Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 9 735
  • 330
  •   2
Отговори
# 285
Моля ви дайте ми съвети как да я приспивам през деня, че стана два без 20 и тя тъкмо заспа в раницата, след триста мъки да е в легло.. не взима биберон, не обича да и шъткат, тупкат или да я пипат/галят, ако я оставя сама или просто лежа до нея слиза от леглото и отива да играе. Вечер имаме ритуал- кърмя я в хола, казваме лека нощ на млякото, лягаме в леглото, върти се 5мин и заспива, просто трябва да лежа до нея. На обяд обаче е истинско мъчение и накрая пак я нося, а кръстът ми е вече мноооого зле. И след 45мин става и само с кърмене се доприспива, не го разбирам това дете.

Като игнорираме обедния сън, имаме зверски прогрес със нощния и махането на нощното кърмене, снощи се събуди чак в два, но беше яла супер зле целия ден и и дадох малко да цокне и после чак в 6 търси, за мен това си е мечта, за сравнение до преди седмица беше по цяла нощ на гърда! Костваше ми три много гадни нощи, за дневния сън обаче нямам и идея какво да направя..

# 286
Единствено ми хрумва, както сте с раницата да пробваш на въртящ се стол да се въртиш леко, и постепенно да махнеш раницата. Седнала на стол би трябвало да е по-леко от носене. Но наистина леко въртене, да не се усучеш пък нещо...

# 287
Милива , аз първо заспивах с Филип следобед на леглото , то скачане ,викане 20 мин  , аз го събарям да легне, той пак хуква ..една голяма борба и после 10 мин лежи и гледа хипнотизиран и накрая заспива.
 ВАЖНО: Филип от раждане е дете ,което заспива само с друскане, люлеене в разни устройства и това до 8-ми месец непрескъснато!
        Дори в началото пищеше истерично и не искаше изобщо да легне, но на  третия разбра ,че няма да му мине номера, просто не му се давах и много говорех.
     В един момент се изморих да го гоня из леглото и сядам до леглото му  и го оставям там (пускам бял шум ,ние само така спим), ставам излизам от стаята, връщам се , докато той опусташава , изхвърля завивки, възглавници и накрая ляга и се спира...заспива. Има дни в които на 10мин се разплаква и ходя го вдигам, успокоявам и пак го слагам..Отново първите дни ми крешеще и плачеше ,но след седмица посвикна, той също заспиваше само с кърмене.
Сега както ви казах нощем  си пие мляко около 2 и после ако се събуди по близо  разсъннване го кърмя че да поспи , ако е по през нощта пак АМ.

# 288
  • София
Може да опиташ да изградиш някаква рутина и за обеден сън, но предполагам ще отнеме време.
Аз започвам да я храня около час преди обеден сън. Отнема 20мин примерно, после чистим Grinning и още 20-30мин я занимавам с тихи игри (книжки предимно), след което отиваме на гърне, слагам нов памперс, боди за спане, чувалче, малко мляко в кошарата докато лежи и я държа за ръка докато заспи. Да, има случаи, когато обикаля кошарата и крещи по половин час, но стига да е добре изморена без преумора, заспива за под 10мин.

И да се оплача Confused Тази сутрин стана с температура 37,5, кисела и изморена. Хапна съвсем леко и повърна.. След два часа хапна малко макарони със сирене и масло + малко банан и сякаш се освежи, но заспа в скута ми докато разглеждахме книжки.. По-малко от три часа след като се събуди от нощен сън. Преди малко станаха 4 часа откакто спи и не е яла нищо друго цял ден. Успокоявам се, че явно ѝ трябва този сън, но досега не се е случвало такова нещо.

# 289
Кукличка, дано се събуди по-свежа, като са болни е много гадно, температурата я кара да спи, явно има нужда.

С две думи ми казвате, че и това с дневния трябва да го изтърпя, няма да мине без драма. Ритуал имаме, просто има протест от нейна страна всеки ден. Лошото е, че направо счупихме няколко прегради на кошарата, за да може да излиза сама и сега  няма задържане вътре.

# 290
Кукличка ,оздравявайте, надявам се леко да е , за два-три е всяко чудо , ще си навакса после с храната като е по-добре.
 Милива ...да , рутина ви трябва ,опитай няколко дни ,то детето си показва ,но ако отлагаш по -трудно ще става да наложиш ти правила, другия вариант е чакаш я тя сама да си реши ,че ще заспива сама Simple Smile

# 291
И при нас следобедният сън се случва бавно и трудно, но за това съм виновна аз, защото спи до късно и не може да заспи навреме. И после ни е жал да го събудим и влизаме в цикъл с късно заспиване и късно ставане. Иначе се приспива чрез въртене, скачане, търкаляне, особено на обяд това е по 1 час, че и повече понякога.

Днес пробвахме най-после лимецовите питки, които сподели Гери, много са яки, на мен ми писна от бяло брашно и бяха страхотни.

Какво вечеряте? Ние правим нещо мусакено или крем супа. Но не са оптимален вариант, защото ги правя без картофи - аз не ям картофи, и съответно не засищат. Идеята ми е поне на едно ядене да ядем всички едно и също. Събирам идеи за кюфтенца. Даже по възможност пилешки кюфтенца.

