Майски бебета 2026

• 15 966
  • 344
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм 2-3 кг плюс, даже и това ми се струва много 😆 Моя термин е за 5.05, вече го усещам моя мъж от 5-6 дена насам. За момента усещанията са доста странни, тип потрепване и бълбукане, но е хубаво 🩵

# 316
Благодаря за успокоение, друго е да има някой като теб 😁 а коремчето личи ли ви вече и колко кг горе-долу качихте от началото на бременността 🤔 аз имам чувствителен стомах и общо взето нищо не мога да хапна освен варени картофи, ориз и препечен хляб и едва 4кг съм мръднала..

Здравейте, момичета, аз съм след инвитро, в 19 г.с с термин 11.05. Ходя на прегледи през 2 седмици, тъй като съм страшна параноя.. имам НИПТ, БХС, както и изследвания до момента в норма, но се чудя кога ще започна да усещам бебчето.. с предна плацента съм и АГ каза, че може и по-късно да е, но постоянно се чудя дали всичко е наред.. по принцип имам доста неразположения, знам, че то не ги усеща, но...

Хей, хей! Моят термин е 10.05!
Аз също н усещам бебето все още. АГ ми каза, че това не е повод за притеснение, защото може до 24 г.с. Бебето да се “наглася”, плацентата им значение, както и с какво място разполага бебчето.
Аз чакам да видя и феталната, която съм букнала в 21ва г.с., за да съм убедена, че всичко върви както трябва.
Друго нещо - това е много индивидуално и просто може да се бъркат движенията на бебето с движения на органите цялостно, защото все още до някаква степен се нагласяме един към друг.
Стискам палци да си го усетите скоро и да ви вдъхне увереност, че всичко е наред.
Има и мързеливи бебета, на които им е много хубаво да си почиват! 🩷

И аз се движа така с 4.5кг. Коремчето личи особено, когато си слагам дрехи за навън. Тогава ми е и дискомфортно. Вече си върнах вкусовите рецептори и хапвам добре, даже малко се опитвам да се контролирам, защото пък всичко стана много вкусно 🤭

# 317
Аз съм в 17 г.с. с термин 31.5, с предна плацента. Помня от предната ми бременност, която беше със задна плацента, че започнах да го усещам след 18-та седмица. Така че дишай 😊🫶съдбата си знае работата.

Някой от вас има ли брутално главоболие? Аз имам всеки Божи ден и вече се страхувам да се събудя сутрин. Ужасно ме боли всеки ден и не знам какво да правя. След консултация с кардиолог и моето АГ взимам Беталок 1/4 за спад на пулса, защото поддържам постоянен около 100, и Допегит по 1/2 за контролиране на кръвното, защото на моменти качвам горна граница над 140. 😫
Наистина съм отчаяна, нямала съм такива премеждия при предишната бременност и вече и ми се плаче от постоянна болка.

# 318
Здравейте мами,

Без да искам да влизам в полемики за и против ваксините - вие ваксинирахте ли се за грип? Моето АГ е против ваксината за грип по време на бременност, но е от старата генерация.  Аз все още се чудя от поне 2 седмици, тъй като никога не съм си слагала и ме страх от алергични реакции или автоимунни заболявания (имам роднина лекар имунолог с доказани над 2 случая на автоимунни след сложена грипна ваксина). От друга страна гайдлайнът е ясен - бременните са в рисковата група за грип с по-висок процент от усложнения и риск за бебето. Много се колебая, но трябва да реагирам скоро, тъй като пикът се очаква по-рано тази година, а щамът ще е доста мутирал и ваксината с понижена ефективност. Въпреки това препоръката е за имунизация.

# 319
Аз не съм се ваксинирала и не мисля да го правя. Но и по принцип никога не си слагам ваксина за грип. Пазя се вкъщи и не се срещам с много хора, но аз мога да работя от вкъщи, което е голям плюс в тази ситуация.

Здравейте мами,

Без да искам да влизам в полемики за и против ваксините - вие ваксинирахте ли се за грип? Моето АГ е против ваксината за грип по време на бременност, но е от старата генерация.  Аз все още се чудя от поне 2 седмици, тъй като никога не съм си слагала и ме страх от алергични реакции или автоимунни заболявания (имам роднина лекар имунолог с доказани над 2 случая на автоимунни след сложена грипна ваксина). От друга страна гайдлайнът е ясен - бременните са в рисковата група за грип с по-висок процент от усложнения и риск за бебето. Много се колебая, но трябва да реагирам скоро, тъй като пикът се очаква по-рано тази година, а щамът ще е доста мутирал и ваксината с понижена ефективност. Въпреки това препоръката е за имунизация.

