Майски бебета 2026

• 15 961
  • 344
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте мили дами,

и аз се записвам - термина ми е 20ти Май и вече съм в 21г.с. Пожелавам на всички да стигнем безпроблемно до раждането на здрави бебенца Sparkling Heart

# 331
Здравейте дами! Може ли линк/покана за фб групата и за мен, от момичето администратор! Благодаря предварително!

# 332
  • В твоето съзнание...
За много години дами, желая ви здраве и безпроблемно бременеене!

Относно епидуралната, аз ако щях да раждам естествено, задължително бих се възползвала. Не съм на ясно какви са доводите против прилагането ѝ, но и аз не виждам смисъл да се мъчим излишно, когато има опция за облекчение. Така или иначе раждането може да бъде предизвикателно преживяване (знам, че има дами, които го описват като магическо), възстановяването след това също може да бъде неприятно, та... да.

Има ли тук дами, които се следят и ще раджат в болница Надежда, гр. София?

# 333
Казвали са ми, че има опция за по-дълго раждане, когато вече има максимално разкритие заради обездвижване на мускулите и самите напъни били по-затруднени и риска за повече разкъсвания бил по-голям.  До момента от познати и близки приятелки 50/50 са отзивите на база опит и проучване. МТака че лично аз ще взема по-трудно това решение..

Иначе аз се следя в бившата правителствена болница Лозенец при д-р Деница Лещарска.

# 334
Здравейте дами! Може ли линк/покана за фб групата и за мен, от момичето администратор! Благодаря предварително!

# 335
За много години дами, желая ви здраве и безпроблемно бременеене!

Относно епидуралната, аз ако щях да раждам естествено, задължително бих се възползвала. Не съм на ясно какви са доводите против прилагането ѝ, но и аз не виждам смисъл да се мъчим излишно, когато има опция за облекчение. Така или иначе раждането може да бъде предизвикателно преживяване (знам, че има дами, които го описват като магическо), възстановяването след това също може да бъде неприятно, та... да.

Има ли тук дами, които се следят и ще раджат в болница Надежда, гр. София?

Аз се следя там и обмислям там да раждам. Simple Smile

# 336
Може ли покана и на мен във фб групата? Моя термин е за 01.06, ама знае ли се...😀

# 337
Мами вие как се чувствате, аз вече съм 24та седмица, но продължавам да нямам сили и ми се спи почти постоянно, нямам и движение почти никакво, само вечер обикалям стаите като луда..

# 338
Мами вие как се чувствате, аз вече съм 24та седмица, но продължавам да нямам сили и ми се спи почти постоянно, нямам и движение почти никакво, само вечер обикалям стаите като луда..

При мен умората е на моменти, някои дни не мога да стана от леглото, а други сякаш имам сили да тичам маратон. Усещам, че колкото повече се заседя, толкова по-зле става. Започват и болки в тялото, а вечер и ужасяващи крампи. Гледам да се движа, но в това време не ми се мърда навън, та и аз понякога обикалям от стая в стая, колкото да вдигна малки крачките. Работя на бюро и забелязвам, че много ми помага да ставам и да се разхождам за няколко минути на всеки час, по няколко клека или разтягания също.

# 339
И аз съм в 24та седмица вече. Движи ми се много, за сметка на това кожата ми се възпламени и имам всеки възможен вид дерматит по тялото си и се мажа със сто различни кремчета. Дерматоложката ще трябва да я каня на погачата на беба с тоя темп на вижданки 🤭
Но истината е, че ако стане така, че да се застоя повече много ми се свал настроението и ставам супер схваната и аз. Добре, че е кучето, ч да ми е неизбежно поне едно излизане независимо от времето. Трая си и си крача, защото знам, че после ще ми се отплати това.
Мислих си и за пътечка за ходене вкъщи, ама май ще гледам да мина без тази прищявка до май месец.

