КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 18 915
  • 720
  •   1
Отговори
# 120
  • Кубрат/ Пишурка
Веднъж Анжелка в 6 клас във Варна ми се похвали, че вече си има гадже. Попитах я по какво се различава "гаджето" от другите момчета и тя каза : Ами, носи ми раницата и ме изпраща до някъде. И има с кого да изляза, като си науча да седнем на пейка и да си говорим. Това даде повод да си поговорим по темата. Мисля, че й беше полезно. Затова смятам, че и бабите могат да говорят на тези теми, не само родителите. Но без морализаторстване, а с интерес и много любов.

# 121
Ето съм и аз! Вчера не успях да пиша, че следих самолетче и задачките ми поизостанаха.
               Касс, честита да си! Здрава, усмихната и щастлива! Малко позакъснях с поздравите, но са от сърце. Sparkling Heart
               Клечи, личи си, че си от миналия век. Без да се обиждаш за мнението ми. Вероятно внуците ти знаят много повече от теб по въпроса. Не са виновни децата , а обществото , в което живеят. Няма как да го сравняваме с нашето време или с времето на децата ни. Уж станахме свободни, а загубихме много от моралните си ценности. Няма как да ги запазим, като пример сега са фолкпевиците с пластики, надути къде ли не и наглото поведение на мутрите. Не коментирам факта, че децата ни сега са по-малко свободни - водим ги на у-ще до 12 клас. Нашето поколение още от първи клас си ходеше само. Липсва контакт между съседи, съученици и т.н. Вратите ни с бол ключалки, прозорците с решетки и ..... какво да искаме?! Ние говорим свободно с децата ни по тази тема, но улицата също активно се включва. Няма как да я избегнеш. Характер се формира от наследствени фактори, семейство и общество. На семейството му е доста трудно да балансира изкривеното ни общество, в което идеалите се свеждат само до власт, пари и развлечения. Става нещо , като оня поп дето викал - не ме гледай чадо какво правя , а слушай какво говоря. Да, ама чадото  всеки ден вижда разминаването. Мое наблюдение - повечето деца са или с разведени родители или от така наречените съжителства. Как да се изгради у тях семейна ценност, като изобщо няма семейство с отговорности, задължения и права? Слушам по ТВ- то как "детето" направило гаф , а то горкичкото е само на 30-тина години. Мама активно го защитава сякаш е на 3. Относно жертвите също имам скандално мнение. Как така не си се поинтересувал къде, с кого и в колко часа е детето ти? Като стане белята - олеле мале! А до тогава къде си бил като родител? Спал ли си, блял ли си?  Приключвам по темата, че ще кажа нещо дето не трябва.
            Фло, пристигна ли духовата музика и да снимаш Дон Домат.
            На всички неспоменати и споменати - чувал с прегръдки / по Фло/ !

# 122
  • в сърцата на любимите ми хора
По обедно време да мъцна и аз. Тук ще съм до петък. Взимат ми през 3 часа кръв от пръста и е много болезнено и неприятно. Така щяло да е до края😭. Правят ми и разни други изследвания. Резултати още няма.
По темата на КЛЕЧКАТА мисля, че дори и като баби можем да говорим с девойките, а защо не и с младежите. Моята внучка е още малка. С Алекс, обаче, често си говорим.

# 123
Отново обеден привет от мен Simple Smile
Диди, благодаря още веднъж, но си забравила, още на 8-ми ме поздрави Simple Smile  Нормално е, много сме, много празници, то ние, то деца, внуци, половинки и т.н., но пък няма лошо, хубаво е като получиш поздравче Simple Smile.
По темата която сте захванали и аз като Нами ще кажа, че може да се говори много. Като цяло съм съгласна с всичко което е споделила Дидия.
Аз днес пак съм с малчо. Има хрема и от нея отново оная задна кашлица. Друго нищо, няма червено гърло, няма температури, весел е. Та гледаме се. Разрових се и намерих разни материали за деца от първа градинска група. Четохме приказка, няколко стихчета и едно почти научихме. Сега вече той спи, а аз влязох да ви нагледам. За довечера съм планувала едни спагети болонезе, което значи, че ще ги правя преди вечеря, а сега ще мога  малко да почета книжка Simple Smile
Мамси ме изпревари. Привет Мамси 🤗
Хайде и от мен голям чувал с прегръдки и до скоро 🤗🥰❤️

# 124
  • София
Здравейте !
Стягам се за пътуване,отиваме с щерката на Поморие.Къщата оставям на сина и снахата.Те ще ми поливат градината.Цял ден си намирам работа и нямам време да пиша.За първи път заминавам с ръцете в джобовете,няма да взимам лаптопа и няма да работя.Вчера върнах две задачи.Миналата година не можах да откажа и си имах проблеми с дъщеря ми.Сега ще се отдам на релакс и лечение.Чакайте ме чисто нова и млада!
 Тетке,понеже имам Омрон и сега прочетох в упътването.Е-4 - движение по време на измерването.Е-5 -дрехите влизат в съприкосновение с маншета.Е-1 -маншетът е поставен твърде хлабаво Е-2 -движение по време на измерването и маншетът не е напомнпан достатъчно Е-3 - Маншетът е напомпан над 299ммHg Er-грешка в устройството.За нисък заряд на батерията има символ/батерия/
  Ще ви чета,да знаете! Чат-пат ще пиша по нещо.
  Хубав ден!

