КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 21 965
  • 720
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро!

Ето ме и мен, наспана Simple Smile

Alonelam,
Аз влезнах в групата през юни. Опознавам малко по малко хората. Мога да се похваля, че бях на една среща и познавам част от баболините Simple Smile

Merian, къде си? Твоите включвания от метрото липсват Simple Smile

Пожелавам хубав ден и да намерите време за всички ангажименти, като не забравяте себе си!

# 106
  • София
Добро утро, тук съм, чета ви, нямам кой знае какво за споделяне.
Освен че нямахме 10 топла вода, онзи ден ден нямахме и студена. Трябваше да сдадем внуците предсрочно.
Съчувствам на момичетата, които дондуркат болни, залежали, пострадали. Да намират време да си почиват!
Гледам Игри на волята. Оказа се, че освен племенницата на Пипи познавам и психоложката. Лежахме заедно в болницата миналото лято. Ще следя нещата. Слизам!

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 07:39 от merian64

# 107

"И когато се събудите сутрин, не забравяйте да се усмихвате, преди всичко на себе си, след това на останалия свят. И в средата на двете неща си направете хубаво кафе с усмивка."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Лека полека денят започва на намалява и утрото става все по-хладно. Обичам ранната есен с пъстрите дървета и есенните цветя. После става по-неуютно със студа и оголените клони, но пък започва усещането за наближаващите празници.
aloneIam, добре си поспортувала - щом имаш воля, ще се случат нещата. Лека-полека ще ни опознаеш и после ще се пристрастиш. Хубаво е когато има с кой да споделиш, да научиш нещо ново или просто да си помълчиш.
Тетка, и ние ползваме Омрон за кръвното, питах ММ - и той не знае нищо за тези грешки. Правилно те е посъветвала Пипи, макар че такова решение се взема много трудно. Гледах и аз татко 2 години, но втората наех жена, която денем идваше по три пъти да му дава храна и лекарства. Имаме офис над гаража с баня и WC и там го бях позиционирала. Започнахме да не можем да спим от нощните му разходки, шум и всякакви изпълнения, а ходехме на работа. Не бихте могли да издържите с ТМ такова 24-часово натоварване - помислете за себе си.
Борянка, напълно съм съгласна с твоите размисли - все повече осъзнавам, че известна доза здравословен егоизъм е полезна. Въпреки че цял живот се раздаваш на другите, те го "забравят" или считат за даденост. За теб не че не се интересуват, но не е това, което ти се иска да бъде. Преди време си бяхме говорили, че е много полезно да се научим да казваме "Не" и да поставяме граници.
Фло, къде се изгуби? Обгрижваш гостенката и Ромео или домата ви дойде в повече?
Кассс, правилно усещаш, че пенсионерите са най-заетите хора - както казваше една съседка на село "Работа има много, но няма кой да ти плаща".
Тану, чудесно си решила за аронията. Нашата изсъхна, но когато имаше си затварях плодчета със захар за сладкиши или я сушах за директна консумация или за чай.

Оставям ви за сега с пожелания за хубав ден и добро настроение Heart и

# 108
Добро утро.
От снощи съм без деца, но за кратко - в петък пак ще дойдат, че в събота сме дружно на представление - https://share.google/ePtxhAAYg1ZjrLEnh.

Днес имам, както винаги, разни неща за вършене. То кой ли става без мисъл, как да си подреди деня ...
Сега кафето да допия, пък после ще го мислим деня. Чета ви оттук -;оттам, но няма да коментирам, че или ще стане дълго,  или ще пропусна нещо и някой.
Да имате хубав и спокоен ден!

# 109
Да допълня...
Браво на alonemam за фитнеса. И аз бих пробвала, но искам с някой... Че ме е срам и страх.

Моят апарат за кръвно тази сутрин изписа всички възможни грешки Е0, Е1, Е4 ... зарязах го. Нека стои сам и никой да не му обърне внимание. Щом много знае. Аз исках да ми покаже само две цифри...

# 110
  • sofia
Някоя от вас наясно ли е какво означава грешка Е4 и Е5 на апарат за кръвно Омрон?
Тетка,
И двете грешки се появяват, когато маншетът е неправилно поставен или не е прилепнал плътно или има движение по време на измерването и не може да се отчете пулса. Ако грешките продължават, може да се дължи и на изтощени батерии.

Аз съм потънала до шия в работа и то защото сама си направих една глупост и сегаа общо взето една завършена работа я правя наново. Ама то си е казано, че човек от главата си пати.

Касс, Честит Рожден Ден, макар и със закъснение! Жива и здрава бъди! Само усмивки и щастие и никакви болежки!

По повод здравословния егоизъм. Да. Трябва да го проявяваме, защото иначе се губим. Най-трудно ми беше да се науча да казвам НЕ. И все още ми е трудно, но поне правя плахи опити.

