Майски бебета 2026

• 10 507
  • 278
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте,  аз съм с последна менструация на 03.08.2925г. До сега имах сва прегледа в 5г.с. и 7 г.с. При първият преглед др установи, че бебето е в матката, нямам кисти и ми изписа фолиева киселина. При вторият преглед видях как му бие сърцето, жълтото мехурче и бебето. Назначими кръвни изследвания (пакет ранна бременост в Рамус). Сега съм в 9г.с., другата седмица на преглед и каза, пренатален тест, морфология и т.н. Нямам гадене, просто по-бавен метаболизъм, бих казала много по-бавен, малко киселини, които овладях с джинджифил. И така леко бременеене на всички и много здрави и хубави бебета.

# 151
Дами вие имали ли сте бледо розовеникаво зацапване, след това да премине в леко по-розовеникаво?

# 152
Дами вие имали ли сте бледо розовеникаво зацапване, след това да премине в леко по-розовеникаво?
Аз бих посетила лекар няма да разказвам защо но може и да е нормално

# 153

Може би в паниката си малко преувеличих... от както съм бременна имам блед секрет, което било нормално. Снощи преди да си легна когато ходих до тоалетната, на тоалетната хартия имаше същия секрет, но с бледо розов отенък. Аз се паникьосах, само дето не припаднах.. след това ходих още няколко пъти по малко само и само да видя дали при избърсването ще имам същото и следващите три пъти имах, НО на ежедневната превръзка нямах нищо. През нощта ставах в 3:00, отидох до тоалетната и нямаше нищо - нито на превръзката, нито на тоалетната хартия. Тази сутрин отново нямаше нищо.
Късно вечерта като не знам и с кого да направя консултация, естествено с ChatGPT, та ми отговори, че е напълно нормално, от леко напрежение в матката или хормонален пик и т.н....

# 154

Може би в паниката си малко преувеличих... от както съм бременна имам блед секрет, което било нормално. Снощи преди да си легна когато ходих до тоалетната, на тоалетната хартия имаше същия секрет, но с бледо розов отенък. Аз се паникьосах, само дето не припаднах.. след това ходих още няколко пъти по малко само и само да видя дали при избърсването ще имам същото и следващите три пъти имах, НО на ежедневната превръзка нямах нищо. През нощта ставах в 3:00, отидох до тоалетната и нямаше нищо - нито на превръзката, нито на тоалетната хартия. Тази сутрин отново нямаше нищо.
Късно вечерта като не знам и с кого да направя консултация, естествено с ChatGPT, та ми отговори, че е напълно нормално, от леко напрежение в матката или хормонален пик и т.н....
Това че е спряло е добре радвам се 🙂

# 155
Здравейте бъдещи мами. Записвам се с доза страх. Миналата година имах спонтаннен в 8 гс, тази година януари извънматочна. И сега отново съм бременна в 6 гс и 5ти ден. Бях 2 пъти на преглед вече. За вега всичко върви добре. Днес отново съм на преглед. Изключително много ме е страх, оонеже с предишните бях все с кървене леко. И сега все се проверявам дали не е тръгнало отново, но слава богу за сега няма нищо. Пия фолиева киселина и утрогест@н по лекарско предписание за всеки случай. Сутрин ми е лошо, болят ме гърдите, спи ми се, редовна съм в тоалетната. Но имам и пустия му з@пек. Ако някоя мама е намерила решение ще се радвам да сподели.

# 156
Здравейте бъдещи мами. Записвам се с доза страх. Миналата година имах спонтаннен в 8 гс, тази година януари извънматочна. И сега отново съм бременна в 6 гс и 5ти ден. Бях 2 пъти на преглед вече. За вега всичко върви добре. Днес отново съм на преглед. Изключително много ме е страх, оонеже с предишните бях все с кървене леко. И сега все се проверявам дали не е тръгнало отново, но слава богу за сега няма нищо. Пия фолиева киселина и утрогест@н по лекарско предписание за всеки случай. Сутрин ми е лошо, болят ме гърдите, спи ми се, редовна съм в тоалетната. Но имам и пустия му з@пек. Ако някоя мама е намерила решение ще се радвам да сподели.
Сини сливи и круши разхлабват най добре крушите настъргани в малко кис.мляко и би трябвало да нямате проблем а и овесени ядки и те много помагат

# 157
Сини сливи и круши разхлабват най добре крушите настъргани в малко кис.мляко и би трябвало да нямате проблем а и овесени ядки и те много помагат

Благодаря, ще опитам!

# 158
По едно време и аз доста се бях запекла, и просто почнах да ям храни с повече фибри, та бързо се оправих /уви, имам инсулинова резистентност, та опитвам да избягвам плодовете и те при мен не са ежедневен вариант/. На мен лично лещата много ми помага, наблягам на зеленчуците иначе... яйцата и авокадото сутрин на закуска също добре ми се отразяват. Освен това гледам да пия възможно най-много вода.. и също така си взех едно малко легенче в банята, обръщам го, да стъпя на него, да ми повдигне леко краката, наистина на мен лично много ми помага да нямам проблеми Simple Smile

А колкото до розовото зацапване по-горе, аз също имах, и веднага ми изписаха циклогест, та се оправи положението. Моя съвет е без паника, просто да се отбележи на АГ-то, и то да прецени дали има нужда да се предприемат някакви мерки.

# 159

А колкото до розовото зацапване по-горе, аз също имах, и веднага ми изписаха циклогест, та се оправи положението. Моя съвет е без паника, просто да се отбележи на АГ-то, и то да прецени дали има нужда да се предприемат някакви мерки.

Чух се вече с него каза да не се притеснявам, че било нормално, ако съм имала възможност да взема Дуфастон (който вече купих и пих) и да отида за мое спокойствие на преглед в петък.

# 160
Мамита бях на преглед току що. Всичко се развива добре. Върви с няколко дни напред. Видяхме сърдечна дейност, което много ме успокои.
Пс. Може ли да ме добавите към фейсбук групата.

# 161
Здравейте търся препоръка за проследяващ лекар за град Варна. Много държа да имаме постоянна комуникация в случай на нужда и лекаря да обяснява достатъчно и да отговаря на въпроси.

Ако може добавете ме във фейсбук групата.

# 162
Привет,
Днеска ми излязоха изследванията( ПКК, инф.болести, урина, кръвна група и резус фактор, глюкоза) всичко е перфектно в норма, само за глюкозата се изненадах 5.4, пусках на гладно.Реално е в норма, на референтни стойности е до 6.1 ама защо ми се струва че е на границата реално за гестационен диабет ?

# 163
Привет,
Днеска ми излязоха изследванията( ПКК, инф.болести, урина, кръвна група и резус фактор, глюкоза) всичко е перфектно в норма, само за глюкозата се изненадах 5.4, пусках на гладно.Реално е в норма, на референтни стойности е до 6.1 ама защо ми се струва че е на границата реално за гестационен диабет ?

Аз мисля, че за гестационен диабет бяха 5.1 на гладно.

# 164
Здравейте:) някой ще ме добави ли в групата във фб

Общи условия

Активация на акаунт