И нещо, което ме разсмя на първо чуване, но на второ не ме прави хепи, защото съм обидчива и сръдлива... Стана въпрос да дойдела свекърва ми за малко на гости. Викам тя ще каже, че на нищо не го учим, че го гледаме като диво животинче. И мм ми каза, че тъкмо били питали какво прави Маугли. Викат му така, защото не го събираме с хора... Не знам, семействата са различни, аз съм такава - не обичам неканени гости, закъсняващи гости, несъобразителни гости, шумни гости, които забравят да си тръгнат и ми стоят на вратата и вдигат шум. Не обичам и аз да съм на гости, където съм отишла не съвсем баш по свое желание и завися от някого или нещо, че да си тръгна. Simple Smile И познайте дали искам да си замесвам и детето в такъв тип гостуваници и дали това се приема добре от роднините... Simple Smile Та може би и аз съм една Маугли Simple Smile Как да го събера с повече от един човек, когато те говорят и го закачат един през друг сякаш е панаирджийска мечка. Та, знам, че тук има и други мами, които по празниците биха предпочели по-малко и по-малки сбирки, и малко ми олеква...

# 292
Мен пък напоследък ме изкарват от джапанките шегичките на тема "кога ще м махаш биберона?", "той е вече голям", "ще му се изкривят зъбите", "ти не си хубав с биберон, я го махай" и т.н. И огромното желание на всякакви непознати да го закачат и пипат в най-заразното време от годината. Не мога да напазарувам без поне двама души да му се оплезят на 20 см от лицето или да му щипят ръчичката. Преди ми беше лесно - захлюпвам му сенника и симулираме дълбок сън, ама младежът отдавна вече е любопитен и ангажиран в пазаруването, та номерът не минава. Особено откакто сам почна да си намества сенника по желание.

Знам, че съм станала банална с моето оплакване за непиенето на вода, но май отглеждам първия човек, който ще си я кара само на мляко. Вземам да се притеснявам, че един ден ще си разрежда уискито не с лед, а със сладолед. Ударих на камък с поредната бутилка, от която не иска да пие, на този път си купих такава, която на мен да ми харесва, ако той я отхвърли. Ами явно наистина ще си е за мен. Как ги научихте тези деца да пият от бутилки със сламка?

# 293
  • София
Вятър, и при нас беше голяма драма водата. Давах отначало вода с 10-15мл бебешки ябълков сок, поне да пие течност освен мляко. Пробвах после с различни накрайници, за да държи сама чашата, но нямаше интерес. Започнах да оставям чашата със сламка на места, където може сама да си я вземе, а не аз да ѝ я бутам. Къде от интерес, къде от жажда си я взимаше и отначало само я дъвчеше, но бързо свикна да дърпа. Отначало се давеше доста, защото я лапа цялата и сламката ѝ отива в гърлото.

# 294
Маги, аз на моята и казвам Маугли, та може и с любов да е казано Grinning Нормални да тия неща, всеки човек е различен, твоята гледна точка я разбирам, но ти давам една друга - това дете е в сърцето на тия хора, колкото и да са ти неприятни, понякога ако не се вглеждаш в малките неща, мижеш да видиш, че има едни хора(ако забравиш колко са ти неприятни), които ако недай си боже стане нещо с вас ще са насреща и ще мислят най-доброто за детето ти.
За вечеря снощи правих руло Стефани с картофено пюре(което не го яде никой) и овчарска салата. Имаме и крем супа от пащърнак и моркови, не знам обичате ли, щом не ядете картофи. Пробвала ли си тиквена крем супа? Аз обожавам една с карфиол, тиква и кокосово мляко(слага се джинджифил, чесън и повечко подправки, потърси в нета и ще излезе). Иначе гледам да е манджа, по възможност сос, предимно с картофи, че пюрета не ядат, ориз не обичат и то не остана гарнитура..

Ние пазаруваме пешеходно, разбирайте тя бута количка/кошница за пазаруване и ми подава неща, може да си представите каква атракция е сред бабите, понякога се налага да я дръпна, за да не отнесе някоя целувка. Но аз имам resting bitch face, та наистина рядко някой посмява Grinning
Посмях се на уискито със сладолед Simple Smile Бояна пие някаква вода, кърма цял ден поцоква, та не я мисля, като спрат млякото ще пропият. А има деца, които пък не се спират, баткото го водих на нефролог и на 1г, че пиеше повече от мен вода на ден.

# 295
Мами,дайте съвет. Адеан си отказа млякото. Беше болен имаше пак афти в устата преди около две седмици и от тогава само,като види шишето и започва да реве. А ми се иска да пие поне до 2 годинки. Биберона отдавна не смуче,млякото ли да сменя какво да правя не знам. По цял ден все нещо яде не се спира,но той яде в движение.

