КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 21 902
  • 720
  •   1
Отговори
# 30
  • някъде другаде
Да ви нагледам преди лягане. Днес пране , готвене и чистене. Измих и филтрите на климатиците. Сега успях и да полея градинката. Е имаше и време за почивка на обяд.
Утре отново почивен ден , при нас и пазарен.
След малко ще полегна да чета книга.
Лека нощ!

# 31
Поседнах да ви нагледам! В момента съм с тюрбан на главата като истински Пирамид по пИятеля Simple Smile
Браво на вас, фъркотевици, всичко сте ошетали! Аз ще се самопохваля с пускането на две перални, което си е да си строшиш краката от работа Simple Smile Мани-мани!
Дечурлигата само ни изпращат снимки от весели софри. На едната от тях дребосъчковците са с омазани муцунки като от рекламата на лютеница едно време.
Какво правят вашите внучета?

# 32
Моите внучета са при другите баба и дядо. Добре са. Днес ми беше ден за готвене. Мисля утре и във вторник да не се занимавам с тая дейност. Лека нощ ви пожелавам!

# 33
  • София
Поради наличие на внучета нямам време за писане. Днес им купихме меки маратонки, подходящи за катерене по изкуствена стена. Това е спорта, който ще тренират от тази есен. Сготвих им домашни пиле с корнфлекс, за утре са си поръчали различна закуска, ще видим...
Хубава вечер!

# 34
  • София
И аз да ви навестя преди да се паркирам. Като питаш ТЕТКЕ за внучетата,  да ви разкажа за моите преживявания.
Внучката вчера замина с група съученици и родителите на едно от децата за Тетевен. Имаха проблем със заминаването - оказа се, че май билетите им са били дублирани, та заминаха по-късно. Родителите са участвали в организирането на някакъв маратон. Днес младежите не са могли да си вземат билети за София, та се качили на автобус за Ябланица, с идеята от там да хванат рейс за дома. Родителите са останали на мероприятието. И по едно време внучката се обажда. Оказва се, че няма никакъв рейс за София, всичко затворено, няма и кого да питат, а по центъра на Ябланица се разхождат на тумби братя роми. Пита ме какво да правят. Часът вече 18.00. Не посмях да тръгна сама. Реагирах  светкавично, позвъних на наш приятел и момчето след 10 мин. вече пътуваше за там. Та така - към 21.00 докара екскурзиантите. В един момент се чудех дали да не звъня на ТОНИ и да търся помощ. Притесних се не на шега. Не се обадих на щерката, да не я тревожа. Пощадих и деди. Отнесох го аз.
Внука студент се размотава с приятели, а малките грации утре се прибират. Доволни са от морската ваканция.
Хайде, сега лека нощ. Утре съм на тръстиката, поне няма да ставам рано. Приятни сънища, момичета! Hug

# 35
Мериан, винаги този спорт ми е бил много интересен. Да им е забавно на децата!
Фло, ти си от корпуса за бързо реагиране! Шапка ти свалям! Не случайно децата на теб се обаждат!

# 36
  • Вила Великула
И аз да ви нагледам преди лягане. Бяхме на гости при съседите. Събрахме се хора от 4 къщи. Както обикновено. Децата щуряха до последно. Приятелката на Вики си тръгва утре, но в четвъртък пак ще е тук.
Вики в момента е в банята и пее с цяло гърло. ПерЛичанки я чухте. От 45 минути я кандардисвам да се къпе и да ляга. След малко и аз ще я последвам.

# 37
Току що казах лека нощ на старците-разбойници. Не им се спяло още, ти да видиш Simple Smile Кучето спи, те не искат. А на мен ми се затварят очичките. Цяла нощ с накъсан през час-два сън и сутрин от рано на въртележката ме изтощават.

# 38
  • някъде другаде
Добро утро!
Моите внуци днес ме събудиха. Далия станала още в 6. За нея Теди казва , че я гледат като Маугли. Вкъщи ходи без дрехи.
Фло , трябваше да се обадиш. Щяхме или с Теди да ги доведем вкъщи да спят и днес сутринта да ги изпратя на рейса , или с Иван да ги докараме в София. Но ти си фурия , винаги намираш решение.
Пипи , нека пее Вики , отдава и се. И нека полудее още една седмица , че почва училището.
Днес след , като си изпия кафето ще посетя пазара да си купя зеленчуци и плодове. Решила съм да си панирам чушки.
Хъбав ден!

# 39
Добро утро! И аз да се включа чааак на трета страница от новата тема.
                        Пипи, отново си пИрфектна! Оформлението, както винаги , е на висота.
                        Фло, големи притеснения с децата. Добре, че всичко е бързо организирано. Подобен случай имахме преди години с племеницата. Детето на сестрата на ММ. Само дето тя беше в Белград. Та се наложи спешно да търсим самолетни билети. Беше си изпуснала автобуса за Бг. Трябвало е да дойде късно вечерта и изобщо не се е появил. Та знам какво изпитахме тогава.
                        За внуците ми. Всичко е наред. Голямата ходи на работа, брат и чака да започне учебната година и се помайва насам натам. Ран не мога да го видя, че е все с гаджето, а Неда утре лети за Белгия на РД. Та така. Вече нямат нужда от наглеждане, а за нас  остават само емоциите - кога положителни, кога притеснителни.
                       Спокоен ден. Чакат ме задачки, но аз още се помотвам с кафето.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 16:03 от Didia

# 40
  • в сърцата на любимите ми хора
Поздрави от Атон.
Хубаво си изкарваме, интересни места посетихме, но като всяко хубаво нещо - бързо свършва. Днес обратно към дома.

# 41
Добро утро.
И аз на опашката след Дидиа в новата ни тема. Няма да казвам, че е прекрасно оформена, само ще кажа да я изпълним с добри споделяния и радостни вълнения .
Дано!

Имам си внуци от няколко дни.
Изкарваме си чудесно - тримата танкисти и кучето Simple Smile , сме - и то, и ние се забавляваме много.

От много гости, още от края на юли, та до сега, не усетих как лятото лека - полека си стяга багажа за тръгване.
То да е само лятото, то и от годината вече не остана... Само да сме живи и здрави, друга година ще дойде и още по - хубави лета ще има....

Чакам моите хора да се наспят и да хващаме на някъде, хич не ни свърта в къщи.

А на вас желая само хубави неща да ви се случват и във всичко да ви върви като по ноти.

П.п.Мамсиии, привет!
Спокойно да ви е прибирането днес и да няма много задръствания.

# 42

"В живота си съм чувала много клетви, обещания и комплименти. Но най-хубавото, което съм чувала е тишината. В нея няма лъжи!"

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Най-ранобудните вече си пият или изпиха кафето. И аз съм на редичката Simple Smile
НОИ са редовни - пенсиите са преведени. Въведох ред при нас и превеждам на ММ парички като ги получим - основно той пазарува и то плащаме с карта, а и таксата му на банкомат е доста по-ниска от моята. Университета има изгодни попадения с банки и мобилни оператори и макар и пенсионери, не лишава служителите си от тях.
Големите ни внуци гостуват тези дни на другите баба и дядо, а малките палуват у дома. Малкия бонбон го готвят за ясла от 15 септември - ще е голям купон. Той не се отделя от полата на майка си и ще има емоции. Добре че яслата и градината на баткото са в една сграда и ще ги водят заедно.
Мамси, виждам прекрасната гледка - на хубави места сте били. Лек път към дома Car
Клечи, радвам се че при теб всичко е ОК и се радваш на внучетата.

Да ви е спокоен и хубав деня - наслаждавайте се на слънчицето и хубавото време

# 43
  • София
Добро утро!
Късно снощи прочетох какво сте писали и разказа на Фло ме развълнува много.Спомних си,че съм преживяла същото нещо ,на същото място Беше преди повече от 20г,с една колежка от допълнителната работа бяхме ходили в Тетевен.Беше почивен ден-събота или неделя.Оказа се,че няма автобус за София и ни посъветваха да отидем до Ябланица и от там да се прекачим за София.Добре,обаче в Ябланица положението беше безизходно.Никаквъв транспорт няма.От скоро преминаващите автобуси не влизали в града,а директно по магистралата,която не знам дали е била някаква част от Хемус или А-83. Не помня как стигнахме до магистралата,но там чакахме до някакво неработещо заведение.До него имаше сякаш някакъв паметник,но вече не помня точно.Мина някакъв автобус и ни качи.Та съм видяла вечерно Ябланица,колко е пусто по улиците,само някакви братя около автогарата...Фло, нямахме тогава спасител какъвто си ти.Много добре,че бързо си реагирала.
  Аз снощи си направих чушки бюрек по рецептата на Светълчо.Станаха много хубави.И не е голяма врътня,бързо станаха.Ама пусти мързел,друг път не съм се захващала.
   Хубав да ви е деня,момичета!

# 44
  • София
Ето съм на 4та стр.
Пипи, благодаря за новата тема!
Чета, но няма какво да пиша.
Хубава беше срещата, но свърши.
Фло, младежите другия път да се организират и още от София да си вземат билети за връщане.
Мамси, на хубави места сте били. КАГ и тя гледа красоти.
Питате за внуците - Мрънч ходеше  на катерене почти всяка неделя. Всъщност родителите го влачеха в неделя, след роботиката. Той не се кефеше, не му се ходеше, но не смееше да им каже. Беше го споделил само с Пл. Опитах се да кажа на мамка му, тя ми се изрепчи да не се меся, не съм разбрала. Мрънла я спасявахме - нали трябва да спи следобяд. За лятото спряха, защото баща му паднал и си изкълчил крака в залата. Мина му, нямаше поражения.

Общи условия

Активация на акаунт