Открий Viviscal – най-изследваната програма за растеж на косата и се консултирай с д-р Пеев

• 7 498
  • 310
  •   1
Отговори
# 285
Косата ми никога не е била гъста, но с навлизане в 50те съвсем оредява. Скалпа ми "свети". Имам и фамилна обремененост. Има ли начин поне да се забави този процес?

Здравейте,

Продуктите на Viviscal са едно много добро начало. Направете консултация с дерматолог, за да диагностицирате проблема. Има как да се забави.

Поздрави!

# 286
Освен външна, каква вътрешна грижа можем да направим за себе си в борбата срещу косопада?

Здравейте,

В зависимост от типа на косопада може да се вземат хранителни добавки като viviscal или пък медикаменти като миноксидил или spironolactone, по лекарско предписание.

Поздрави!

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 13:36 от Рaдост

# 287
Здравейте, Д-р Пеев, имам постоянен косопад от години. Изследвали са ми хормони, антитела, щитовидна жлеза. Като решение ми бяха дали витамини от типа на геритамин, както и витамините на Биофарма, в комбинация с ампули и шампоани и балсами против косопад. Оказа се, че имам високи нива на антитела, изписаха ми и витамин Д, както и таблетки на база на куркумин. Проследяват ме вече 3 години, но косопадът не е намалял изобщо. Какво друго бих могла да изследвам, защото всеки ден килимът ми е в косми и ми писна, притеснително е. За справка- вегетарианка съм, опитвам понякога да ям месо, но ми е трудно с това. Благодаря.

# 288
  • плевен
Здравейте, бих искала да попитам с какво може да се спре  косопадът и изтъняването на косъма  след балеаж?

# 289
Здравейте,моят въпрос може да Ви се стори малко странен,но се надявам да получа полезен отговор.Нямам проблем с косопада а със самият растеж относно дължината на косата ми.Незнам на какво може да се дължи това,че косата ми расте или настрани или нагоре,а на дължина стига единствено малко под вратът ми и дотам,растежът спира,въпреки че постоянно подрязвам връхчетата при фризьор,питах и нея,но отговор не получавам.Много искам да имам дълга коса поне под раменете,но за съжаление максимумът на растежа е малко над раменете.Пробвала съм с най-различни методи за растеж,маски,балсами,шампоани,с домашен сапун,връзване на малка опашка,но не става.Интересуваме тази терапия ще  помогне ли косата ми да израсте на дължина.

Здравейте,

Косата винаги расте, но вероятно катагенната фаза, но вероятно цикъла на растеж анагенната фаза е по-кратка, от колкото ви се иска. Има хора при които тази фаза е 5 години, при други е 2 или по-кратка. Това е генетично заложено. Друга причина може да бъде, че разкъсване на косата от неправилна грижа - изрусяване, грубо ресане и др. Може да пробвате с тази терапия, но ако е генетично заложено, не очаквайте резултат.

Поздрави!

Благодаря Ви за полезният отговор!

# 290
Здравейте. Когато косопадът е възникнал в следствие на хормонален дисбаланс по време на предменопауза, каква е вероятността да бъде стопиран? А може ли да спре сам след излизане от предменопауза и навлизането в критическата?

Здравейте,

Това е доста индивидуално. Практически е възможно да се стабилизира в менопаузата, когато нивото на андрогенните хормони спадне. В перименопаузата има флуктуации и за това може да има косопад, който след спадането на мъжките полови хормони да намалее.

Поздрави!

# 291
Какви грижи трябва да се полагат, за да се подобри плътността, дебелината на косъма?

Здравейте,

Пробвайте с шампоаните за подхранване на коса и хранителните доабвки на Viviscal. Процедури като мезотерапия също спомагат. Но трябва сте сигурна дали има само изтъняване на косъма или има някаква форма на косопад.

Поздрави!

# 292
Биха ли повлияли тези продукти при алопеция? Какъв съвет може да дадете при тази диагноза?

Здравейте,

Алопецията не е универсално заболяване, а термин чадър под който стоят много заболявания и състояния. Възможно е да повлияят, но без да знаете какъв е проблемът по-скоро стреляте в тъмното. Започнете с консултация с дерматолог.

Поздрави!

# 293
Възможно ли е да се предотврати косопада при мъжете или е мисията невъзможна?

Здравейте,

Възможно е когато се вземат мерки на време и започне лечение. Но трябва да знаете, че това е доживотна грижа.

Поздрави!

# 294
Здравейте, след раждането имам мазен скалп и сухи краища. Освен подходяща козметика(шампоан и балсам), хранителни добавки подходящи ли са тонери или масла за скалпа ?

Здравейте,

Няма как да ви дам еднозначен отговор, когато не знам точно за какъв тип продукти става въпрос. Изберете на база проблема, който имате. Думата масла за скалпа, при омазняващ се склап ми противоречи.

Поздрави!

# 295
Здравейте!
Възможно ли е ниският калориен прием на ден да е причина за косопад?

Здравейте,

Да. Възможно е когато имаме дефицит на белтъци и микроелементи.

Поздрави!

# 296
  • Димитровград
При косопад, причинен от автоимунно, доказано че причинител е стрептокок, посетени множество дерматолози, за дете на 9 години, може ли да се включи Вивискал?

# 297
Здравейте, по-удачно ли е използването на твърд шампоан при проблеми с бързо омазняване и косопад?

# 298
Здравейте,
Имам фамилна обремененост за плешивост. Какво бих могъл да направя за възстановяване на растежа на косата?

# 299
  • Варна
Здравейте! Какви мерки е нужно да се вземат при оредяване и изтъняване на косата при жената в периода на перименопауза? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт