм си дървен философ 🥸 На 4-5г смятам да го пускам и на почивки с баби и дядовци, което мисля, ще е истинска почивка и за нас.

# 48
Ще съм кратка, трябва да ходим до градината с малкият и нямам много време.
Малкият ми разби представите за гледане на дете, които явно са били грешни заради бебето еднорог което ми се случи преди това.

Да..при нас е същото, катерене, мятане тръшкане, мрънкане. Нощем се буди по няколко пъти, имам чувството, че само мигвам и пак е буден и хленчи.

В духа на разговора ви споделям нещо, което е самата истина 🤣

https://www.instagram.com/reel/DOdClfijMth/?igsh=cnp0amk3aXZiMW80

# 49
  • Пловдив
По заведения нямам проблем с баткото, седи хапва си - цивилизация, детски кътове почти не е посещавал. По разходки също се държи прилично. Но примерно като е вкъщи дворът не му е достатъчен трябва си и физическо време да излезем да кара колело примерно. Докато Ивайло го оставям на двора и може да забравя, че има дете, така и аз по междудругото може да свърша нещо. Просто едно малко дете по-лесно може да го баламосаш.
Иначе в момента е хит да отваря шкафовете, та само си пазя порцелана, че сума ти време го дебнех из групите 🤣
Иначе само желаещи да има и двамата ги оставям да ги гледат.

# 50
Зависи от детето, мен голямото ми е в пъти по-лесно за гледане. Говорим си като големи хора, разпитва ме постоянно, да, понякога малко боли глава, но се радвам, че е така и това да е проблемът. Мрънкането е на друго ниво, можеш да се разбереш някак, пък и да го вразумиш(понякога). Аз на двора забавлявам малкото, а голямото играе я с някакви камиони, трактори, я в пясъчника, само бърбори нещо и ме обикаля. Бояна го обикаля него понякога, но в повечето време се опитва да се самоубие катерейки се някъде, яде камъни и земя,цветя или мрънка/реве. Но във всички положения седи на най-много две ръце от мен иначе реве жестоко.

А, в дъждовен ден с баткото можем да откараме цял ден в четене на книги, а малката няма търпение и за 2 страници.

# 51
Благодаря на всички от сърце за подкрепата. ♥♥♥ Наистина ми олеква благодарение на нашата малка общност!

Милива, аз обмислям противогрипна ваксина, но ние не сме поставили две задължителни все още, така че да видим кога ще стане. 🤦♀

С пулмикорта малко закрепихме положението поне за през нощта. Сега от 40 пъти се буди 10, което със сигурност е една идея по-добре.

От едно известно врем е на една дрямка, но е кратка, час и малко и според мен се уморява прекомерно. Всякакви методи прилагам да го доприспя, но без успех. Надявам се като закрепи и няма повече дни с две дремки да му се удължи.

Относно психолога, със сигурност ще отида, само да си харесам, че от седмици проучвам положението. Харесала съм си един-двама.

Относно детегледачките, някой ползвал ли е услугите на нощна детегледачка? И като цяло детегледачка. Не знам как бих си поверила детето на напълно непознат, но явно ще се налага и съм отворена за предложения за фирми или конкретни лица дори. (За София)

Бъдете здрави!

# 52
Момичета, къде се загубихте? Как сте?

Аз минавам да се оплача. Както се похвалих онзи ден, че всичко ни е наред, все едно дръпнах дявола за опашката. Момчил една нощ повръща, след 2 дни аз хванах ужасен стомашночревен вирус. Така и не разбрах дали той ме зарази или е било нещо друго ( например реакция към тебешира, който изяде същия ден 🤢).

Отгоре на всичкото последните 2 нощи се събужда 10000 пъти с рев и е много труден за успокояване. Успокоява се или с кърмене или с лягане при мен. Но после задължително го местя защото не искаме да свиква да спи при нас + съм сигурна, че ще падне от спалнята. Та последните 4-5 нощи почти не съм спала.

През деня е същото зверче, секунда свободна нямам.

# 53
  • Пловдив
На Ивайло поставиха в петък ваксината за 12 месец, изобщо не плака този път, дори се хилеше на сестрата. За първи път не плачи.
Щъка си из нас, по двора, радва се вече на мобилността си. Утре ще му правим прощъпулник. Трябва и да го подстрижа. Вече активно си използва уокъра.
Днес голямото дете има рожден ден, та ще се подготвяме, следобяд сме на цирк. И на покупки, че от другата седмица започва плуването.

