КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 20 498
  • 720
  •   1
Отговори
# 15
  • някъде другаде
Добро утро!
Макавели , аз съм ранобудна , когато съм на работа или пътувам.
Първо напълних едни чушки да се печат , докато си изпия кафето. Пералнята и тя в действие. После ще си направя разходката и ще почистя прасарника.
Фло , напиши ми рецептата на сладкиша.
Усмихнат ден , баболини! Sparkling Heart до никъде и повече от повече

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 08:56 от *Тони*

# 16

Добро утро, баболини!
    Тази хубостница днес ми направи чудесно събуждането. Идва до леглото и си мушка муцунката под ръката ми, за да я галя Heart Вече е разходена и нахранена. Дойде и на терасата, за да се глези докато пия кафе и чета тук, та реших да ви я покажа.
     Половината хапчета са раздадени, време е за закуска.
     Слънчев и хубав ден ви желая!

# 17
Тони, от "Готварски рецепти" в страничката ни - предполагам, че това е рецептата:

Скрит текст:
249. minavamottuk - кокосов сладкиш на Фло
22.12.2022 13:18
Подреждам си продуктите:
1 кофичка кисело мляко.
1ч.ч ( от 250 гр.) захар.
1/2 от същата чаша олио.
2 ч.ч. брашно. Намалих с 1/2 ч.ч. брашното и знаете как добре се получи. Коригирах го и в моята рецепта.
1 ч.л.с връх сода.
3 с.л. какао.
2 кофички заквасена сметана. Използвам Саяна. Става и с др. видове. Всичките са с 20% масленост.
Пудра захар за сметаната по вкус. Аз слагам по 2 с.л. на кофичка сметана.
Кокосови стружки.
Така изброените продукти слагам в купа едновременно, по реда на изброяването до содата вкл. и разбърквам. после добавям какаото. Отнема около 4 - 5 мин. В предварително набрашнена тава изсипвам сместа. Онзи ден за пръв път го изпекох в голяма тава с размери 36/26 см. Стана по тънко, но затова пък се изпече по-бързо и не изсъхна. Слагам тавата и включвам на 250 градуса. Пробвате с клечка. Оставя се да изстине и са намазва със сметаната, в която сте разбъркали пудрата захар. Накрая се поръсва с кокос и това е. Приятен апетит! Целия масраф е половин час. Заслужава си!

Тетка, красавица си имате Simple Smile Приятно кафе Coffee

# 18
  • някъде другаде
Благодаря , Макавели.

# 19
Добро утро в новата ни къщичка с едно голямо БЛАГОДАРЯ на Пипи и Боряна! Както винаги, всичко е на ниво! ❤️
Честит имен ден на патерица на момчето на Боряна! Да е здрав, щастлив и да ощастливи мама с една снаха и внуци след това! 🥰
Бавно и подробно ви изчетох и разбрах какви сте ги творили в Перник 😀 Радвам се момичета, че както винаги, така и сега сте се забавлявали  и сте заредили батериите. И аз като Фрау Дана и Макавели съжалявам, че съм далече и даже завиждам (благородно, знаете нали) , но се моля да сме здрави, да има повече срещи пък все на някоя и ние ще успеем да се класираме 😘
Сватбата, като всяка сватба беше много хубава и весела. И при мен емоциите преливаха!  Днес малко съм като разглобена, но да се надявам, че ще се освестя след второто кафе. Чакам да ми пратят снимки и ще споделя после за малко тук.
Хубава неделя на всички! ❤️

# 20
  • София
Добро утро, красавици!  Hug
Наспах се, свежарка съм. Чакам да стане кафето.
Вместо рецептата за прословутия кокосов сладкиш, ще ви почерпя с една весела, динамична песничкя. Grinning
Рускоговорящите, ако имат време могат да я преведат.

Скрит текст:
Заглянула в паспорт...
Охватила дрожь...
Что же ты, бумажка,
Мне так нагло врёшь?
Что это за цифры?
Что за ерунда?
Может быть закралась
Ошибочка сюда?
Если верить дате-
Ближе к рубежу,
А душа хохочет:
-Мне бы куражу...
А душа смеётся,
А душа поёт:
-Мне всегда семнадцать,
Это паспорт врёт.
Не смотри на дату,
Зеркало забудь,
Пока душа ликует,
Будет лёгким путь.
-Что же ты наглеешь?
Разум ей в ответ:
-Или ты не видишь,
Сколько даме лет?
-Ну причём тут внешность
И изгибы тел?
Главное, чтоб в сердце
Огонёк горел.
И совсем не важно,
Сколько даме лет.
Душа, как мотылёк
Всегда летит на свет.
🖋 Елена Краснова

# 21
Добро утро, момичета! Благодаря на Пипи за новата тема и на Боряна за прекрасното стихотворение! Днес при нас се заформя един слънчев есенен ден. Закуската е направена, закусваме и излизаме.

