Августовски бебета 2024г - Тема 6

• 15 304
  • 512
  •   2
Отговори
# 510
Вчера се навлякохме и излязохме двамата, аз го нося с идеята да го пусна да ходи пред нас (има алея, под която са тръбите на топлофикация - тоест без лед). Беше -6, но според мен се усещаше като доста по-малко. Детето се сгуши в мен, на земята не искаше да върви. И си го прибрах. Днес не правихме опити, но твърдо реших, че под -2 няма да излиза. Даже и ако е под нулата. Не си заслужава просто, нито му е приятно, нито нищо.

Исках да ви питам от къде се информирате за нормите в детското развитие - кои сайтове, канали следвате?

Аз имам една хубава стара книжка на английски, в която не се очаква от децата да са вундеркинди... Посочено е във всички сфери какво се очаква от тях в съотв възраст. Иначе за игри и играчки отварям ютюб канала на Emma Hubbard, която е ерготерапевт.

# 511
  • Пловдив
Големият ми е с гнойна ангина, малкият не знам с какво, не е грип, утре ще пускаме кръвни да видим дали ще даваме антибиотик или ще го оставим от самосебе си да му мине, днес беше много жален, но вечерта беше по-добре, което ме навява, че ще се пребори сам, защото обикновено температурата се вдига вечер.
Имах планове обиколка на гребната да правим, но заради малкия само по задачи бяхме. Утре след кръвните, докато чакам резултатите ще мина до майка и някъде покрай блока ще се разходим.
За събота сме планували разходка до Перник за кукерите.
Утре ще резервираме морето. Трябва да разгледам и календара за кандидатстване за ясла, да не вземе да съвпаднат някакви дати.
И се надявам до пролетта да му сложим ваксината за морбили, че той ако е здрав, баткото нещо има, или пък е сополив и пак не става за ваксина.

Аз не следя нищо никъде.
Общо взето малкият нищо не прави от това, което брат му по това време /сортери, рингове и т.н./, за сметка на това много "рисува" държейки флумастера правилно, обича да пуска капачки от празни шишета в голямото шише, да играе с тиксо също му допада.

# 512
  • София
Деси, скорошно оздравяване пожелавам. Много са жални малките като са болни.

Маги, аз също въведох правило до -2 и то, ако няма вятър. Веднъж баща ѝ я изведе на -4 с вятър и милата се свила в краката му и се разплакала. Винаги ѝ мажа устните и бузките преди излизане зимата, но в този случай въпреки това се бяха напукали устните и беше много гадно и след прибиране.
Вчера я изведе на -1 уж само пред блока, но беше без вятър и слънчево, та тя го закарала до площадката и даже стояли 30-40мин там.
Засега не се изкушаваме да ходим по молове и други закрити места за разходка, защото върлуват всякакви вируси, но и вкъщи е доста скучно.

За развитието следя по приложенията, които ползвам, Huckleberry и Bebbo. Затова и не се притеснявах за прохождането. Всички около нас питаха защо не ходи (проходи “чак” на 1г2м), навсякъде пишеше, плюс ортопедът потвърди, че до 16-18м даже е нормално. Това при положение, че не ги “прохождат” родителите, а ги чакаш когато са готови сами да станат и ходят.

Общи условия

Активация на акаунт