Та така... Лек ден ви пожелавам. Аз се връщам в дебрите на кода Sad

# 111
  • София
Добро утро, красавици. Поздрави от наше село.
Вчера и аз бях много изморена. Сега след 8 часа сън съм свежарка.
АЛОНЕЛАМ, постепенно ще ни опознаеш, но най-добре става, когато се видим. Браво, момиче, че имаш воля за спорт. Помагаш ли за гледането на внучката, или малката ходи на градина?
И аз съчувствам на момичетата, които се грижат за възрастните си родители. Дете се гледа по-лесно от възрастен.
АЙША, бившия гипсиран ще се раздвижи и пак ще тича като младеж. Аз и при трите фрактури на крака не съм правила ЛФК ( лечебна физкултура). Нека направи назначените 10 и може да не се нуждае от повече. До някъде е и въпрос на психика.
РАНЕЛА, разсмя ме с отношението към апарата за кръвно. Можеш да попиташ в аптеката какво му става.
МАКАВЕЛИ, добър съвет - да започнем деня с усмивка. Grinning Много любима песничка ми е тази и често си я пея. Светът е хубав, светът е чудесен...Зарежда ме.
КАССС Доматът все още е на корена. Чакам духовата музика да дойде от Перник и ще го откъснем. Stuck Out Tongue Winking Eye Очаквам и телевизията да отрази събитието. Joy Може да влезем и в новините на CNN.
ТОНИ, приятна работа. Hug
ТАНУ, днес ще садя ирисите, но преди това трябва да им подготвя терена.
МЕРИАН, имаме ли вече топла вода?
ПИПИ, все да те питам, идва ли женицата дето работи по двора ви? Колко ми е нужна такава помощ,  но в наше село нЕма.
ФРАУ ДАНА, наслаждавай се на последните си свободни дни. На 1. октомври ще ти полеем вода и на добър час! Hug
БОРЯНЧИЦЕ, сред философските размисли и работата в градината навестява ли те музата? Скоро не си ни представяла нещо ново. Често си тананикам песните по твои стихове. Особено любима ми е песента за шоколада.
АЛОНЕЛАМ, в нашата къщичка си имаме поетеса. Скоро издаде книга и всички много се радвахме. Обичаш ли стихове?
НАМИ, жалко, че така ти се е получило, но ще се справиш. Печена си! Grinning Не пожелателно, а задължително е да се казва НЕ. Ромео навремето се шегуваше - "защо трябваше да дадем 4 500 на Университета, за да се научиш да казваш НЕ". Ами явно е трябвало!!! Ако трябва да сложа отново лекцията за Здравословния егоизъм. Стига да има желаещи. Повторението е майка на знанието. Grinning
ТЕТКЕ, за теб - сили и до колкото можеш все пак да си отделяш време за почивка. HugДобре, че момчето ти е плътно до теб!
МАМСИ, колко дни ще те изследват? Здравия пациент е неизследвания. Stuck Out Tongue Winking Eye
ДИДИА, ако искаш да не засаждам всичките ириси, че да има и за теб.
КРАСИВА БЕЛЛА, как си?  Справихме ли се със зъба?
КЛЕЧИЦЕ, при теб е весело, нямаш време да скучаеш.
ЕНИСА ми се губи. Сигурно реанимира след нашето нашествие. Stuck Out Tongue Winking Eye
КАГ събира впечатления и като се върне, ще разказва.
ЛУННО ЦВЕТЕ, издирвах те със следовото куче, но следите ти се губят. Обади се! Grinning
ТАНИТКА, много те мисля. Hug Как е ДС?
ЯЖКА, за теб е чувалчето с прегръдките. Hug
ЯН, И за теб прегръдки, миличка! Hug
ЯНКА, скоро не си ни разказвала за внуците. Как е Анжелка, как е Криско. Поздрави на Галена и Наско! Не съм забравила - ще ти изпея някоя и друга песен по телефона. Grinning
Неспоменатите да пишат, та и тях да ги коментирам. Дано да са добре!
Домакините, дано да са си дръпнал тенджерите от печката и тогава да започват да четат, а работещите да си пуснат един ден отпуска. Joy
ПП Следовото куче си свърши работата. Появи се ЛУННО ЦВЕТЕ. Има много за разказване, но нека тя сама да си каже. Grinning

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 10:15 от Flo 51

# 112
Късно вечерта онзи ден ми попадна тази тема -

https://bg-mam.ma/t/1810068 .
Не мога да опиша с думи чувствата, които изпитвам, докато я чета - стресната, уплашена, шокирана, възмутена и още много притеснителни емоции изпитвам.  Не съм я коментирала нито с дъщеря ми, нито с внучката ми - през ноември тя ще навърши 14. Вече е млада госпожица, но с детинско акълче...

Бабите, на подрастващи госпожици, чели ли сте темата?
Какво мислите, да разговарям ли по темата или това е работа на родителите?
На моята внучка много неща и се позволяват, които аз не бих разрешила, дано Господ я пази и има поне малко здрав разум.

# 113
  • София
Да отговоря на въпроса на Фло-да, имаме топла вода от снощи. Счупих се миене, чистене и забърсване, понеже със студената не е като с топлата.
Темата за виновните жертви за мен е ясна - не са виновни. Това, че някое момиче носи къса пола не значи, че си го търси. Аз съм чувала, че преди 100 години на жените, които са носели чанти са им казвали, че са разтурени. Времената се променят. Може и да не ни харесва, но света се развива.
Айде, да ви е хубав деня!

# 114
  • sofia
[quote author=Важна клечка link=topic=1812076.msg50186669#msg50186669 date=1757489483..

...Бабите, на подрастващи госпожици, чели ли сте темата?
Какво мислите, да разговарям ли по темата или това е работа на родителите?
На моята внучка много неща и се позволяват, които аз не бих разрешила, дано Господ я пази и има поне малко здрав разум.
[/quote]

Клечи, Моята внучка е малка, но пък и с двете щерки открито говорехме на тези теми. Аз смятам, че родителите са тези, които трябва да говорят открито с децата си, но и ти като баба, трябва да си нащрек и да намираш начин да коментираш, и да предизвикаш детето да се отпусне пред теб и да говорите, да говорите, да говорите, защото такива (не знам как да ги нарека) дебнат. Виждала съм и виждам много 12-13 годишни с предизвикателно поведение, но първо: хормоните ги друсат 2. Правят се на интересни, а като седнеш да разговаряш с тях, виждаш колко са несигурни, плахи. Под маската стои дете, което често е неразбрано поради ред причини. Самотно е, защото и родителите понякога неглижират или не обръщат внимание. По темата може да се говори много.

# 115
  • Вила Великула
Здравейте, докато успея да се включа и половината ден се е изтърколил.
Фло, за съжаление жената не идва. Когато мен ме нямаше тук, тя беше свободна, но не можахме да направим комуникацията. Тя не е от хората, на които може да им дадеш задача и те да си я гонят. Трябва да и висиш над главата. Сега е заета в стопанството и не идва. Затова двора ми е като гора, вече съм се отчаяла, но това лято явно ще е така. Дано преди да падне първия сняг и да стане много студено да свърши работата, че ще стане напролет още по-зле.
Клечи, по-късно ще чета, че за това се изисква време и внимание.
Напълно съм съгласна с мнението на Нами.

# 116
Добро утро, момичета! Както Flo спомена, наслаждавам се на последните си свободни дни преди да започна новата работа. На моите години майка ми е била от 5 години пенсионерка, но сега е друг живот. Да не се приема за оплакване!:blush:
След два депресивни дъждовни дни днес е слънчево и след малко си вземам чантичката и излизам.

# 117
На фризьорка съм та имам време да ви наглеждам...
Нами, да така е.
Това не е срамна тема и за мен, но не знам дали моето коментиране няма да се приеме за вмешателство и за ,,дуднене"". Иначе Ирка ми е споделяла за две  гаджета до сега, но все са момчета колкото нея, даже и двамата по - малки от нея с година.
Нали съм ви казвала за внука, как преди години ми се жалваше, че си няма гадже. На въпросът ми за какво му е гадже и какво ще прави с него, отговора му  - ,,ще спя с него"" . Аз ококорена ,,и какво като спиш с него"" - а той ,,ми ще си говорим, какво какво"'.
Та не знам 13 -14 годишните гаджета какво правят, а и до сега не смея да питам.

# 118
Сегашните 13 годишни не знаят какво искат, но го искат веднага.

Повече е важно да се говори за предпазване от бременност ,болести,  за двата пола, че има съсипване на съдби. Много по-трудно се живее после.
 Те скачат веднага, прескачат  тръпката да докоснеш , да се хванат за ръце, да се прегърнат. Да мислиш   и мечтаеш.
 И възрастен  е виновен всякак, носи отговорност,  особено при зависимост. не напразно се  осъжда  работник - шеф,  зависимости. При равни някак е друго ниво.

Да не става със стари родители и малки правнуци да харижат , че зор, хем те боли за детето ,хем не можеш да си полезен баш.

# 119
Нами, благодаря за насоките за апарата за кръвно.
Важна клечка, не съм чела темата, освен заглавието ѝ. Отговорът ми е не. Разбирам страховете ти, но смятам, че е ангажимент на родителите да обясняват, възпитават и изискват съответстващо поведение. По мое време баща ми ми подари книгата "Мъжът и жената интимно". Майка ми се държеше по-консервативно. Не смятам, че внуците ти биха влезли в подробности, когато споделят с теб за гаджетата си. Природа Simple Smile Не виждам причина да се паникьосваш.
   Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт