КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 21 926
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро и от мен. Настаниха ме, набоцкаха ме предостатъчно и сега дремя. Благодаря за загрижеността, момичета. Дано има добри резултати и при мен, и при съпруга на ПИПИ.
Чудесни новини за ГЪБКА. Дано и при нея всичко да върви добре и скоро да се обади в групата. Стискам палци 🤗.
Хубав да е денят ви, спокоен и слънчев. По-късно пак ще пиша.

# 91
Добър ви ден, баболини! Едва сега сколасах да седна и изпия едно кафе.
Някоя от вас наясно ли е какво означава грешка Е4 и Е5 на апарат за кръвно Омрон? Ще потърся информация и в Интернет.
Сутринта дъщеря ми с внучката решиха да наминат за кратко да видят старците-разбойници преди началото на работния ден от 10 ч. То пък за късмет единия беше в тоалетната, другия заспал след първото хапче на гладно. Та само си казахме здрасти и чао. Ще ги чакаме довечера да се отбият.
     Аз си мисля да се възползвам от затишието и докато ММ готви да опъна краци и да подремна, ако мога. Нощес точно през един час бях дежурна.

# 92
Баболинки, прииска ми се просто ей така да ви поздравя с тази песничка - надявам се да ви разсее и развесели Simple Smile

Светът е хубав, светът е чудесен!
Ако понякога ти дотежи
от чужди обиди и чужди лъжи,
ти не замлъквай, ти не тъжи –
тихо и просто наум си кажи:
Светът е хубав, светът е чудесен,
светът има нужда от моята песен!
Нищо, че някой кръгъл глупак
днеска по пътя подлага ти крак.
Пей и със песен го ти накажи.
Тихо и просто наум си кажи:
светът има нужда от моята песен!
Своята радост на друг разкажи,
своята рана сам превържи.
Твоята песен със друг те сближи.
Тихо и просто наум си кажи:
светът има нужда от твоята песен…

Недялко Йорданов

# 93
Благодаря, Макавели! Heart

# 94
  • Вила Великула
Чудесна песничка!
Тетка, много тежка е твоята задача. До кога ще издържиш така?
Днес май всички са много заети. Аз се брибрах от работа и си доработвам в къщи. Хапнах набързо пред компютъра и слд малко ще си подаря лукса да се опъна на диванаТа и да гледав игрите. Дано да се наспя тази нощ.

# 95
  • София
Пипи, така е - изморена съм. И то психически покрай рехабилитирания. Сутринта ходихме на първо раздвижване - опашка за влизане в София мед и омърмора света. Ако съм можела да шофирам щял да си куцука с проходилката, а аз да паркирам когато ме пуснат, ще закъснее - ужасттттттт. Ми не закъсня. Следобяд при ЛЛ - няма как да даде направление за още 10 рехабилитации, предлага някакви схеми. Сигурна съм, че от болницата няма да са съгласни. Те искат едно, тя казва друго - всеки се оправдава с НЗОК. Аман вече!
Тетка, аз също мисля как ще издържиш на този ритъм. Вече ти писаха - не ги оставяй да спят през деня. Така нощно време ще си хъркат и няма да има проблеми. Яжка обясни как симптомите се засилват през нощта. Те са се наспали, а ти и през деня подскачаш да им готвиш, че и деца и внуци да дондуриш.
Пази себе си, че ако стане нещо с тебе -  кой ще те гледа денонощно?
Радвам се за Габката и я чакам. Може би да се даде линк на Павел за сегашната тема. Но пък може те да поглеждат понякога и тук.

# 96
  • някъде другаде
Изморена съм. Снощи не се наспах. Вечерях и сега гледам Игри на волята. Едва ли ще го догледам до края.
Но при Тетка и Айша ситуацията е доста по-сложна , та няма да се оплаквам.
Лека нощ.

# 97
Добър вечер, момичета. Благодаря ви за радушното посрещане. Малко чета тук постовете и все още се опитвам да се ориентирам в този форум. Виждам, че добре се познавате и сте една страхотна задружна група с грижа и мисъл една за друга. За да не се чувствам съвсем като воайорка - само надничам, нищо не казвам, ще ви се похваля нещо от днешния ми ден. Днес се чувствам много горда, понеже след една година прекъсване, пак се върнах във фитнеса. Мислех, че като съм качила 20 кг и като болежките са се позасилили тук-там, никога няма да се престраша. Ама нали така и така я плащам тая карта, както си мислех сутринта, че ще изчакам да сваля поне 5 кг., метнах в раницата екипа и тая вечер направих едно 45 Мин. кардио.
Та такива работи при мен днес.

# 98
Вчера погребаха една жена на 64, работеше още, че на 5 часа и  няма стаж за пълна пенсия.
 Въпросът ми  е - нашето поколение се женихме млади,  завъртя ни животът ,нямаше "да поживеем", стисках зъби  и се молих на Бог да ни държи живи да не съсипем живота на децата ,да завършат.   И накрая  болест,  глупости - кога "живях".
 Понякога завиждам на срещи ,пътуване, човещина  е, повече  е тъга, защото не мога ,но повече са радвам ,че  други го могат и си го позволяват. Няма два живота.
  Доза егоизъм си трябва , било нормално, осъзнах. И свекърва си  разбрах ,дето не се  подлагаше , а използваше всичко и всеки, прави си сметка,  добър егоизъм прояви. Живя до 81, ама последните 3 да не броим ,че зле беше, макар тя не осъзна. Сега аз ставам същата, изключвам се , трябва ми придружител и надзор, че бели  една след друга. Но все пак  онзи горе ми даде време на спокойствие. Някои  и това нямат.
 Но на един на млади години ,на друг късно , все преминава нещо трудно , да не ставам голям грубиян и циник и да ог казвам грубо.
 Живот, колкото даде. И колкото успеем да запазим.
 Та който гледа възрастни бебета ,да спи с тях викам. Не може на сто места, може , но не трябва.
 Целта е да минем 80-така, който може ,нормално  е. Нататък - Бог знае.
 Не вярвах, че и тези ще стигна, не съм вманиачена , но все си викам, жива съм и за който отиде млад, прехвърли ми години.
 И няма власт над съдбата, та който каквото е писано, но да не помагаме, да се съпротивляваме на трудностите.

