Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 453
  • 757
  •   1
Отговори
# 120
Ние сме в 12 СУ, профил „Предприемачески“ с АЕ/НЕ.
Моята девойка не желае от миналата година да ходя с нея на 15-ти и аз уважавам мнението и.

# 121
  • Куциндрел
Вече ги е срам на тази възраст, а и все има кой да ги избазика, че са с родителите си. На НВОто по БЕЛ детето искаше да ходим с него до училище, но на първата пресечка преди училището каза - вие сте до тук.

П.П. Отнесе наказание за лъжата, което беше - в петък без устройства и ще си оправиш стаята, за събота ще си помисля спрямо резултата. Резултатът е - половин оправена стая, другата е на вили и могили. Днес чакам да я дооправи и да му върна устройствата. Вчера в 12 вечерта го заварвам връз купчина дрехи да чете Манга. Вратите на гардероба отворени, котките напъват да влизат там.... почивал си. Поне успя да си прибере дрехите и затвори вратите на гардероба.

# 122
Момиче 2 АЕГ АЕ/ИЕ, ще ходя с нея на 15ти 🙂🎈

# 123
  • София
И у нас гардеробът е постоянно отворен. Дори има изпразнен рафт, за да влиза котьо и да ръси козина.

# 124
  • Куциндрел
То при нас котките си отварят гардероба като пожелаят. Обаче не се задоволяват с 1 свободен рафт, особено 3тата трътка. Тя е призвана да се търкаля навсякъде.
Детето си дооправи много бързо стаята днес, сега вече мога да го намеря къде е в нея.

# 125
Честит празник на всички! Нека не забравяме силата, която ни дава обединението и желанието да сме единни, а не все да делим нещо...🇧🇬
Синко каза, че иска да отида с него на 15-ти, притеснява се да е сам. Коментирали са с приятели кой, как ще ходи, с/без родители. Несигурно им е, неуверено и те самите не знаят как е правилно. Явно желанието им да са самостоятелни се бори с усещането на страх и несигурност от неизвестното. Досега съм ходила много пъти на първия учебен ден почти нямам пропуски, защото все имаха по някое участие в откриването на учебната година. Пък и те не са били против 🙂 Това са емоции за нас, но ако не ни искат- отиваме на работа 😉

# 126
~Боряна~ Перник, ПМГ- биология и химия с АЕ
marselas - 1-во СУ, София - Обществени науки с Испански и Английски език
Bossa Nova - 134 Димчо Дебелянов, София
barbolinda - 7мо СУ, София- АЕ/ИЕ
silviamoni - 2 АЕГ, София - английски/испански
Shushi2 - 91. НЕГ, София
НикиK - 144 СУ, София - Народни танци
olly -  5 ГПЧЕ "Йоан Екзарх", Варна - АЕ/ФЕ
moonligh 78 - 12 СУ - профил „Предприемачески“ с АЕ/НЕ.
luskata82 - 2 АЕГ- АЕ/ИЕ

Допълвам от днес и утре ще пиша на модератор.

Ще добавям, който пише тук или на лични.

# 127
Още няколко дни смятам да ми е много гръцко и само да търся интересни обекти за снимане. Гледам че и на другите родители в групата им е лятно, защото съобщението за родителска среща има само един лайк. И без друго не мога да ида, но учебната година ще почне така или иначе. На 15ти ще ида инкогнито, а после традиционно с родителки ще пием нещо. Имаме нов, перспективен директор, вече сме го обсъдили, а учебниците да си ги взема който ще ги ползва.
Баткото е 12 клас и не се очаква нищо интересно при него.

# 128
Няма да ходя с него на 15.09. Училището е огромно от 1 до 12 клас, с мажоретен състав, духов оркестър и си представям дълга програма. Той няма да е сам, ще е с приятел в един клас. Повече ще ми е интересно на родителската среща.

# 129
Те имат един период, в който се срамуват леко от родителите, но после им минава. И пак си е до дете.
При бъдещия осмокласник не съм виждала досега неудобство, брат му на тази възраст леко се притесняваше да съм с него, но затова пък в 11 и 12 клас с голям кеф ме запознаваше със съученици, приятели, учители.
Аз ще отида с него на 15 септември, не е казвал, че не иска.

# 130
  • София
Бреййй, докато ние си развяваме дупетата по Адриатика, тука вече седмокласниците изкласили до осмокласници... Wink
Родителска среща в нашето училище е обявена вече. След 15-ти септември. Обявени са и класните.
На първия учебен ден ще отида. Питах я дали иска, искала. Не разбирам защо децата не искат да споделят тази емоция с родителите си. Какво като са големи. Ние сме част от тяхното израстване, няма нищо лошо или срамно да сме до тях в тези моменти. Напротив! На мен би ми било неприятно да ми каже детето, че не ме иска във важен за него момент. Освен това аз не ходя всяка учебна година. Ходя в 1-ви, 5-ти и 7-ми клас Simple Smile

# 131
Е как защо..защото са така в тази възраст. И ние сме били така..
Пускам да се посмеете със Здрава Каменова за пуберите Grinning
https://www.facebook.com/100086927661924/videos/748527224459898/ … =rS40aB7S9Ucbxw6v

# 132
  • Куциндрел
Аз като върна лентата назад и аз не исках възрастни да се моткат около мен. Така че каквото реши набора.

# 133
Ние се върнахме от море, изкарахме си прекрасно и сега ни е малко трудна адаптацията. Аз пак взех да се нервирам с НЕГ. Не ни дадоха входящ номер, че сме записани. В системата на МОН вече няма нищо, няма разпределение по паралелки в НЕГ, тоест, оказва се, че единственият ми документ, който удостоверява, че детето ми ще учи някъде в осми клас е един скрийншот на телефона. Обадих се в НЕГ в петък и им изложих гореописаните си притеснения, при което от отсрещната страна си умряха от смях, буквално. Много им беше весело, като им казах, че на мен не ми е весело, а ми е леко притеснено, и какво става, ако не си видим името в списъка, когато благоволят да го изнесат на сайта, отговорът беше нова порция смях. Обещаха ми във вторник по някое време да има списък и да разберем дали ни има, дали ни няма, и ако ни има, коя смяна ще бъдем, при кой класен и т.н. битовизми

# 134
  • Куциндрел
Не знам какъв е проблема да дадат вх. номер. По принцип като подаваш документи трябва да ти дадат.
Всичко ще е наред, Априлски душ.

Общи условия

Активация на акаунт