# 22
Погледнах паспорта си...
Треперя...
Защо, листче хартия,
Лъжеш ме толкова нагло?
Какви са тези числа?
Какви глупости?
Може би тук се е промъкнала грешка?
Ако вярваш на датата-
По-близо до реда,
И душата се смее:
-Де да имах смелост...
И душата се смее,
И душата пее:
-Винаги съм на седемнадесет,
Паспортът лъже.
Не гледай датата,
Забрави огледалото,
Докато душата се радва,
Пътят ще бъде лесен.
-Защо си нагла?
Разумът ѝ отговаря:
-Или не виждаш,
На колко години е дамата?
-Ами, какво общо има външният вид
И извивките на телата?
Основното е, че в сърцето
Гори светлина.
И изобщо няма значение,
На колко години е дамата.
Душата, като молец, винаги лети към светлината.
🖋 Елена Краснова
 гугъл превежда много съвестно, че има жаргони, дето не знам. Напредна технологията, замени много човека, ама като спре тока - паника.
 Едно време имаше един английски филм, Джена Ган, Орак  - компютър, забравих названието, ама идеята беше, че само мозък човешки останал  от голямото развитие  и заседяване на човека. Та каквото измислят , като Жул Верн, след време се сбъдва. Телепортацията е наред - тогава ще идвам на срещи.
 Хубав ви ден!)

# 23
  • Вила Великула
Добро утро, момичета.
Фло, и аз се чувствам понякога на 17, като в песента. А понякога на 100.
Тази нощ нещо не спах добре. Въртях се до много късно, заспивах, будих се и сигурно съм заспала чак към 5,00 часа. Затова пък поспах до 10.00 .
Сега още пия кафе, а после в градината - ще садя луковиците на ирисите от Тану и още лалета съм купила. После ще работя.

# 24
Ние в квартала нямаме ток. Все по празниците аварии.

# 25
Почудих се защо толкова малко сте писали, а то имало нова тема.
Както винаги нагласена и натъкмена като за хубави хора!

ПерЛичанки, направо си представям колко добре сте си изкарали.
Но си мисля, извадили  сте късмет, че Ениса има пловдивска жилка, та ви се е разминал боя
Боряна, честит да е именикът!

А филмът, за който говориш, е "Седморката на Блейк".

# 26
Добър ден от градО на голфО....и разкошО. Успах се и аз днес, но снощи зяпах някакви корейски сапунки до късно, та ми е простено. Освен това има храна за целия китайски народ, та няма да готвя. И за тези, които вече имат представа  - пия си второто кафе на барбекюто. А между двете, проснах и две  перални. Предстои ми разкрасяване,  ще наплескам една къна на косата и почивка. ПИятелят вчера бил на някакъв баЙсейн на пяна парти. Предполагам, че най-добрият му пИятел, след дядо му, естествено, е имал рожден ден. Та получих клипове от събитието малко след като си тръгнахте. Това са творческите ми планове за деня, на вас - слънчев и хубав ден желая!

# 27
Тану , по-добре си с паметта ,при мен  остава на езика ми думата, но не излиза ,понякога идва за секунди , понякога не ще.
 Ениса , добри планове,  аз сях маруля за трети път ,че не никне , явно е  горещо, макар да поливам, метох , че то двор  и пътеки много, иглички от бора наред. Изхвърлях боклуци, отивам при Пена да метна тя като не иска. После  пепеляшка ще съм пак. Под леглото ще се завирам, спалня и до стената , та трудно се стига ,все свалям всичко, рядко става де, ама вече не ми се сваля , до където стигна. Има и  други дейности ,ще избирам.

# 28
Ние в квартала нямаме ток. Все по празниците аварии.
ММ извади газовия котлон и направи по едно кафе в джезве. Много романтично! Млинкам го бавно - бавно, табиетлийската Simple Smile

КАГ какво ли прави?

# 29
  • Вила Великула
КАГ най-вероятно се наслаждава на северни красоти. Дано като се върне да се включи и да разкаже подробно.
Аз от сутринта свърших добра работа. Спестих си ходене в Общината и висене там по гишетата. С електронен подпис си подадох Декларация по чл.14 и после пуснах заявление за данъчна оценка. Сега остава да се справя и с една друга институция, за да изваха скица на апартамента.
Успях да насадя огромното количество ириси, които Тану ми изпрати и отделно 40 луковици на лалета. Жената, която идваше да плеви двора, пролетта донесе две бобчета, като каза, че това е някакво цвете и тя не знаела какво, но и го дала съседка. Насадихме ги и сега са станали около 50 см. Проверих и се оказа, че е хибискус. Красиво е като цъфне, да видим дали ще оцелее.
Поляла съм и всичко и сега пия кафе и после банята ме зове.
Вечерта ще се събираме в комшийте и всеки ще приготви по нещичко. Аз ще направя рибка - сафрид и попчета.

Общи условия

Активация на акаунт