# 125
Ехооо, привет от морето - по следобедно време се приземихме в Китен. След като пропуснахме планинската почивка, сега се пазих като за световно да съм здрава. Цяла седмица не съм излизала никъде, то нали нямахме и кола.
И аз като Яжка ще ви наглеждам, но ще пиша когато мога - три семейства сме и купона ще е на max.

Хубав следобед Simple Smile

# 126
Да ви е хубаво морско, момичета!

# 127
  • Вила Великула
Много слънчево време и зареждащо изкарване, Макавели. Щом сте и компания, не се съмнявам, че купона ще е на МАКС.
Бабин Дундьо вече лази нормално, а не като пехотинец и е много горд. Обикаля из целия апартамент. Сега моге и да посвали някое друго грамче от апетитните бутчета.

# 128
Здравейте! Прибрах се, но все още реанимирам! Репортаж със снимков материал  по- късно като кача снимките в компютъра. Само ще кажа, че беше чудесно!

Прегледах  набързо последните страници на новата тема.
 Добре дошла на новата баба!

Касс, бъди  жива и здрава, весела и обичана!

За сега толкова.

# 129
  • София
Полегнала съм следобедно и разбира се с лаптопа на корема. Любима поза.
Върло против съм срещу педофилите и бих ги наказвала по най-суров начин. Не оправдавам и родителите, които не са забелязали особености в поведението на тинейджърката. Дали са знаели къде ходи детето им, когато не е у дома, дали са подкрепяли начина на обличане? Сегашните 13 - 14 годишни знаят много повече от нас и това е съвсем естествено - има толкова начини за ограмотяване, съпроводени и със снимков материал. Не на последно място бих попитала колегите на педофила, те дали не са знаели за наклонностите му или са си премълчавали, заради имиджа на училището? Обществото като че не се интересува от подобни истории. Къде този малоумник е водил това дете, кой ги е приютявал, мислейки, че ще му чете приказки или ще разучават Зайченцето бяло.  Според мен основна е ролята на родителите, а после училището. Аз спокойно разговарям с моите внуци, но майките им са ме изпреварили и аз съм доволна от това. На ясно са с проблема, но и аз има какво да добавя. Правосъдието е на ход. Нека си получи това, което му се полага по закон. И да се даде гласност, за да знаят други такива мераклии какво ги чака.
КАГ, добре си си дошла. Flowers Hibiscus
Дръж се море - пристига десант от готини баби. Баболинки, потопете се в морската водица? Влизаш баба, излизаш девица. Stuck Out Tongue Winking Eye Дано добре да си изкарате, слънцето да ви милва, морето да е като чай, на плажа - свободни шезлонги, тишина и спокойствие.
ДИДИА, духовата музика я няма, но утре силно се надявам да дойде майстора за покрива. Предпочитам го пред музиката. Стискайте яко палците!
Днес готвихме заедно с вуйна ми. Държи да уточня, че не е някоя немощна бабка, а е само година и половина по-голяма от мен. Малко трудно ходи, че е зле с вестибуларния апарат. Иначе е много готина. Тя сготви зелен боб, от градината на съседката ни, а аз направих шкембе чорба и баница с манголд. Всичко щеше да е супер, ако не бяхме се заприказвали  и забравихме за баницата във фурната. Извадих я малко по-мургава от обичайното. Хапнахме си я с апетит, че и на съседите дадох.
За сега толкова. После пак. Grinning

# 130
Добре дошла, КАГ! Ще чакам с нетърпение снимките!
В момента си отдъхвам с кафе и сладолед на кафенето срещу аптеката. Чета ви с удоволствие. Ще съчетая приятното с полезното, да понапазарувам разни мазила и други работи. Времето е много приятно.
     Моята щерка от тази сутрин е с температура, оплака ми се, че и на Дребосъчка ѝ тече нослето. Старците-разбойници се бяха затъжили за децата и щяха да минават да се видим, но при това положение не смеем. Баща ми съвсем скоро приключи с антибиотика. Ще се гледаме през месинджър Simple Smile Липсва ми гушкането с децата. И на тях им липсваме, вчера Дребосъчка е плакала за нас. Дребосъчко и той питал кога ще ни дойдат на гости. Heart На баба валерианчетата Heart.

Още веднъж благодаря за разясненията за Омрон. Сега ще взема нов маншет, оригиналния не прилепва добре вече и трябва да го придържам.

