Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 456
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Охх, блазе Ви! Малки деца - малки ядове. Питате ли ме мен със бъдещ студент 1 курс, който не знае къде е класиран в общежитията, който не знае дали ще ремонтира и какво, който не знае с кого ще се падне в стая, който не знае кога ще се настани, а започва на 15.09, който не знае.... абе много неща / включително и ние родителите /. Главата ме боли...
ОМММ. И виното не помага, щот съм на лечение и е противопоказен алкохола...

# 136
Ами то не е като да не  ги знам каква им е оправията в НЕГ, но можеше една бележчица, че е записана, поне да ми дадат. Бележката у нас винаги носи успокоение, имаш ли си бележка, да си я сложиш при документите, внася едно чувство за сигурност и спокойствие, а сега само ме напрягат.

# 137
  • ту тук, ту там
Априлски душ, по същия начин се чувствам и същите мисли ме терзаят, само не съм им звънила. Опитвам се да пазя самообладание, но наистина е леко несериозно от тяхна страна. То стана 15-ти, не знаем коя смяна ще ходи на училище, кога ще е РС… нулева възможност за планиране на каквото и да е.

# 138
Е те на записването в НЕГ още казаха, че новините ще дойдат последната седмица. Все пак миналата седмица още въртяха едно момчешко място.
Това със смените само е неприятно, защото от това зависят другите активности.

# 139
Аз имах бележка, че е записана, но я дадох в социалните. Даже не съм я снимала. При условие, че дипломата е прибрана от тях, не съм си помислила, че ще ни излъжат. Ние имаме само съобщение за родителска среща на сайта на училището. Нямам идея кой ще бъде класен ръководител. Не са ми звъняли. Зная само паралелката, казаха ни я при записването. Като ичетирите паралелки са с различен профил.

# 140
  • София
Да ви разведря малко - снощи сънувах такъв кошмар, свързан с НВОто... А си мислех,че всичко е минало и приключило. Значи в съня ми: "По незнайни от мен причини се наложило аз да присъствам на изтеглянето на варианта НВО БЕЛ, по който ще работят нашите деца. И отивам аз уж само да гледам, а ми заявяват,че даже аз трябва да изтегля варианта! Шок и притеснение да не объркам нещо. С трепереща ръка избирам там някакво листче и чувам недоволно мърморене от всички страни. Изтеглила съм най-неизвестното произведение за писане на теза - "Монстър нещо си...". 🥴  И почват хората да шушукат как съм можала да изтегля точно това. А аз в още по-голяма паника си мисля,че моето дете изобщо не е учило това произведение, викам си - как сме го изпуснали, сега нищо няма да напише и то аз ще съм виновна... Как сама си прецаках детето."
Казвам ви, хора, събудих се разтреперана и без въздух, не мога да се осъзная дълго време.
Искам да почва тази нова учебна година, че да няма повече неизвестни.

# 141
Май родителите сме били в по-голяма лудост от децата. На тях като че ли много, много не им пукаше....

Ники, споко! Вече мина, тази година ще е по-лежерна.

# 142
Сега му пропука на моя. Пише резюмета на английски на книгите, които чете за домашно. Нямам намеса. Само книгите дадох.

# 143
Здравейте!
Трябва ли да носим бележки от личния лекар на 15.09 за осмокласниците, предвид че сме представили профилактични карти на децата при записването?

# 144
Вече отпада носенето на бележки и картони.

# 145
Най-накрая нещо смислено.

# 146
Най-накрая нещо смислено.

Да, но пак с някакви си условности😬
Тези, като нас, които не сме представили при записването, ще си караме по стария стандарт и ще си носим хартиения вариант. Поне аз така чух при едно от споменаванията на промяната.

# 147
  • София
Щели били да обучават медицинските сестри в училищата... Ми те доста училища вече нямат медицински сестри 🥹
Също така профилактичен преглед трябва да се извърши така или иначе, така че посещението при личния лекар си остава.

# 148
Кога обявиха, че отпада носенето на здравно-профилактична карта? Последно беше, че може да се занесе такава, извадена независимо кога, не да е точно септември, но не пишеше нищо, че може да стане електронно....

# 149
Аз си взех бележката преди въвеждането на електронната, така че ще си я нося за всеки случай, защото при записването носих върнатата от старото училище.

Обявиха родителска среща и че тогава ще раздават учебниците. Почват да се наместват нещата.

за бележките

Общи условия

Активация на акаунт