Осмокласници 2025/2026 - тема 2

• 34 543
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Вкарват ги бързо във форма след лятото. Не е само в неговия клас. Другарчетата от съседните паралелки споделят аналогични цифри.
Най-сладкото е, че хем му се реве, хем се хили и вика "ей сега ни разкатаха фамилията".
Не се оплакваме искам да кажа с две думи.

# 556
  • Бургас
Наборката и тя от доволните от първия ден. Не са ползвали въобще телефони, били са в раниците през цялото време, дори и междучасията. Има си вече компанийка, което ми беше най-голямото притеснение, че тя е доста затворена.
По АЕ имат един лист А4 думи, по математика три упражнения за домашно, малко, но от сърце Simple Smile

# 557
  • София
Ееее, нашата днес учила азбуката на АЕ. 😂 Имала домашно, обаче ще го пише после. Кога е това после - не можа да ми каже. Изнесох се от стаята й бързо, че щеше да намаже някой шамар. Ходела на училище не да учи, а да се запознае с нови хора. Вече е омаяла единия си съученик - ходели за закуска в голямото, загубили се, не могли да си намерят стаята...ОММММ
Туй дете не прилича на мен, макар че ми е одрало кожата..
И аз понякога си мисля ,че са я сменили в болницата, добре че ми е одрала кожата.

# 558
  • Бургас
Ще имам нужда от палци и позитивна енергия за три поредни дни!
Петък,събота,неделя!
Моля!

Оххх, тази вечер, окончателно  стана ясно,че Набора ще участва в турнир по бокс!
Информацията ни е малко в последния момент, ама това е!
Явно треньора го е подготвял лятото, без моя хубавец да разбере! Simple Smile
Та, ще ходи на турнир!

В петък, 8ч ще е кантара. Първата му среша ще е в 15ч
Аз ще се опитам да се освободя по рано от работа, за да отида, не съм сигурна, дали ще успея.
Успокоявам се, че брат му ще е с него!
От сега съм на тръни!
Не е важен резултата! Важно е, как ще се представи и държи на ринга!
Стискайте му палци!

# 559
  • София
Моята я подхванаха по немски направо с шут. ...

160 думи за утре по 2 реда и научени Simple Smile забавно ще е Simple Smile
Азбуката + 70 думи по 10 реда с превод и естествено научени.Вкарах я в яки съмнения дали са 10 плътни реда или в колона на 10 реда, до нея друга колона и т.н.  Накрая половината написала по единия начин, другата половина по другия. 😄. Ще пита класната как точно да се пишат. Иначе в час всичко беше разбрала.На мен пък още по-трудно и непознато ми се видя. Дано се справи...
По БЕЛ само са говорили какво предстои, входното нямало да е по-различно от НВО-то 😃
 Утре ще видим математиката, а в четвъртък родителската среща.

Последна редакция: вт, 16 сеп 2025, 23:31 от Vache

# 560
Да споделя и аз:)

Приятно изненадана от откриването, без излишна суета. Добра организация за подреждане на осмокласниците, с разчертани коридори за отделните паралелки. Стегната реч на директорката. Е, поп имахме и ние, но нали сме комшии, няма как...

Готини деца, има и момичета - до една красавици. Горките младежи - да учат ли, да зяпат ли...

Харесва всички учители до момента, да видим по-натам...

ПП: За немската - ще научат езика на 100%😀. Моят учи немски на частно.  Произнася думите като робот🤣Тъкмо ще е в крак с времето...
По информационни технологии към учебника имат приложение: програмиране на ИИ! Интересно ще им е. Само да учат!

Дано темата се изпълни с положителни отзиви и децата да намерят свестни себеподобни.

# 561
  • Куциндрел
karzz,  успех на турнира!

Като ви чета за езиците, очаквам днес детето да се прибере с подобно домашно. Сигурно ще съска, защото английския, който ще учат, е от ниво 0ла, а той е почти B2 и няма да му се пишат думи и подобни.
Като говорите за характери и кожи, моето не знам колко прилича на мен, но ми е взел прекрасната драчеща страна и като в приложи срещу мен хем се ядосвам, хем изпадам в умиление.

# 562
  • София
И тук по немски ударно стартират и в петък - писмено изпитване. Като за първа седмица само едно, от другата седмица по две.  Харесва си и учителите по бел и мат, входните щели да са в края на месеца по модел на НВО. За класа все още няма мнение. Телефоните им ги събира класната за часовете по немски, които в повечето дни са по 4ч плътно. Поиска съгласие на родителската среща да не им ги връща в междучасията, а след последния час при нея.

Това ставане в 6.30ч ни убива. Не обичам втора смяна, но вече я чакаме с нетърпение.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 08:21 от Niffi

# 563
  • София
С глас се смея на неволите на немскоучещите...като човек, който многократно го е захващал, живял в немскоезична среда и пак ненаучил го, ги разбирам много добре! Като не влиза нещо, не влиза и толкоз!
При нашия младеж нещата са по-лежерни. Английският е песен за човек, учил го в основното. Пуснала им госпожата тест, да види като цяло как е нивото и да определи темпото, с което ще се придвижат през първия учебник. Уж всичко били учили, пък да видим.
Часовете са им на блокове и само БЕЛ са имали вчера, извън английския.  Днес ще е математиката, която традиционно ни е по-голямата грижа.
Училището и преподавателите създават добра среда, измислят креативни опознавателни упражнения, така че децата да се отпуснат и да се почувстват уютно. В това отношение нямам забележки.

# 564

Хммм, не помня аз такава инквизиция за начало в Испанската 😳
...

Затвърдиха инквизационния режим с контролно първи час върху 160те думи Simple Smile
Имаха и граматика де, не са само думите. То така много скучно ще е.
Няма 'лабаво.

# 565
Ариана, точно това си мислех и аз като четях за немския...пу-пу, добре, че не напъвах за него и по принцип за езици, които не желае. При нас е по- лежерно, с класната е било добре, няма оплаквания за много думи. Едно от момчетата не било учило английски, но синко каза, че учудващо много неща знае за човек, който не е учил. Та, явно ще им е "почивна" година.

# 566
gato, писах ти на лични.

Успешна е учебната година за всички деца!

# 567
  • Бургас
Слушах инспанската и немската азбука вчера.... нищо не запомних Grinning
И двете имаха думи, немскоговорящата и диалог да учи наизуст.
Испаноговорящата имаше първите два часа с натурална испанка, която не знае български- били се разбрали и било много хубаво Grinning
Според мен, сравнително лежерно е минал първият ден!

Една е притеснена, повече от очакваното! Другата е сравнително добре. Наясно съм, че тази раздяла колкото и желана, и чакана да беше, ще им се отрази малко или много! Надявам се, да намерят сродни души, с които по- лесно да преодолеят липсата!

karzz, успех на турнира!

# 568
Видях, че в една от паралелките, която ни интересуваше са приели дете с по-нисък бал от на набора. Ако в края на 10-ти клас реши, че още иска този профил, а няма свободни места, връзки ли трябва да търся или има процедура?

# 569
На моята девойка пък се оказа, че не и харесва втора смяна, а уж това искаше. 20 часа на седмица английски ще и дойде в повече. Добре, че има БЕЛ, рисуване и философия, които са и любими и ще си отдъхне. Малко я стресира, че са 18 момчета и 9 момичета, но ще свикне надявам се.
Ние родителска среща не сме имали все още. Надявам се октомври да има всв пак.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 11:09 от moonligh 78

Общи условия

Активация на акаунт