# 131
Касс, нЕма лошо в поздравите. Мечо Пух казва - колкото повече , толкова повече. Yum
             Относно коментирания педофил - липса на нормална комуникация дете - родител. У-щето и то спи. Имах преди много години оплакване от дете, че учител се държи неадекватно и сещате ли се за колко секунди бях в у-щето? Сега ми е трудно да изредя первезиите, които се смятат "нормални" и  нарушават  правата им. Въпросът е  чии права и кого защитават? Така, че подобни проблеми не висят по дърветата, а са продукт на едно издънено общество, което пледира за ценности само от кумува срама, а в поведението си дава съвсем други примери. При това всички си затварят очите, а след това се възмущават в социалните мрежи, а проблемът си остава и даже задълбава. И сега слушам за "бития" полицейски шеф. Ами връщат се с приятел от кръчмата, попадат им децата на мушката и.....след това ЩО са го набили. Ами мен, ако питате малко му е. Какво ли щеше да е мнението на много от коментиращите, ако това бяха неговите деца? Били карали с висока скорост, че то, ако е истина нямаше и да спрат. При това кой точно ги спира? Не са с униформи, нямат опознавателни знаци, но да поиздевателстват над младежите могат. Дали така щяха да постъпят, ако в колата имаше няколко яки мутрички?
              Мамси, дано резултатите са добри. Гадно е да си в болница.
              Пипи, ТМ направи ли си изследванията? Стискам палци за добри резултати.
              Фло, забравих да кажа колко много се радвам за Гъбчето. Добре, че си ти та да ни осведомяваш и нека все по-често да съобщаваш добри новини.

# 132
  • София
На морските баби пожелавам слънчево и топло време и весело изкарване.
КАГ, добре завърнала се.  Красиво е там, а беше ли и студено?
По темата на Клечи - за мене  понякога и жертвата има вина. Родителите също, ако не са абдикирали. Скорошен пример - прословутата уж нарязана Дебора.
Какво правят 14 год. с гаджето - като знам аз какви ги вършех и по-малка  с тогавашното. Но беше с 4 г. по-голям и така...
Дали тряба да говорим с внуците - трябва, но още от малки, постепенно. Ако сега заговоря на 14 годишна тя ще ми обясни много работи. Ако чакаме на родителите/в моя случай/ - няма да дочакаме. Писала съм ви за отношението на Грездея към децата. На мамка им също не мога да разчитам.
Мрънч едвам беше проходил и го учеха да се оглежда, да познава светофара. Мрънла още не съм чула да я обучават. Затова като са при мене им обясявам, показвам, уча ги как се казват те и родителите, кой е адреса им. Тя много обича котета - питам, ако непознат чичо иска да ти покаже бебе коте зад блока ще отидеш ли с него. Детето веднага - ДА. Да, ама не говоря им как не бива да се говори и слуша не само непознат, но и познат. Само ако мама разреши, да питат. Всеки път повтарям как да се пазят, какво да викат ако стане нещо. Според мамка им излишно се филмирам. Аз да ги науча, пък нека е излишно.

# 133
  • в сърцата на любимите ми хора
Въпросният учител беше учител на Алекс преди две години, но беше уволнен, по незнайно какви причини. Интересно, но Алекс не беше особено впечатлен, като разбра. Питам се, защо ли?

# 134
  • София
Аз също от рано започнах да уча децата си да не тръгват с непознати, да не вземат бонбони, лакомства и играчки, да не се качват в чужди коли. Измислях си разни случки. Сега щерката смята, че от психологическа гледна точка не съм била много права. Е, тогава все още не бях учила тази наука. И добре, че съм разказвала. Много скоро се оказа полезно наученото.
Щерката, тогава на 7 години си играеше пред блока. Наглеждах я от време навреме. По едно време идва и говори бързо и уплашено. Някакъв батко я заговорил, споменал няколко имена  - Мими, Лили, Иванчо и я попитал има ли такива деца в градината. Това се случва малко преди да завърши градината. Отговорила, че има такива деца. Казал й, че с тях си е играл на доктор и да отидат в мазето, за да й покаже как. Тогава на хлапето му е светнала сигналната лампа и казала, че съм на терасата и я викам. Баткото казал, че на другия ден пак ще дойде. На другия ден изпратихме детето на двора, а ММ и още няколко колеги се покриха около двор. По едно време "баткото" пристигна и се насочи към детето. Наскачаха мъжете и го заловиха. Обадихме се в Милицията, веднага дойдоха и го отведоха. На другия ден поискаха да я заведем в районното за разпознаване. Притеснявах се за нея, но й обяснихме, че така ще помогне на чичковците от Милицията. Отиде съвсем спокойна От строените 6 младежи, тя го посочи безпогрешно. Оказа се, че е блудствал с деца от друг квартал, но тогава са го изпуснали. Та такива ми ти работи. Говорете с децата. Полза ще има.
Изчезвам, чакат ме за вечеря.

Общи условия

Активация на акаунт