Не се стряскайте ,разсъждения, за мен нормални,  забравям ги веднага.   Но се връщат.

# 99
Здравейте момичета!
Сега наистина се убедих, че от пенсонерите по заети няма. Ужас, все не ми стига врмето, напрво не знам какво се случва. Ей на, днес изобщо не успях да вляза при вас, ни да ви чета ни да драсна някой ред, а се оказа, че поздравите към мен за РД продължават да валят Simple Smile  Айша, Янче, Мамси, Фло, Белла, Клечице, Тану, благодаря ви мили момичета! Heart
Много се зарадвах като прочетох за Габката! Всички я чакаме, дано да е по скоро! Heart
Стискам палци при Мамси и гаджето на Пипи всичко да е наред! Kissing Heart
Борянка, винаги са ми харесвали твоите размисли. Много са истински, точно така си е! Много неща осъзнаваме, но понякога не можем да ги направим както уж е правлино, макар, че и това е относително понятие. До човека си е. Колкото сме всички различни толкова сме и еднакви, но е хубаво да сме различни, иначе животът би бил много сив и скучен.
Тъкмо щях да питам за новата дружка и тя се появи. Аз на фитнес така и не се не се престраших, и не се и пресрамих. Все си мисля, че съм много дърта и не ми се иска да ме гледат накриво. Сигурно не съм права, ама такова животно съм.... Опитвам се в къщи да правя някакви упражнения и да карам колело.
Айша, направо съм в потрес! Какво е това разкарване напред назад, голяма идиотщина, а толкова просто може да е всичко. ТМ доволен ли е от процедурите, или още е рано за мнение?
На Тетка и Танитка им пращам най силната прегръдка! Дръжте се момичета! Heart
Фло, какво стана, откъснахте ли дон домат Simple Smile 
Исках още да пиша, но ми изфиряса Joy
Лека вечер момичета и Heart повече от повече Kissing HeartHug

# 100
Боряна, много ми хареса това, което си написала, 2 живота няма, да. Един е и минава като миг. И за егоизма съм си мислила, че без егоизъм трудно оцелява човек. Ама да го помислиш или да го кажеш беше табу едно време.

# 101
  • София
alonelam, браво - така се прави!
Щом ти харесва фитнеса ходи редовно. Като се стегнат мускулите може и кг да се вдигнат. Но то мускула е по-тежък от сланината - обиколките ще падат. А и раздвижването е много полезно.
Боряна, дано дълго време да си спокойна.
Тони, нямаме проблеми ние като цяло. Ще си прави упражненията в къщи и ще дойде другия месец с ново направление. Днес бях с бандаж на петата и масажиста му поръча да ми покаже упражненита. Та сега си раздвижвахме левите крака. Купила съм му и колаген на прах, хапна си  дневната доза и е спокоен.
При Тетката е големия проблем, според мене. Няма как - тази част от сериала я играхме с Ани преди 20 г. Сега не искам да си спомням. Но да - винаги мислех и казвах, че аз и детето ми сме си по-важни от старците. Те да са нахранени и почистени, с раздадени  лекарства - стига им.

# 102
  • Вила Великула
alonelam, имаме в нашата къщичка още една дружка ентусиаст във фитнеса, така че може да се правите компания.
Правилно си видяла, че се познаваме добре, но това всичко се е случило с общуването ни. Когато можем се срещаме и тогава е най-интересно. Не може да се разделим заради сладки приказки. Много си помагаме и това също е ценно. Има в темата и нови момичета, които им хареса тук и се вписаха много добре с останалите и са незаменими. Ценим всяка от нас.
Борянка, абсолютно съм съгласна с теб. Човек трябва да е донякъде и егоист и да се щади, защото колкото повече се раздаваш, толкова повече те товарят.
Тетка, помисли варианти за намаляване на напрежението. Аз го изживях това нещо - бях така 2 месеца и бях пред превъртане. Мислила ли си за дом за възрастни хора. Аз бях проучила и има няколко доста добри варианти. /Добри за възрастните хора, с много добри условия и грижи/. В никакъв случай не искам да ти навлизам в пространството с непотърсени съвети, но все пак помисли до кога ще можеш така.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 00:40 от pipilota6

# 103
Тони, взимам си бележка и ще мЪцна.
Денят ми е съобразен с кучо. До 14-ти ще е у нас. Правя по малко зимнина. Днес брах арония и ще направя желе като това, дето ни сервираха в Златоград. Приятелка една поканих да си набере и тя, та ѝ разказвах за там. Тя пък ми донесе тиквички от нейната градина. Реших да пробвам да сложа малко печени във фризер. Не знам дали ще ми харесат като се размразят. Ще ги дегустирам, и ако да, ще си сложа повече.
 Общо взето това е.
С една песен ще се опитам да подмамя Гъбката по-бързо да разпише.
Гъбката - малко яка жица за теб!

А на всички - лека нощ, да спите в кош и да сънувате грош. И аз също

# 104
  • някъде другаде
Добро утро!
Станах , пия кафе. Тази нощ се наспах. След кафето ще се приготвям за работа. За днес не се очертава нищо интересно , обичайните неща.
Хубав и спокоен ден ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт