Майски бебета 2026

• 10 499
  • 278
  •   1
Отговори
# 135
Накратко последна менструаци на 07.08.
Имам един мисет преди няколко години и предполагам че този път всичко ще е наред. На 20 бяхме на преглед и чухме сърцичето и плода ( поне за момента)отговаря на гестационната седмица която и аз изчислявам.
 Може ли да ме включите във групата
Пс: мъчат ли Ви киселини и как се справяте със тях
Заповядайте майчета да видим колко ще се съберем 🙂
Има фейсбук група пишете да ви включа 🙂

Здравейте не мога на ви пиша на лично забрани ли сте си получаване на съобщения тук не мога да ви открия в фейса ако искате си отключете съобщенията за да мога на ви пратя моя профил да ме намерите вие сте се покрила даже и от тайните служби 😂

# 136
Здравейте, надявам се при всички да е всичко наред, аз се включвам с хиперемезис гравидарум и вече не издържам психически, лежах в болница, от сутрин до вечер повръщам и силно се надявам да отшуми скоро.. Изписаха ми ректални свещички - вомакур и искам да попитам, ако има някой, който ги е ползвал да изкаже мнение.. 🫶🏻

Аз от 6-7 г.с. бях нон стоп с гадене и повръщане до преди 2 дни, сега съм 9 г.с. Миналата седмица ходих на спешен кабинет. Там ми казаха, че мога да слагам Вомакур. Наистина облекчават положението, но много отмалявам от тях, пресъхва ми устата и се чувствам като парцал, ужас. От вчера при мен е по-търпимо положението, не е целодневно, както беше. Като усетя, че почва да ми се гади отивам и се старая да повърна всичко, каквото мога и забелязах, че това е начина. Иначе, ако се сдържам, става много зле. Таблетки Емил помагат също при мен.  Но имах дни, в които нищо не ми действаше, бях се отчаяла, че няма да издържа.

# 137
Здравейте и от мен, записвам се плахо към вас, тъй като още е доста рано. Накратко имам дете на 2г., имах супер лека бременност и такова беше и раждането(секцио). От Варна съм, днес бях на преглед писледна менструация 22.08.,  знам кога се е случило, тъй като само веднъж пробвахме. Днес бях на преглед отговаря на 5+1, има плоден сак. Докторката каза, че трябва да отговаря на 5+5, и днес пуснах кръв, след 48 пак за да е сигурна, че всичко върви добре. Иначе според това на коя дата се е случило е в нормални размери, но според цикъл изостава. И така сега чакам, утре ще се чуем дали да пия за задържане хапчета и в понеделник дали всичко е наред, за да знае дали следващия час остава или се налага по скоро, надявам се всичко да е наред!
Пожелавам на всички лека бременост и един щастлив край за всички ни ❤️

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 07:49 от k.belleza

# 138
Здравейте и от мен, записвам се плахо към вас, тъй като още е доста рано. Накратко имам дете на 2г., имах супер лека бременност и такова беше и раждането(секцио). От Варна съм, днес бях на преглед писледна менструация 22.08.,  знам кога се е случило, тъй като само веднъж пробвахме. Днес бях на преглед отговаря на 5+1, има плоден сак. Докторката каза, че трябва да отговаря на 5+5, и днес пуснах кръв, след 48 пак за да е сигурна, че всичко върви добре. Иначе според това на коя дата се е случило е в нормални размери, но според цикъл изостава. И така сега чакам, утре ще се чуем дали да пия за задържане хапчета и в понеделник дали всичко е наред, за да знае дали следващия час остава или се налага по скоро, надявам се всичко да е наред!

И аз като Вас съм с последна менструация 22.08., тази сутрин и аз бях на първия преглед. Лекаря каза, че се вижда гестационна торбичка 7мм, вижда и жълтъчно мехурче, каза че на този етап вижда това и най-важното че е в матката. Извика ме на преглед след 2 седмици, но честно казано се притесних, аз ли отидох рано на преглед, нормално ли е да не се вижда повече. Последният ми цикъл беше 22.08., а зачеването да е било в периода 7/8/9.09.
Бихте ли споделили тези който са отишли на преглед горе долу в този диапазон какво сте видяли и какво е казал лекарят.. да се тревожа ли или да приема за нормално, едвам докаках днешния преглед, а още две седмици ще ми се сторят като цяла вечност...

# 139
Здравейте и от мен, записвам се плахо към вас, тъй като още е доста рано. Накратко имам дете на 2г., имах супер лека бременност и такова беше и раждането(секцио). От Варна съм, днес бях на преглед писледна менструация 22.08.,  знам кога се е случило, тъй като само веднъж пробвахме. Днес бях на преглед отговаря на 5+1, има плоден сак. Докторката каза, че трябва да отговаря на 5+5, и днес пуснах кръв, след 48 пак за да е сигурна, че всичко върви добре. Иначе според това на коя дата се е случило е в нормални размери, но според цикъл изостава. И така сега чакам, утре ще се чуем дали да пия за задържане хапчета и в понеделник дали всичко е наред, за да знае дали следващия час остава или се налага по скоро, надявам се всичко да е наред!

И аз като Вас съм с последна менструация 22.08., тази сутрин и аз бях на първия преглед. Лекаря каза, че се вижда гестационна торбичка 7мм, вижда и жълтъчно мехурче, каза че на този етап вижда това и най-важното че е в матката. Извика ме на преглед след 2 седмици, но честно казано се притесних, аз ли отидох рано на преглед, нормално ли е да не се вижда повече. Последният ми цикъл беше 22.08., а зачеването да е било в периода 7/8/9.09.
Бихте ли споделили тези който са отишли на преглед горе долу в този диапазон какво сте видяли и какво е казал лекарят.. да се тревожа ли или да приема за нормално, едвам докаках днешния преглед, а още две седмици ще ми се сторят като цяла вечност...

Аз мисля, че е нормално и особено след като се вижда мехурчето. Аз съм с късна овулация ии съм заченала 13 или 14. 09.
При предишната ми бременост също беше така, след две седмици вече когато ме извикаха чух пулс.

П.С: 0.63мм е

Последна редакция: пт, 03 окт 2025, 18:39 от k.belleza

# 140
Пожелавам на всички лека бременост и един щастлив край за всички ни ❤

Според мен е нормално на толкова ранен етап да се вижда само това- видели сте най- важното, че е в матката и че има жълтъчно мехурче. При мен стана същото- пътвият ми преглед беше в 5+4 и същото се видия. Вика ме пак след две седмици, което е сега на 6.10. Изписа ми фолиевева киселина, витамин Д, биозин мама и Утрогестан от 300 вагинални свещички.Аз обаче бях нетърпелива и отидох седмица по- късно от първия преглед при друг лекар и чухме вече сърдечни пулсации и отговаряше на 6г.с. Така че сега съм по-спокойна. Като симптоми имам само страшно болезнени гърди и от време на време лека болка в кръста.

# 141
Здравейте, надявам се при всички да е всичко наред, аз се включвам с хиперемезис гравидарум и вече не издържам психически, лежах в болница, от сутрин до вечер повръщам и силно се надявам да отшуми скоро.. Изписаха ми ректални свещички - вомакур и искам да попитам, ако има някой, който ги е ползвал да изкаже мнение.. 🫶🏻

Здравей, аз също съм с хиперемезис, като за мен това е трета бременност. Предишните две също изкарах с хиперемезис до 6-7 месец и след това повръщане от време на време до самото раждане. Лежането на системи беше като добър ден.
За вомакур, вомитусхил, Емил, антиметил и всички такива, ще кажа, че са бонбони и въздух под налягане.
Приятелка, която живее в Италия ми разказа, че там имат специално лекарство, което се изпива за HG, открих си го в Гърция и го пия вече 2 седмици, в момента съм в 10 г.с.
Повръщанията ми намаляха от 10-15 на ден до 3-4 на ден, успявам да ям някаква храна. Вода още не мога да пия, но си вземам хипертонични напитки и сърбам от тях. Медикамента се продава без рецепта в Европа, съдържа витамин Б6 (пироксидин) и доксиламин. Гаденето не спира при мен денонощно, но поне спрях да губя тегло. Надявам се да съм помогнала.
На мен ми е много трудно защото си гледам двете деца и все още ходя на работа, като не възнамерявам освен ако не ми кажат само да лежа, да спирам да работя.

# 142

Здравей, аз също съм с хиперемезис, като за мен това е трета бременност. Предишните две също изкарах с хиперемезис до 6-7 месец и след това повръщане от време на време до самото раждане. Лежането на системи беше като добър ден.
За вомакур, вомитусхил, Емил, антиметил и всички такива, ще кажа, че са бонбони и въздух под налягане.
Приятелка, която живее в Италия ми разказа, че там имат специално лекарство, което се изпива за HG, открих си го в Гърция и го пия вече 2 седмици, в момента съм в 10 г.с.
Повръщанията ми намаляха от 10-15 на ден до 3-4 на ден, успявам да ям някаква храна. Вода още не мога да пия, но си вземам хипертонични напитки и сърбам от тях. Медикамента се продава без рецепта в Европа, съдържа витамин Б6 (пироксидин) и доксиламин. Гаденето не спира при мен денонощно, но поне спрях да губя тегло. Надявам се да съм помогнала.
На мен ми е много трудно защото си гледам двете деца и все още ходя на работа, като не възнамерявам освен ако не ми кажат само да лежа, да спирам да работя.

Може ли да споделите как се казва лекарството и какви са хипертоничните напитки?

# 143
‘g_t_i’  Как да ви изпратя забранили сте си личните

# 144
Опа мия грешка готово ☺
‘g_t_i’  Как да ви изпратя забранили сте си личните

# 145

Може ли да споделите как се казва лекарството и какви са хипертоничните напитки?

Ако напишете съставките в търсачката ще ви излезе. Има различни имена в различните държави, в Гърция се казва Nuperal.
Изотонични напитки има няколко варианта - единия е да си купувате от магазина тип oshee - вода с витамини и соли. Другия е (малко по-неприятен на вкус), от децата си имам прахчета за оводняване след повръщане. Купувам си и минерална вода с плодов вкус и успявам да я пия ледена от хладилника. Ако пия чиста вода я повръщам моментално.

# 146
Здравейте, записвам се и аз с последна редовна менструация 13.08. Втора бременност, имам дъщеричка на 2 години и 9 месеца. За сега всичко е като с предишната бременност и гаденето и умората, с разликата, че с първата излязох много рано болничен, а сега работя и имам малко дете, но за сега се справям. Мисля да правя пренатален тест и този път ме насочват към тестовете на cells for life, дали някоя от вас има опит с тях? Също така бих се радвала да участвам и във фейсбук групата 😊

# 147
Момичета записахте ли часове вече за първи скрининг аз днес се обадих в Шейново препоръчаха ми Др.Галева някой да е ходил при нея и да има мнение

# 148
Момичета записахте ли часове вече за първи скрининг аз днес се обадих в Шейново препоръчаха ми Др.Галева някой да е ходил при нея и да има мнение
Аз запазих в МЦ Марковс при професор Марков, бяха ми препоръчали и д-р Василев в Щерев. С предишната бременност правих феталните морфологии и БХС при д-р Анна Богданова в Токуда. Но разбрах, че в Марковс и Щерев БХС е по-подробно и включва и дргуи показатели, не само вероятността от генетични аномалии.
Аз все още се чудя дали да правя пренатален тест. Според лекаря ми е добре да изчакам феталната морфология и БХС и чак тогава да правя при нужда, но пък се бях навила и сега се чудя да чакам ли, да не чакам ли...

# 149
Аз утре ще правя преналния тест, после ще си  чакам феталната

Общи условия

Активация на акаунт