Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 478
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Кога обявиха, че отпада носенето на здравно-профилактична карта?

Буквално тия дни, но е пълна неуредица всичко, а учителите извън Сф са адски скептични дали ще излезе въобще от Сф това...

# 151
  • Куциндрел
На детето здравно-профилактична карта я искаха при записването, така че това вече сме го отбелязали като свършило.

# 152
  • София
Чух за електронния вариант, но пак с някакви условия, за по - сигурно извадих и на тримата още лятото и на осмокласничката го предадох при записването, та поне това сме отметнали ...

# 153
Сега, да не забравите и за снимки за ученическата карта.
Здравната проф.карта я взех тая седмица.

# 154
03.09 МОН - "Всички деца и ученици, които са минали профилактични прегледи след 1 януари 2025 година, не е необходимо да правят нови преди 15 септември.
...
Улеснението за родителите е, че няма да е необходимо да се носят на хартия в образователните институции, както и да посещават личните лекари непосредствено преди началото на учебната година.

Профилактичните прегледи обаче остават. Ако не са извършени от началото на тази година, трябва да се направят до 30 септември."

# 155
Поредната тъпотия на МОН. Децата родени ноември и декември и минали на профилактичен преглед в края на 2024г пак не са обхванати. Мислят, мислят и вземат та снесат нещо...

# 156
Поредните им глупости.
Профилактичен преглед трябва да бъде направен, съответно отиваш на място, за да бъде направен, и като бъде направен ти дават заветния лист хартия така или иначе. Какъв електронен път ги гони, какви пет лева?! Ако не си направил заветния профилактичен преглед, ще трябва да отидеш, за да бъде направен - няма как да го спестиш това време от висене пред кабинета.

Много ме дразнят като започнат да те убеждават как са направили нещо за твое улеснение, а улеснение всъщност няма.

# 157
Значи бележката е електронна и се казва профилактичен преглед. Добре, добре. Успокоих се. Тамън реших, че сме станали европейци и няма да ни строят на опашка пред кабинета да ни проверяват за въшки преди 15 септември. Пък то, старата песен на нов глас

# 158
  • София
Улеснение, но горе-долу. Извинителните бележки електронни, но докато не се е появи в школо да видя извинено отсъствието, все се притеснявам, да не объркано нещо, преди веднага го виждах на хартия, датите.

# 159
  • София
При нас се актуализира информацията е школо и разглеждайки имената на децата, впоследствие и проверих, се оказа, че синът ми ще е съученик със сина на мой съученик от гимназията. Много приятно съвпадение, чак невероятно. 😀🙂

# 160
  • ту тук, ту там
Как виждате имената на съучениците?

# 161
  • София
Аз съм от телефона през сайта, не приложение и имаше някъде "потребители".

# 162
  • ту тук, ту там
На мен в момента не ми е активен профилът нито в старото, нито в новото училище, но не съм имала достъп до списък на класа досега. Иначе и аз ползвам през браузър от телефона, не приложението.

# 163
Ние според школо сме още в старото училище. И като си ги знам охлювите от НЕГ, ще се актуализира към Коледа някъде

# 164
Поредната тъпотия на МОН. Децата родени ноември и декември и минали на профилактичен преглед в края на 2024г пак не са обхванати. Мислят, мислят и вземат та снесат нещо...

Точно!
Какво правим ние - родените декември и съответно досега  прегледите са ни били винаги в края на годината?

Общи условия

Активация на акаунт