Майски бебета 2026

• 16 088
  • 344
  •   1
Отговори
# 240
На мен двама АГ, независимо един от друг, ми препоръчаха да пусна пакет, който включва Синдром на ДиДжордж, защото се оказва, че е често срещан синдром на делеция. Затова и пуснах Vision+.

# 241
Дами, искам да попитам тези от вас, които са от Варна или региона, при кого ще правите първата ФМ?

# 242
Аз съм от Варна, но ще я правя в София по изискване на инвитро клиниката. Иначе при нас съм чувала добри отзиви за д-р Давидков и д-р Стоилов, който е в Добрич обаче, но апаратурата му била много модерна.

# 243
Здравейте,
Записвам се и аз с първа бременност😊
Терминът ми е на 27 Май и в момента съм в 9 седмица и 5 дни.
Искам да попитам за пренаталните тестове, мен ме посъветваха двама лекаря да не си правя такъв. Първо да направя биохимичен скрининг и според резултатите ако се налага да направя Vision. Има ли някоя друга посъветвана по същия начин?

# 244
Здравейте! В 11 седмица съм, направих си изследване на TSH и ми е 3.16. Чета, че трябва да е до 2,5 и малко се изплаших. На доктор съм след няколко дни чак . Някой в подобна ситуация

# 245
Здравейте,
Искам да попитам за пренаталните тестове, мен ме посъветваха двама лекаря да не си правя такъв. Първо да направя биохимичен скрининг и според резултатите ако се налага да направя Vision. Има ли някоя друга посъветвана по същия начин?

И мен така ме посъветваха, но аз предпочитам ако има нещо да го знам възможно най-рано, та днес пуснах моя  тест - vision+

# 246
Здравейте,

И мен така ме посъветваха, но аз предпочитам ако има нещо да го знам възможно най-рано, та днес пуснах моя  тест - vision+

Аз честно казано доста се притеснявам и за всичко като цяло. Въпреки че ми е първа бременност и до сега не съм имала никакви проблеми, просто всичко ме притеснява и стресира. На 22 години съм и ми казаха че е много малък шанса да има някакъв проблем с плода а и сумата която трябва да се отдели за теста честно казано също ме притеснява. Та направо не знам какво да правя…

# 247
Здравейте,

Аз честно казано доста се притеснявам и за всичко като цяло. Въпреки че ми е първа бременност и до сега не съм имала никакви проблеми, просто всичко ме притеснява и стресира. На 22 години съм и ми казаха че е много малък шанса да има някакъв проблем с плода а и сумата която трябва да се отдели за теста честно казано също ме притеснява. Та направо не знам какво да правя…
За биохимичния скрининг не съм много сигурна, че дава точни и достоверни резултати. Чувала съм доста лекари да го наричат "статистика" или "тото". Не си длъжна да правиш пренатален тест, щом не искаш. Направи си поне ранна фетална морфология (11 г.с. - 13 г.с.), за да си спокойна. Аз така направих при първата бременност. Възрастта не винаги е гаранция... Успех и дано всичко да е наред!

# 248
В твоя случай може би бих послушала доктора. Реално времето между излизането на резултат от пренаталния и БХС и феталната морфология не е много голямо. В моето обръжение нямам познати, които са правили такъв тест,  така че съвсем не е задължителен, особено и ако сумата ви се струва висока.

# 249
  • В твоето съзнание...
Здравейте! В 11 седмица съм, направих си изследване на TSH и ми е 3.16. Чета, че трябва да е до 2,5 и малко се изплаших. На доктор съм след няколко дни чак . Някой в подобна ситуация

Привет,
Аз бях с високо TSH при първата бременност, насочиха ме към ендокринолог и ми изписаха л-тироксин. Та ако нямаш час при ендокринолог, а при АГ, направо си запиши и за Ендо, за да може да ти назначи лекарство и дозировка.
В продължение на бременноста няколко пъти ми коригираха дозата, след като родих всичко се нормализира.