# 320
Аз не съм се ваксинирала и не мисля да го правя. Но и по принцип никога не си слагам ваксина за грип. Пазя се вкъщи и не се срещам с много хора, но аз мога да работя от вкъщи, което е голям плюс в тази ситуация.

Здравейте мами,

И аз съм така. Октомври месец боледувах два пъти, но никога до сега не съм се справяла толкова бързо с грип и то само с по 1-2 парацетамола за два дена. По принцип бременната жена има страхотна имунна защита към плода си.
Никога не съм си слагала противогрипна ваксина, от както се грижа сама за здравето си. Моето семейство редовно слагат ваксини (най-вече баща ми и винаги изкарва лека форма на грипа след това).
Не съм против ваксините, просто смятам, че тези ежегодни серии с боледуванията са нещо, с което можем да се справим и е важно малко или много да имаме излагане на тези нови бацили.

# 321
Здравейте момичета, включвам се към мамите с термин 28.05. Това ми е четвърта бременност и дай Боже второ здраво детенце.
Тази бременност ми преминава доста бързо покрай грижите за малката ми 1.9 г сладурана.
За щастие нямам проблеми освен висок пулс и по-високо кръвно, които контролирам с лекарства.

# 322
Живна най-накрая темата. Relaxed

Аз съм за 20 май с двуяйчни след ЗЕТ. Предните ми бременности завършваха с гръм и трясък на много ранен етап и сега много им треперя на бебчетата.

Моите прегледи също са вече по веднъж в месеца. Имах в 6та, 8ма, 12та, 16та и сега заради празниците ще съм чак в 21ва.

До сега всичко върви нормално, на прегледа в 16та г.с. даже бяха малко по-едрички от това, което е дори по таблиците за едноплодна бременност и съм доволна, понеже до скоро не можех да се храня много-много, защото имах гадене, а и дори от малко количество храна ми ставаше тежко и имах чувството, че храната ми се качва по хранопровода. От около седмица вече отмина този симптом.

Имах бактерия в урината, която лекувах на два пъти с антибиотик и сега вече е чиста урокултурата. Вчера, обаче, пусках нови изследвания и сега в седимента на урината излезе много завишено количество слуз. Взела съм пробата, както я взимам за урокултура - след тоалет, в стерилно контейнерче и без да го докосвам никъде. На някоя от вас случвало ли се е?

С вродена анемия съм и хемоглобинът ми всеки месец стремглаво пада надолу, като вчера вече беше 97. АГ ми изписа желязо и се надявам бързо да се качи поне на 110. Една от вас беше писала за главоболие - може да е от недостиг на желязо, аз също понякога изпитвам главоболие и го моря с по половинка Парацетамол.

Относно килограмите - вече съм 7кг нагоре и продължавам да се надявам да не кача много до края, ама така като гледам няма да имам такъв късмет. Grin Днес влизам в 5ти месец, а коремът ми е колкото на моя приятелка в края на 7ми. Scream Та сигурно до 9тия месец вече ще се търкалям, ама каквото-такова. Grinning

Миналата седмица на няколко пъти ги усещах да се движат (или поне така си мисля), но сега от няколко дни изобщо не съм ги усещала и започвам малко да се притеснявам. Знам, че е рано и е възможно усещанията ми да са били от перисталтиката, но бях толкова сигурна, че са бебетата.

Относно грипът - Гледам да си стоя повече у дома, ограничила съм доста контактите. Пия Биозин Мама и се старая да хапвам повечко плодове и зимни благинки (разбирайте туршийки). Joy Дано да успеем да се съхраним и да не лепнем грип. Просто бременността не ми се стори удачен период за поставяне на ваксини, а и вече ми се струва малко късно. Мисля, че наистина имунната ми система действа много успешно през този период, защото минали години от октомври до декември съм изкарала вече по 2-3 боледувания. Сега на два пъти се събуждах с хрема и леки болки в гърлото, но с чай, лукчета, физиологичен разтвор и почивка до обяд всичко отминаваше, а и двата пъти бях убедена, че ще се разболея.

# 323
Здравейте и от мен мами,

Първа бременност ми е, с термин 31.05 в момента съм 16-17г.с. Моята докторка ме предупреди че заради предната плацента вероятността да усетя бебето на по-късен етап е много голяма. По-скоро след 20-22 г.с. и за момента да не се притеснявам. Така че дами не се тревожете, явно е нормално още да не усещаме, може би плацентата "омекотява" ритниците/движенията на бебето.

Аз боледувам много често.. буквално през месец настинки или вируси. Сега да не урочасам нещата, но откакто съм бременна - ще станат почти 5 месеца и  абсолютно нищо, надявам се така да издържа и до края, без вируси и настинки. Приемам биозин мама.

Ще имам предглед сега на 23.12 предпразнично и после 16.01 за ФМ. По 1 път месечно са и моите прегледи.

Дано всичко да е наред и при вас дами, половината път е изминат

# 324
Здравейте и от мен мами,

Първа бременност ми е, с термин 31.05 в момента съм 16-17г.с. Моята докторка ме предупреди че заради предната плацента вероятността да усетя бебето на по-късен етап е много голяма. По-скоро след 20-22 г.с. и за момента да не се притеснявам. Така че дами не се тревожете, явно е нормално още да не усещаме, може би плацентата "омекотява" ритниците/движенията на бебето.

Аз боледувам много често.. буквално през месец настинки или вируси. Сега да не урочасам нещата, но откакто съм бременна - ще станат почти 5 месеца и  абсолютно нищо, надявам се така да издържа и до края, без вируси и настинки. Приемам биозин мама.

Ще имам предглед сега на 23.12 предпразнично и после 16.01 за ФМ. По 1 път месечно са и моите прегледи.

Дано всичко да е наред и при вас дами, половината път е изминат

И аз не съм боледувала от както съм бременна а първото ми дете през седмица е с нов вирус от яслата. Дано да остане така докрай.

# 325
Аз и детето вече изкарахме един стомашно-чревен гад през ноември. Мина и мъжа ми. А вече трета седмица аз и детето сме с вирусен ринит и гърлобол, даже на моменти хрема.

# 326
  • В твоето съзнание...
Аз вече две хреми изкарах покрай детето или покрай офиса, не знам. Детето сега е сополиво пак, но за щастие аз съм добре.
Притеснявам се доста от грипа, почна да поваля доста хора около мен, някои дори с ваксина... Но в крайна сметка каквото, такова.
Исках да сложа ваксина поне на детето, но не се организирах на време.

# 327
Мили мами,

Честита Нова година! 🎉✨ Нека ѝ е здрава, спокойна и изпълнена с най-прекрасното очакване – срещата с нашите бебета 🤍

Искам да повдигна една тема, която предполагам вълнува много бъдещи майки – епидуралната упойка
Обмисляли ли сте я? Какво е вашето мнение – „за“ или „против“?
Ако има майки, на които вече им е поставяна епидурална – ще се радвам да споделят своя опит: как протече раждането, помогна ли ви, имаше ли нещо, което не сте очаквали?

Нека си бъдем подкрепа, да споделяме честно и без осъждане – всяко раждане и всеки избор са различни 🌸
Ще се радвам да чуя вашите мисли и истории 💬💞

# 328
Честита нова година скъпи момичета 💗 Нека това е най-вълнуващата и щастлива година за всички нас !
За епидуралната упойка,доста видеа изгледах и статии прочетох.Лично аз бих се възползвала от нея, ако наистина не мога да изтърпя въпросните болки, тъй като ми е за първи път не знам какво да очаквам, ако е непоносимо, ще искам. Ще коментираме следващите прегледи с док тези неща.

# 329
Честита Нова година!! Да сте здрави вие и семействата ви и следващата година всички да я посрещнем със здрави и щастливи бебченца! 🍀🎉

Относно епидуралната упойка - имам няколко приятелки, които са се възползвали от нея по време на нормално раждане (едната дори роди близначета с епидурална) и всички са много доволни и я препоръчват. Моя близка с едно нормално раждане без упойка преди 9-10 години и нормално раждане с епидурална преди 1 година ми каза, че много съжалява, че на времето никой не ѝ е казал за упойката и не е била информирана, защото много се е измъчила, а сега описва раждането си като песен. Така че, смятам, че бих се възползвала от епидурална, ако ще ги раждам нормално и не виждам нищо лошо в това. Защо да не облекчим малко мъките си, щом има такава възможност? Това със сигурност улеснява и нас, и акушерките, и лекарите. И без това е достатъчно неприятен и самият период на възстановяване след самото раждане.

Общи условия

Активация на акаунт