Въпрос за закупуване на апартамент

• 8 674
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да, така е редът.
И като се върне и каже - ама тя другите не ми ги даде. И какво нотариусът ще запретне ръкави и ще каже "оо да, виждам, че по платежното са точно колкото е в договора, но разбирам, че искате да нарушите закона и отменям всичко".
Разбира се.

# 31
Може ли някой да препоръча сериозна фирма за закупуване на апартамент на южното Черноморие. Има много предложения, но все пак е по - добре, ако фирмата е изпитана,,,

# 32
  • here and now
Ако на мен жилището много ми харесва и цената е добра, съм склонна да му платя разликата в данъка и да си сключа сделката на реална цена. По груби сметки се оскъпява с около 6%. Все едно сте платили малко по-голяма комисионна на брокер.

# 33
  • София
Върху стотици хиляди 6% е стабилна сума.

# 34
  • here and now
Така е, но все пак няма да плащат на брокер, а и въпреки огромното предлагане, е цяло щастие да намериш точно каквото търсиш. Просто си плащаш за сигурността.
Предлагам вариант, на който АЗ бих се съгласила, пък всеки си преценява.

# 35
  • София
И откъде идват тези 6%, какво  точно са те?

# 36
  • here and now
Данъкът върху печалбата върху 2/3, които биха били включени в цената, на която ще се изповяда сделката.

# 37
  • София
И откога данък печалба стана 6%? Че и на част от сумата?
Пишете пълни глупости.

# 38
  • here and now
Не предлагам да му плати целя данък печалба, а разликата на тези 2/3, които продавачът иска да скатае. И е около 6% от общата стойност на имота.
Кое точно е глупости?

# 39
  • София
Не стига, че му давам пари, ами и да правя още гимнастики, за да му дам още пари под масата? Вие луди ли сте?

# 40
  • here and now
Често се случва в живота да правиш неща, които не искаш ,за да имаш неща, които искаш.....

# 41
  • София
Според мен, е по-добре да платя комисионна на хубава агенция, която да ми предложи достатъчно хубави имоти, от които да си избера и след това всичко да мине по реда си.

# 42
  • София
Доколкото разбрах, иска да скатае целия данък печалба, т.е. ако е купил на 100к и продава за 300к, иска да изповядат на 100, за да не плаща, защото печалбата ще е нула. Ако става дума за София, за купувача пък данъкът е 3к срещу 9к.

# 43
  • София
Това би било възможно , ако авторката имаше 2/3 от сумата кеш. Ама тя я няма.

# 44
Ако на мен жилището много ми харесва и цената е добра, съм склонна да му платя разликата в данъка и да си сключа сделката на реална цена. По груби сметки се оскъпява с около 6%. Все едно сте платили малко по-голяма комисионна на брокер.

По принцип и аз съм на това мнение, ако имотът е изключителен -  примерно да са търсили в точно определена сграда или каре и вече да са наясно, че появата на такова жилище на пазара е като минаването на халеевата комета. Но ако е явление от ранга на персеидите... може и да пропусна, поне аз.

Общи условия

Активация на акаунт