# 54
Гери, има чревен вирус, но за 2-3 дни минава, поне така като слушам. Бояна пък изкара нещо с темп 2 дни, спането и при нас е много зле в такива моменти, даже повече от обикновено, защото кърмене не я успокоява, а се извива на дъга и реве жестоко.. Снощи беше някакъв ужас, повече от час е плакала, а аз я разнасях, четири кътника избиват и е наистина ужасно, бях забравила каква гадост са, баткото и той много зле спеше докато ги изкарваше.. За съжаление тя не дава и да я намажа с нищо, последните дни и съвсем нищо не яде и е изнервена допълнително и от това.. абе, оплаках се пак. Надявам се да се впиша с някаква похвала скоро, че ми писна да мрънкам Grinning

# 55
До каква възраст мислите да давате бебешка вода за пиене?

# 56
  • Пловдив
С второто изобщо не съм давала бебешка вода, не успях да открия някакви разлика с обикновената изворна вода.

Ивайло хвана книгата...викам на баща му сега писател/учен или сериен убиец ще стане 🤣

# 57
  • София
Голям сладур е Ивайло. Hug

Miliva, и Юлето не дава да я мажа и да бъркам като цяло, когато растат кътници, но я облекчават (и ѝ харесват) осадент пилули.
Кътниците ѝ избиват два по два отгоре и отдолу и докато избият всичките връхчета е голяма мъка. Яде си около половината храна, пак увеличава млякото, адски кривичка е и посред нощ се събужда и плаче много жално от болка. Confused

# 58
Пак стана много тихо тук, надявам се всички сте здрави и добре!
Деси, много е готин Ивайло! Blue Heart

Стиляна, оздравяхте ли?

Бебешка вода още купуваме, но съм давала и минерална, както и от каната с филтър (от чешмата).

Днес успяхме да се запишем на общинска детска кухня, изобщо не вярвах, че ще стане. Регистрирах се онлайн (само 1 ден в месеца е възможно Grinning ) и се обаждам да попитам кога ще ни дойде реда, а те ми викат "Идвайте на място да се записвате". Почваме обаче чак ноември, та има време. Някой има ли впечатления от общинската кухня в София? Знам за десертите с нишесте и захар, нямам намерение да ги давам.

Да споделя, че клипса за коланите на детското столче, за който ме светна NI_Cl, работи. Спря да си маха коланите. Днес видях, че подобна джаджа има и в Джъмбо.

# 59
Здравейте! 😘
Ние също купуваме още бебешка вода, но сме давали и минерална.

Боледувахме 18 дни.. Започнахме само със сополи около 5-6дни, после кашлица, гърло и накрая бронхит. Антибиотик ни изписаха, но не го дадох. При нас сложното е, че все още повръща всякакви (ама всякакви) лекарства, дори Нурофен. Та не можем и да ѝ помогнем по никакъв начин да се възстанови по бързо. Правех инхалации с Пулмикорт и за 2 дни отшумя всичко. Добре е, че има още един вариант, но не винаги е за инхалация.

Вчера ни беше ваксината и за морбили, доста ми е притеснено, предвид че от последната на 12м имаше 4 дни температура и от всички минали ваксини е имала, за сега няма реакция, но нали е след 7 до 21 ден, та съм в очакване, притеснение и стрес. Дано мине леко при всички. Остава ни само още една на 1г и 4м.

Задават се и предкътниците и спането вечер е мираж, буди се в 2 и стои до 3:30, мрънка и си бърка с пръстите в устата. Мажа гелчета, но ефект никакъв.
Спря и да се храни, тъкмо беше започнала да си хапва и хоп зъби.. Какво ли не пробвам, та сама да се храни, та с лъжица, та с ръце и накрая всичко се хвърля на земята. А това най ме ядосва, грехота.. АМ също го спря сама не иска и капчица да пийне, види ли шишето започва рев.

Съвсем самостоятелна иска да бъде. Не дава да я събличам аз, а тя сама, та помагам само с копчета и ципове. Обувките ги вади и обува почти сама. Навън не мога да я стигна и тичам постоянно след нея, лошото е, че не ходи нормално, а постоянно тича и се спъва. А сега сме на вълна (всичко в коша) каквото намери на земята иска да го хвърля в коша. Телефона си го търсех 3 часа, докато не чухме че вибрира в коша.. 🤯
Оплаках си се 🤫

Общи условия

Активация на акаунт