# 296
Здравейте, момичета...да си споделя и моя проблем на този етап
Аз имам един въпрос. Бебето ми е на година и три месеца. Има силна асоциация към шишето. През деня се храни добре с твърда храна, вечеря около 19:00 и в 20:30-21:00 яде 90 грама мляко малко вода и заспива. Нощем се буди по няколко пъти и на всяко събуждане сочи шишето, иска да пие, не винаги след това заспива обаче... снощи през цялата нощ давах млякото от същото шише, само че махнах биберона и сложих сламка. Грешно ли е?
Имаше и при трите събуждания силен протест, ядосваше се че не е биберон а е сламка но накрая и трите пъти изпиваше млякото
Забравих да уточня, че млякото го РАЗРЕЖДАМ ОТ ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ
Дали нещата ще се случат ..или трябва тотално да не давам никакво мляко? Моля за съвет?

# 297
Baby, аз и преди те хитах защо яде само 90 мл. Моето дете не е от най-ящните, но да кажем, че вечеря горе-долу добре и след час-час и половина пие 240 мл АМ, преди да заспи. Може би ти го тълкуваш като асоциация, а тя просто е гладна. Това са моите резмисли.

Елиф, бих предложила все пак да опиташ да има режим - да има часове, в коите яде и часове, в които не яде, а дали ще иска пак мляко не знам.

Ние пък имаме проблем с обяда и обедния сън и вече от изключение стана навик да се приспива за обеден сън с мляко... само че днес му го дадох по-навреме, а не чак когато се очаква да става от обеден сън, а те първа заспива. А за обяда не мисля, че не правим нещо както трябва, предлагаме по му по 4 опции, чакаме да огладнее, вдигаме го уж да ака, но не би - чопли по малко от тук от там и така...

Вятър, и мойто не пие вода, лигави едни 200 мл по цял ден, но си пишка редовно от храната и вечерният АМ. Сега друга чаша ще му взимам. Има с твърд накрайник, от нея пие по малко. Със сламка директно я плюе като фонтан Simple Smile

Милива, знам, просто се създаде едно излишно напрежение и пасивно-агресимните подмятания не са начинът да го потушим...

Снощи прочетох нещо, което много ме развълнува, че сме първото поколение, което прави нещо много сложно - възпитаваме децата си, докато се опитваме да превъзпитаме себе си, докато се грижим за вътрешното си дете, и това е голяма психологическа тежест и отговорност. Какво мислите, вълнува ли ви темата?

# 298
Baby, аз и преди те хитах защо яде само 90 мл. Моето дете не е от най-ящните, но да кажем, че вечеря горе-долу добре и след час-час и половина пие 240 мл АМ, преди да заспи. Може би ти го тълкуваш като асоциация, а тя просто е гладна. Това са моите резмисли.

Елиф, бих предложила все пак да опиташ да има режим - да има часове, в коите яде и часове, в които не яде, а дали ще иска пак мляко не знам.

Ние пък имаме проблем с обяда и обедния сън и вече от изключение стана навик да се приспива за обеден сън с мляко... само че днес му го дадох по-навреме, а не чак когато се очаква да става от обеден сън, а те първа заспива. А за обяда не мисля, че не правим нещо както трябва, предлагаме по му по 4 опции, чакаме да огладнее, вдигаме го уж да ака, но не би - чопли по малко от тук от там и така...

Вятър, и мойто не пие вода, лигави едни 200 мл по цял ден, но си пишка редовно от храната и вечерният АМ. Сега друга чаша ще му взимам. Има с твърд накрайник, от нея пие по малко. Със сламка директно я плюе като фонтан Simple Smile

Милива, знам, просто се създаде едно излишно напрежение и пасивно-агресимните подмятания не са начинът да го потушим...

Снощи прочетох нещо, което много ме развълнува, че сме първото поколение, което прави нещо много сложно - възпитаваме децата си, докато се опитваме да превъзпитаме себе си, докато се грижим за вътрешното си дете, и това е голяма психологическа тежест и отговорност. Какво мислите, вълнува ли ви темата?
Защото това ядене през два три часа все си мисля че може и тежко да й става , по сложа повръща.

# 299
Magrat, първото поколение сме, което по-масово се опитва да надскочи средата и възпитанието си, докато възпитава собствените си деца. Но сега като зрял човек виждам, че моите родители са правили същото. И ей бога ми, хич не им е било лесно: във времена, в които съседчетата ми ги възпитаваха с бой, на мен всяко нещо да ми го обясняват по хиляди пъти докато вдяна какво ми говорят и да стане човек от мен. Пък и питаш ли ги какво им е било да ми обясняват за какво иде реч в творчеството на Мишо Шамара? Joy - по подходящ за възрастта ми начин Joy Да не си помисли някой, че не е имало и други родителски драми с мен Blush

Вече сериозно: като обикалям по улиците и площадките наистина прави впечатление, че на децата вече се говори по-спокойно и им се обяснява с търпение, а не както едно време: викове, крясъци и заплахи от другия край на улицата. Ама като че ли и децата са различни. Мен искрено ме изненадва готовността на сина ми да се разхождаме хванати за ръчичка. Както и любовта му към миенето на зъбките.

Общи условия

Активация на акаунт