За пренаталните, повечето лекари обикновено ги препоръчват на бременни на възраст 35+ или при някакви съмнения след излизане на БХС. Та ако не си в рисковата група можеш да си изчакаш БХС.
Аз този път си го пуснах по мое усмотрение (на 34 години съм), понеже реших, че искам да ми е мирна главата ( а ако трябва да съм честна ме човърка да разберем и пола). Освен това съм и с отрицателен резусфактор та се надявам ако бебето излезе с отрицателен, да не изследвам еритроантитела повече.

Някой ако е отишъл не Бебемания ще сподели ли какви бяха офертите на Афродита за Стволови клетки?

Последна редакция: пн, 27 окт 2025, 19:19 от march23

# 250
Аз не успях да ида на Бебемания и също ще се радвам, ако някой сподели офертите на Future Health за стволови клетки.

Колкото до пренталните тестове, не съм се колебала изобщо дали да правя, или не. Имах ситуация с първата бременност в 31 г.с., в която някои "светила" изказа предположение, че детето може да е с Даун и ако не бях направила пренатален тест още в началото, щях да се побъркам.

В парка, в който ходим с детето, има и по-млади от мен родители с деца с Даун, с които сме обсъждали, че нито ФМ, нито БХС са показали някакви отклонения по време на бременността. Подобен пример е синът на Криско. Разбира се, това е личен избор и е факт, че тестовете не са никак евтини. Ако нямах възможност да направя разширен пакет, щях да пусна само за синдром на Даун, защото другите тризомии са по-лесно видими на ехограф. Няма гаранция, че и с пренатален тест всичко ще е наред, но със сигурност дава голяма доза спокойствие.

# 251
От Варна съм, фетална както с предишната, така и сега ще бъде при д-р Желязкова.

За тестовете, абсолютно от години няма значение възраста, за да има детето заболявания. Работя във сферата с жени, родили деца с Даун, за месец съм имала до 5 случая от възраст 22-28 та, не бих направила компромис, дори да ми е непосилна сумата, ще взема назаем. Все пак става въпрос за здравето на детето ми и общото ни бъдеще. Всеки сам преценя, но помислете добре

# 252
От Варна съм, фетална както с предишната, така и сега ще бъде при д-р Желязкова.

За тестовете, абсолютно от години няма значение възраста, за да има детето заболявания. Работя във сферата с жени, родили деца с Даун, за месец съм имала до 5 случая от възраст 22-28 та, не бих направила компромис, дори да ми е непосилна сумата, ще взема назаем. Все пак става въпрос за здравето на детето ми и общото ни бъдеще. Всеки сам преценя, но помислете добре
А ако няма от кой да вземеш на заем тук малко с финансовата част не трябва да се дават такива съвети с първата бременност дадох 1300 лв за тест но сега с детенце което постоянно е болно от детската градина и разходите са ни доста няма начин да го направя има хора на който има кой да им помага но има и такива който сами се оправят

# 253

А ако няма от кой да вземеш на заем тук малко с финансовата част не трябва да се дават такива съвети с първата бременност дадох 1300 лв за тест но сега с детенце което постоянно е болно от детската градина и разходите са ни доста няма начин да го направя има хора на който има кой да им помага но има и такива който сами се оправят

Това, което съм видяла е че винаги има начин. Аз също съм брояла стотинкитр до следващи майчинство или заплата. Не знам на мнение съм, че става ли въпрос за здраве , и невъзможното бих направила, за да предотвратя евентуален проблем. Но това съм аз, не налагам мнение...споделям!

# 254
Здравейте, дами!
С риск да сменя темата за прена тестовете, искам да ви попитам как се справихте със свръх обонянието? Вече ми се върна енергията и съм по-функционираща, но миризмите все още много ми активират гаденето. Най-сърцераздирателно за мен е, че мразя миризмата на кожа и кожата и дъха на мъжа ми ме съсипват просто. Човекът, който най-много ме подкрепя и обича и мотивира не мога да го дишам буквално. Много ми е неприятно. Това, че храната има еднакво гаден и не задоволяваш вкус настрана, но да не мога да прегърна съпруга си ме натъжава истински.

Общи условия

Активация на акаунт