Открий Viviscal – най-изследваната програма за растеж на косата и се консултирай с д-р Пеев

• 7 852
  • 319
  •   1
Отговори
# 270
  • В Космоса
Възможно ли е есенния период да влияе на косопада, имам чувството, че всяка есен се засилва при мен? А възможно ли е да се възстанови дебелината на косъма, от няколко години забелязвам, че е доста изтънял?

# 271
Здравейте, какво бихте препоръчали при косопад след раждане?

# 272
Привет
Може ли да се възползвам от програмата , ако приемам Лтироксин за щитовидната ми жлеза?

# 273
Какъв съвет бихте дали за справяне със стресогенния фактор, предизвикващ активен косопад, когато другите изследвания са в норма и това остава като единствена причина?

# 274
Здравейте,  косата ми е рядка и тънка. От около 2г. започна да оредява още повече,  до степен на места да ми лъсва скалпът.  Пила съм различни витамини с Биотин. Слагам различни марки ампули против косопад, както и се мия с шампоан против косопад. Понякога правя масаж със смес от рициново масло и масло от розмарин.   Нищо от това не помогна да ми се сгъсти косата, поне на проблемните места, където ми се вижда кожата под косата.  Бихте ли могъл да помогнете?

# 275
Колко време след раждане се възстановява косата?
[/quotе]

Здравейте,

При жени, които не кърмят косопадът може да продължи 6-12 месеца. А при кърмещи до 6 месеца след спиране на кърменето.

Поздрави!

# 276
Какво бихте казали за алопецията, как да се справим с нея , какви изследвания да направим?

Здравейте,

Има различни видове алопеции - някои са на база автоимунна реакция, другите са свързани с хормоните, третите са с възпаления. Съответно няма универсално лечение, а правилното диагностициране е ключово за по-нанатъшния подход.

Поздрави!

# 277
Здравейте, винаги съм имала чного хубавя гъста и къдрава коса. От няколко месеца при ресане по време на баня /само тогава се реша, когато косата намазана обилно с балсам/ пада много голямо количество коса. Първият път направо се стреснах, защото досега никога не съм имала такова проблеми.
Започнах прием на витамини, но не знам дали ще даде ефект. Имам ИР от няколко години, но не тежка форма. Преди няколко месеца изкарах хепатит Б…
Много ще съм благодарна ако ми дадете съвети за борбата с косопада.

Здравейте,

Първият ми съвет, който ще дам, е да отидете на дерматолог, който да идентифицира вида косопад. Добре е да се направят и някои изследвания. Пускам примерни, но все пак имайте предвид, че спрямо състоянието ви може да са нужни и други ПКК, ДКК, кръвна захар, insuline, HOMA-IR, желязо, ЖСК, LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Testosterone, DHEAS, Androstendion, Progesterone, sHBG, cortisol,  TSH, T3, TPO, ANA профил, Zn, Se, vit. D
На база изследванията, ако има нещо, което трябва да се коригира трябва да се направи. Лечението при косопад не е само приемане на витамини.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 13:38 от Рaдост

# 278
Какви са препоръчителните изследвания които трябва да се направят, за да се диагностистцира типа и причината за косопад?

Здравейте,

Ето някои примерни + задължителна трихоскопия

ПКК, ДКК, желязо, ЖСК, LH, FSH, Estradiol, Prolactin, Testosterone, DHEAS, Androstendion, Progesterone, sHBG, cortisol,  TSH, T3, TPO, ANA профил, Zn, Se, vit. D

Поздрави!

# 279
Косата ми е с мазни корени и сухи цъфтящи краища. Заради това прекомерно омазняване използвам дълбоко почистващи шампоани от които косъма ми изтъня, скалпа видимо прозира а краищата на косъма стават още по-сухи и чупливи. Балсам и маски за коса все по-малко използвам тъй като тогава пък се засилва омазняването.
Какви грижи , терапии и козметика бихте препоръчали?

Здравейте,

Добре е да направите някои хормонални изследвания, за да се изключи причина за силното омазняване. Използването на силно почистващи шампоани не е препоръчително, защото с времето засилва омазняването. Направете, консулация с дерматолог, защото може да се окаже, че имате ефлувиум и трябва да предприемате лечение. В аптеките има подходящи нежни почистващи шампоани, които регулират омазняването.

Поздрави!

# 280
Моят въпрос също е свързан с това как да намаля косопада и да засиля растежа, тъй като след раждането косата ми расте изключително бавно, даже на моменти имам чувството, че не е мръднала, ужасно е, и без това не ми е гъста, ами сега и този проблем...

Здравейте,

Първо диагностика, след това лечение. Пробвайте с продуктите на Viviscal, те са едно много добро начало!

Поздрави!

# 281
Здравейте, д-р Пеев.
Как се отразява Хашимото и хиперфункция на щитовидната жлеза на косата? Възможно ли е да възникне косопад, косата да изглежда изтъняла, като типа коса е с омазняващи се корени и сухи краища? Благодаря!

# 282
Здравейте,д-р Пеев,с косопад съм от две или повече години,ту леко спира,ту пак започва,какво ли не изследвах,всичко е в норма,ходих на двама дерматолози и не ми помогнаха,изписана ми просто някакви продукти,тъй като не намериха причината,но без резултат,какво бихте ми препоръчали да направя в този случай?

Здравейте,

В България за съжаление няма много специалисти за коса. Има лечения с лекарства, в комбинация с процедури (при необходимост), които дават ефект. В нашата клиника правим такива консултации на 6 октомври, ако имате възможност, заповядайте.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 13:37 от Рaдост

# 283
Кои промени са нормални с настъпване на менопауза, косопад, омазняване или прекалено суха и чуплива. От мазна коса напоследък косата ми е прекалено суха.

Здравейте,

По-често е косопад, прекалено суха и чуплива. С намаляване на нивата на естроген - скалпът става по-сух, а ниските нива на прогестерон правят косъма по-тънък и чуплив.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 13:37 от Рaдост

# 284
Има ли сезонност на косопада или той може да е свързан единствено с определени промени в организма? Чрез какъв вид изследвания може да се определи каква е първопричината и подходящото лечение?

Здравейте,

Има сезонност, тя е свързан с фазата на растеж на косъма. Най-честите промени свръзани с косопада са дефицити на важни елементи, хормонални и генетични. Препоръчва се трихоскопия и кръвни изследвания.

Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт