Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 523
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Картон в училище не са ни искали, само в ДГ. И май вярно върнаха всичко накрая на 4та група. То и за какво са им на тях, само бумащина....

# 226
Проформа пълна е за мен..за това не нося нищо. Не е основание за спиране от училище също
Сега гледам че са нанесли ръст и тегло...напълно проформа..ъф корс..таааа   ...Grinning

За такова животно говоря аз..даже нямам спомен кога съм я занесла в даскалото...

# 227
  • Куциндрел
Никога не съм носила здр.проф.карта в училище. Сега ми върнаха една бяла, от ДГ е...така си стоеше в училище ..не съм я актуализирала или каквото там точно се прави.
Не са правили проблем. Nerd

И сега така ще процедирам. Едва ли някой изобщо ги и отваря.
На лекар здрав не го водя принципно..да не олепи бацили.
Ох, при нас ги... Значи по-миналата година като имаха ваксини нося аз ЗПК на род. среща, но имаха заместничка на класната. Давам аз квот трябва и доволна и щастлива. След няколко месеца ми пише детето от училище - има много страшна шарка, която върлува. Аз шах, пиша му - спокойно, карал си варицела. Обаче той - не, шарка дето трябва да се ваксинираш. Аз пак шах - бе, карал си варицела ква ваксина? Междувременно получавам мейл от класната му, която се беше завърнала, че трябва да донесе здравно-профилактична карта... Та я носих втори път...

# 228
  • София
За такова животно говоря аз..даже нямам спомен кога съм я занесла в даскалото...

Това е хартиената форма, дето се иска всяка есен от яслата до 12 клас. Някои лекари още я ползват. Доста дават разпечатка от компютъра със същата информация. А като се поизглади процедурата с електрическата форма, ще минем на електрически. Аз залагам, че тая година ще е малко манджа с грозде, ала догодина ще е ток и жица вече.

# 229
Относно Школо аз доколкото знам се прави от училищата и се стартира новата учебна година. Тоест във всяко училище е по различно време според вътрешната организация да си заредят учениците и кой в кой клас е.

Относно задачата по физика за бабата с очилата. Ако некоя дете има проблем с такава елементарна задача (защото в нея пише, че детето се сетило за урока си по физика, че еди-как-си се решава и има точно описание на решението), то тогава това дете има много сериозен проблем в четене с разбиране и не е ясно как ще си вземе изпита по БЕЛ, където има доста повече текст и въпроси върху него, като текстът трябва да бъде възприет и сравнен с таблица, за да се установи кои части съвпадат с таблицата и кои са допълнителни. В него също има числа и термини, нищо че е БЕЛ.
Сега ако задачата е логическа от типа котката срещнала куче, но луната била жълта, на колко години е кучето... там съм съгласна, че е трудно, но това са само на олимпиада.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 20:30 от Shushi2

# 230
Кучето не знам на колко години е, но Иванчо с право ще каже на учителя, дал тази задача:
-Господине, Вие сте на 28 години!
- Вярно, бе Иванчо! Как позна?
- Ами аз съм на 14 и нашите ми казват, че съм полуидиот....

# 231
  • София
Относно Школо аз доколкото знам се прави от училищата и се стартира новата учебна година. Тоест във всяко училище е по различно време според вътрешната организация да си заредят учениците и кой в кой клас е.
Да, автоматично става прехвърлянето.

# 232
  • София
Автоматично ли ще се появи в Школо 8 клас или трябва да избера нещо от менюто? И старото и новото училище са на Школо.

# 233
При мен новото се появи автоматично в Школо (и на моето дете двете училища са в Школо).

# 234
При нас няма все още информация за родителска среща. В школо не е сменена информацията от старото училище. Вече взех да се притеснявам и съжалявам, че не рискувахме след 2-ро класиране.
Току що видях, че в 127-мо е излязло поредното класиране и бала на детето влязло в хуманитарната паралелка е с 6 точки по-нисък от този на девойката. Много ми е чудно защо излизаха толкова често свободни места там след 3-то класиране?

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 12:25 от moonligh 78

# 235
При нас няма все още информация за родителска среща. В школо не е сменена информацията от старото училище. Вече взех да се притеснявам и съжалявам, че не рискувахме след 2-ро класиране.
Току що видях, че в 127-мо е излязло поредното класиране и бала на детето влязло в хуманитарната паралелка е с 6 точки по-нисък от този на девойката. Много ми е чудно защо излизаха толкова често свободни места там след 3-то класиране?

Защото децата започнаха да си изтеглят документиге и да се опитват да се класират в други училища.

# 236

Защото децата започнаха да си изтеглят документиге и да се опитват да се класират в други училища.
Да, но пък в обществените науки се е качил на 433. Не винаги е оправдан риска на 5-то класиране.

# 237
Така е, а и много пъти си е до късмет. Simple Smile

# 238
  • София
За статистиката
някой пази ли резултатите от пето класиране - първи етап на 31 СУЧЕМ?
на сайта вече ги няма.

# 239
  • софия
Аз имам питане по повод Школо. Двете ми деца до сега бяха в едно училище. Днес сутринта получих писмо от класната на малкото ми дете (4 клас) по повод занималнята. Сега влизам да изпринтя заявленито и виждам само профила на осмокласника, с програмата и инфо от новото училище, а профила на по-малкото ми дете го няма въобще. Кутията също ми е празна - нито писмото от сутринта, нито нищо...не знам със Школо ли да се свържа или с администратор ??

Общи условия

Активация на акаунт