Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 552
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
  • Стара Загора
Аманда,  радвам се, че училището е хубаво, дано да намери добри приятели и да има хубави гимназиални години.
И аз със същите пожелания.
Вчера наборът за първи път от осме години тръгна сам на 15-ти септември, брат му вече е в София и дори в момента е на лекции....И двамата откриха учебната година, а аз още търся големия в леглото му. Трудно ще свикна, но той вече разпери криле.
Успешна година на всички, малки и големи!

# 541
  • София
....И двамата откриха учебната година, а аз още търся големия в леглото му. Трудно ще свикна, но той вече разпери криле.
Ох, направо ми се сви сърцето... Сашето по стечение на обстоятелствата не замина, но и аз щях да страдам.. Worried

# 542
Откриването вчера ми хареса, кратко, стегнато, имаше песен, посветена на гимназията и после "Синева"; от различните класове поздравяваха специално "зайците" и по едно време им хвърлиха балони от прозорците Simple Smile останах с впечатлението, че учениците си харесват гимназията, дано да е така.
Сутринта реших да изпратя младежа до спирката на тролея и добре, че го направих - оказа се, че нещо е объркано разписанието и вместо да се качи веднага, трябваше да чака 15 мин, т.е. да закъснее още първия ден. Набързо отидохме на друга спирка, качих го на автобус за една спирка, и после е хванал метрото (утре малко преди 7 ч ще трябва да видя разписанието, да няма пак изненади). Зор ще е, докато свикне, до сега ставаше в 6:45, излизаше в 7:40-7:45 и за 5 мин стигаше до училище. Сега трябва да излиза към 7:00-7:10, за да стигне до 7:45-7:50.
Сега чакам да се прибере и да сподели впечатления след 3 ч английски, 2 ч история, инф.техн. и ФВС. Simple Smile Тази седмица ще имат 12 ч при класната, тъкмо да ги научи жената кой кой е.

# 543
Моят от  стрес слязъл на друга спирка. Иначе се довлече правилно с метрото, нацели рейса...
Нищо не са учили днес, но било спокойно и тихо.

# 544
  • София
За първи път на родителска да не ми вземат пари (за втория език още на записването ни бяха взели за учебник).

В петък входно по български (днес преговор правили). Поне не ги е подпукал класния с домашни по английски, че утре и вдругиден тежичко се очертава- по 5 часа английски на ден. Дано не загуби присъствие на духа (къде оттегченост, къде разминаване с очакванията).

# 545
При нас тържеството вчера беше приятно кратко. Детето засега е доволно, харесва си класната, програмата, учебниците, с добри впечатления от учителите е, намерил си е и компания. От три години не го бях виждала да излиза в такова добро настроение от училище. Предпазливо оптимистична съм.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 19:34 от crow

# 546
Все такива хубави отзиви да четем през цялата учебна година! Да им харесва средата на децата, да си намерят добри приятели и с кеф да ходят на училище.
Моето дете е много щастливо! Днес са правили планински преход, много й е харесало. И с две десетокласнички се е сприятелила, въобще много е доволна! Все така да е! 🍀
Брат й се бъзика и вика - да я видим колко ще е доволна като й дадат да прави входните нива. 😆

# 547
Моята я подхванаха по немски направо с шут. Добре, че има кака да помага. Засега уж само азбуката, ама покрай нея доста думи им е вкарала госпожата, и сега седи и зубри.
 По бел са с учителя, който водеше и на голямата, много и е станал симпатичен, щели другата седмица да имат входни, но нямала намерение да учи изобщо. Новият клас бил скучен, нищо интересно не се случвало,  не било никак забавно, дрън, дрън...
Видяла е една съученичка от старото училище, тази беше едно от едрите и яки момичета в една групичка себеподобни, истинско класическо були, тормозеше я три години. Онази стояла пред тоалетната, когато моята отишла. Разменили си малко остри думи и се посдърпали, добре че не са в един клас. Ръководството на старото училище нищо не правеше срещу булинга, но тук не е така, и тези номера ще бъдат забравени в един момент

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 20:05 от Априлски душ

# 548
Моята я подхванаха по немски направо с шут. ...

160 думи за утре по 2 реда и научени Simple Smile забавно ще е Simple Smile

# 549
  • Куциндрел
И при домашното, златни пиУе днес всичко било наред. Има само домашно по математика. Тръгна и на опреснителни занятия преди курса по английски, едвам отиде, трябваше да крякна.
Мисля, че сега ще ви обера точките с предмета, който ще имат първите седмици - Въведение в Облака. А, ся, застрелях ли ви? Аз до днес се чудих дали не са объркали нещо, но се оказа, че заради тая им програма с лаптопи, имат някакво обучение.

# 550
  • Бургас

Въйййй!
Честито!
Ей на това му се вика Шут !!!

Ние сме с английски! Днес за написали първа страница от уч.тетрадка!
Отворих да видя......Майкоооуууу! То краснопис, то чудо!
Лекар ще да е!

# 551
В тетрадката речник се мъдри една дума. Тя е endschuldigung и е написана с разстояние между буквите все едно са три думи. Писали са буквите и изрази. Нищо не помнел. Досега крещях, да си види за утре какво ще му трябва, не се помръдна. Неговото мото е "Винаги има време". Кучето пикало, той маже отгоре с един парцал.
Искат им мушамичка по рисуване. Такова нещо досега не беше имал. Има мушамичка, но няма лист. Утре да си търси.

gato, какви са тези 160 думи! Има да пише цяла нощ.

# 552
Ееее, нашата днес учила азбуката на АЕ. 😂 Имала домашно, обаче ще го пише после. Кога е това после - не можа да ми каже. Изнесох се от стаята й бързо, че щеше да намаже някой шамар. Ходела на училище не да учи, а да се запознае с нови хора. Вече е омаяла единия си съученик - ходели за закуска в голямото, загубили се, не могли да си намерят стаята...ОММММ
Туй дете не прилича на мен, макар че ми е одрало кожата..

# 553

В коя гимназия дават 160 думи от първия ден? 60 ми изглежда разумно, даже и 100, ама 160 вече ми се струва прекалено, особено за първи ден.

# 554

Хммм, не помня аз такава инквизиция за начало в Испанската 😳
Що няма лайкове със смях, да ви сложа на всички за тези разкази, разсмяхте ме.
Синко не в много очарован от момчешката компания- един говорел за пушене и пиене, ходил за Хел в междучасието, други му поднасяли на акъла и така...Това е за днес, утре ще видим. Учителите от днес били много готини.

Общи условия

Активация на акаунт