Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 522
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте!

При подаване на заявление за пето класиране и представяне на оригинала за завършено основно образование, извършва ли се проверка дали ученикът е записан в друго училище?

# 211
  • София
DYY2025 - за да подадеш оригинала, трябва да си го отписал от другото училище ...
Това с дневниците не ми е много ясно, дава ли се достъп или е автоматично, досега винаги са ни давали достъп, сега обаче при голямото разместване, малката също е в ново училище и когато школо заредиха новата учебна година, само тя ми се появи там, няма го дори големия, който попринцип е на школо, а в НЕИСПУО няма нито един от тримата, все си мислех, че школо зарежда информацията от НЕИСПУО, ама явно и това не е така .... Ще го видим в един момент ....

# 212
Не е автоматично. Заявява се достъп.
При нас не са заредили още данните от новото училище.

Как точно да заявя достъп до новото училище в Школо?

# 213
Благодаря!

Казусът е леко странен, детето е записано в частно училище, но оригиналът е при родителите. Същевременно ученикът е зареден в школо с профил от частното училище… При тези обстоятелства може ли да се подаде заявление за пето класиране?
Ако изобщо върви в някое училище класиране по това време…

# 214
Аз нищо не съм заявявала, а училището се смени в школо, заедно с учители и съученици. До сега също беше с школо, ако има значение.

# 215
  • София
Бута ме тъпотията на мон и няма да спра да го повтарям.

Че МОН са тъпаци спор няма. Само дето профилактичният преглед е задължителен така или иначе и не виждам какво се пениш.

Регистрацията в Школо е служебна, но отнема време да се прехвърлят данните между училищата.

А това с Инстаграма май ще го подмина без друг коментар, освен че децата у дома се оправят сами на тая възраст и нямат нужда от мен да ги дундуркам. Отделно дето няма да искат и да им се меся в тия работи, дето са си само техни, а и аз не се натискам. Питах за всеки случай след като я записахме, де, получих eyeroll 🥹

# 216
Зелено човече, не искам да те абидя, но явно ти е трудно четенето с разбиране или се правиш, че не искаш да разбереш. Когато се прави нещо за облекчаване, то трябва да обхваща всички ученици. Тоест минал си профилактичен преглед след навършване на възраст, не трябва да ходиш за здравен картон, не си минал отиваш. Така по-ясна ли съм? Или пак не ме разбра?
Иначе при нас сме минали и на преглед, и картон съм взела, не ме мисли.

# 217
  • Отвъд алеята зад шкафа
Профилактичният преглед не е ли един път в годината, какво навършване на възраст?

# 218
Никога не съм носила здр.проф.карта в училище. Сега ми върнаха една бяла, от ДГ е...така си стоеше в училище ..не съм я актуализирала или каквото там точно се прави.
Не са правили проблем. Nerd

И сега така ще процедирам. Едва ли някой изобщо ги и отваря.
На лекар здрав не го водя принципно..да не олепи бацили.

# 219
Здравен картон са ти върнали. Всяка година се носи здравно-профилактична карта. Сега е разпечатан лист, преди беше един картон, в който се попълваха ваксините и мерките на детето. Дава се в училището всяка година. Не знам как сте минали между капките, при нас следят строго.

# 220
А това безумие днес навремето си имаше прекрасно решение. Всяко училище си имаше лекар и медицинска сестра, които клас по клас си извършваха профилактичните прегледи на място в училище и си ги водеха в картоните на децата. Ето на това се казва улеснение за родителя, а не на някакви измислици - премислици под формата на електронни бележки.

# 221
  • София
Да, веднъж годишно е профилактичният преглед. Понякога си мисля, че пиша на бимбинистански, честно казано.

# 222
Здравен картон са ти върнали. Всяка година се носи здравно-профилактична карта.

Ми не. Картонът си е вкъщи.
Точно ЗПК си е това което давам и ми връщат!
Мисля че съм малко поне грамотна...не ме подценявай толкова.

# 223
Тя се издава година за година. Може и да са ти върнали някоя стара,  това не значи, че важи.... Ама, ти си знаеш.

# 224
  • София
На нас върнаха абсолютно всичко - и картон, и картите за всички години в това училище. Сигурно нещо по линия на GDPR.

Общи условия

Активация на акаунт