# 340
И аз съм с кученце обаче то е много малко и изобщо не иска да излиза като е студено, върши си работите на пелената.. та и това при мен не е опция 😁 Аз излизам общо взето само по прегледи и ми е хубаво навън въпреки че доста ме опъват все още някакви връзки при ходене.. обаче взех да се притеснявам с това спане, все чета, че жените във втория триместър са супер активни.. пък то дето се вика живот и здраве след някоя друга седмица ще съм в 7ми месец и нищо не разбрах от тая активност 😁

И аз съм в 24та седмица вече. Движи ми се много, за сметка на това кожата ми се възпламени и имам всеки възможен вид дерматит по тялото си и се мажа със сто различни кремчета. Дерматоложката ще трябва да я каня на погачата на беба с тоя темп на вижданки 🤭
Но истината е, че ако стане така, че да се застоя повече много ми се свал настроението и ставам супер схваната и аз. Добре, че е кучето, ч да ми е неизбежно поне едно излизане независимо от времето. Трая си и си крача, защото знам, че после ще ми се отплати това.
Мислих си и за пътечка за ходене вкъщи, ама май ще гледам да мина без тази прищявка до май месец.

# 341
Аз съм в 23 г.с. Последните 2 седмици почти нямам движение, малкия беше с Грип, аз с хрема и никъде не съм мърдала. Работя от вкъщи и обикалям и аз стаите. Нещо нямам желание за разходки в това време. Вчера бях на преглед и ми каза, че околоплодните води са ми в повече , на горна граница били и да намаля въглехидратите. Отделно и някаква “аритмия”  ми хвана на мен, та ме прати и на кардиолог.Днес бях и там на преглед- имам екстрасистули, които уж не са притеснителни. Но другата седмица ще ми сложат холтер за 24 часа да направи запис как ми работи сърцето и колкп са чести.Да си пия магнерота ми каза и така. Имам за какво да мисля…

# 342
И аз бях с аритмия около 2 седмици, ходих на кардиолог, но всичко било наред.. общо взето каза, че като храня още едно човече било нормално, но е доста неприятно усещане, аз пък съм с ниско кръвно и още повече ми се мотат работите.. ама нали е за добро 🍀

Аз съм в 23 г.с. Последните 2 седмици почти нямам движение, малкия беше с Грип, аз с хрема и никъде не съм мърдала. Работя от вкъщи и обикалям и аз стаите. Нещо нямам желание за разходки в това време. Вчера бях на преглед и ми каза, че околоплодните води са ми в повече , на горна граница били и да намаля въглехидратите. Отделно и някаква “аритмия”  ми хвана на мен, та ме прати и на кардиолог.Днес бях и там на преглед- имам екстрасистули, които уж не са притеснителни. Но другата седмица ще ми сложат холтер за 24 часа да направи запис как ми работи сърцето и колкп са чести.Да си пия магнерота ми каза и така. Имам за какво да мисля…

# 343
Аз съм почти в 23та г.с. и също не усетих този прилив на енергия, за който всички говорят, че идва във втория триместър. 😅 Честно казано съм на периоди - няколко дни ми се спи до по-късно или пък ставам рано, но задължително си поспивам следобяд, а след това имам няколко дни, в които страдам от безсъние и ми се спи, но не мога да заспя по цяла нощ. От скоро започнах да ставам и по 2-3 пъти на вечер до 00, явно бебчетата започнаха да натежават върху пикочния мехур. Киселините и те ме събуждат понякога.
Иначе ми се излиза, но по нашия край е много заледено и не смея да се показвам много-много. По магазините веднъж на 2-3 дни, до АГ-то, до козметичката и маникюристката, от време на време фризьор и 1-2 пъти месечно до университета. Това ми е движението. Напоследък и бързо започнах да се задъхвам. Днес слязох до куриера да си взема пратката и докато се кача вече бях изплезила езика. 😅😅 Притеснява ме да не кача много килограми, за да не ми тежат после.. Вече съм на +11. 🥲

# 344
Аз от днес съм в 25 гс, и при мен умора няма. Не изпитвах и в първия триместър, не изпитвам и сега. Ходя на фитнес всеки ден като единствено ползвам пътеката, нямаше как да се залежа въпреки, че времето не позволява разходки си намерих алтернатива 😁 Чувствам се като цяло добре, крампи нямам, но пък съм с Брастън Хикс, всеки ден си получавам по няколко, пия и аз магнезий, всички казват, че си е нормално.
Екстрасистули имах и преди да забременея имам и сега от време на време, но не им се вглеждам много, попринцип са безобидни, моето кръвно е много ниско 80/50 днес го мерих, но пък някак свикнах с него и не ми се мота вече главата. И преди си беше ниско, но чак така сякаш не 😏

Общи условия

Активация на акаунт