КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 18 768
  • 720
  •   1
Отговори
# 165
Честит рожден ден на Ани!

Пипи, много добра новина!
Ениса, Лунно цвете, съболезнования за близките ви!
Фло, добър повод за пийване. То, да попаднеш на добри майстори, направо си е повод за напиване
Макавели, приятно плицикане и дано времето е с вас!
Касс, днес бяхме на пилешка яхния с мнооого лук.
Ранелла, и кучът на внучка ми е дебел и е на диетични гранули. Въобще не ги иска. Какво го правят у тях, не знам, но като е при мен му ги подслаждам с нещо вкусно и ги яде. Примерно с бульон от дробчета, днес с малко яхнийка, донесли са ми и някакво сирене, което обича....Слагам по съвсем малко, само колкото да се овкусят гранулите.
На неспоменатите - прегръдка!
Лека нощ!

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 21:16 от тану

# 166
Пипи, браво! И на скенера всичко ще бъде наред!
Честита, спокойна и щастлива да е Ани!
Лунно цвете, поздравления!
Ранелла, всяко зло за добро, ще видиш 🍀

# 167
  • в сърцата на любимите ми хора
ПИПИ, в Софиямед съм.
Много добра новина за твоя съпруг. Дано и след разчитането новините да са добри.
РАНЕЛЛА, не е приятно да очакваш нещо, и то обещано, и да те подведат. А с колежките разбирате ли се? Дано да се променят нещата. И котето да живне. Душичка 🤗

# 168
Айша, здрава и честита да ти е Ани! Да е щастлива, спокойна и обичана! 🥂🍀🥰
Пипи, чудесна новина! Дано, дано, дано....! 😘
Ениса, съболезнования! Светъл път на братовчеда ви!
Ранела, за яд си е... Защо на всички увеличават, а твоята, не? После се чудят защо няма желаещи да работят.
Фло, честит ремонт! 😁
Ние  с ММ ходихме да пазаруване продукти за готвене. Купихме свинско и зеле, утре може би ще е това, за другите дни не съм го измислила. Бяхме и по центъра, тъкмо беше свършил протеста. Казаха, че имало доста хора и много млади хора включително и тинейджъри. Полиция имаше даже в излишък. Гузен не гонен бяга май. Явно са очаквали погром, но казаха, че много културно и мирно е било.

# 169
  • в сърцата на любимите ми хора
ПИПИ, кое момиче е твоето в Игри на волята? Нещо съм изпуснала тази информация. Да стискам палци.

# 170
Разбрах аз, че Ани не е баболина Simple Smile

Не ми се пише за работата...
Важно ми е котарачето да се оправи.

# 171
Ранелла, какво ѝ е на животинката?

# 172
  • София
Благодаря за пожеланията към Ани. Дано от вашите клавиатури - в божиите уши. Дано, ама ......
Мамси, защо не каза къде си? Всеки ден дремя поне час в същата болница докато Пл. го раздвижват. Близко ни е и лесно се паркира в двора за рехабилитацията.
За менюто с Пл. вчера и днес сме на картофена салата, пържени кюфтета и салата. Утре идват мрънчоците и ще искат акепи/спатеги/  и кюфтета с бял сос. Евентуално ще има равиоли, варени пилешки бутчета  с много кожа/за нея/ и пилешка супа.
За нас с дядката съм планирала пълнени чушки с кайма. Но може чак в неделя вечер да ги реализирам. Докато са тук все дояждаме от тяхното.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 22:07 от Aisha

# 173
Ние тази вечер приключихме с пълнените чушки. На картофената салата баща ми се мръщи на лука. Имам пилешка супа сготвена като за детски ясли, сутринта ще правя палачинки. Спагетите са добра идея! Тенкю, Айша Heart

# 174
  • София
Ха добра ви вечер! Следобедните новини са добри.
Пипи, дано всичко е наред с ТМ! Желая ги от сърце! Била съм в твоето положение преди две години и предполагам как ти се е свила душата!
Айша, да е жива, здрава и разумна Ани! Имам хубави впечатления от нея, сега пишеш друго, дано се освести!
Ениса, съболезнования!
Фло, най-накрая, заслужава си почерпката!
Ранела, ще се оправи котето, сигурна съм! Труден е пазара на труда. А за хора в предпенсионна възраст е направо убийствен! Затова и аз се примирявам с някои неща и броя месеците до заветната дата на пенсионирането. Ще се подкрепяме взаимно.
Цвете, разбрах каква ти е фирмата. Simple Smile
При нас менюто беше чушки с доматен сос. Направо не мога да им се наситя, обичам ги, но аз да си ги приготвя, както ги харесвам.
Пропуснатите не се сърдете. Гледам Игри на волята. Лека вечер!

# 175
  • Вила Великула
Мамси, Радостина се казва, но в момента тяхното племе не го дават почти, защото са заточени на блатото.
Ще дойде и нейния момент.

# 176
Мериан, ако не те затруднява и когато имаш време , моля те сподели твоята рецепта за чушките с доматен сос Simple Smile

# 177
Аз съм на чушки ,лютеници. Докато не знаех какво ще правя, намерих. Наблизо пекат и продават белени, спасиха ме. И не са лоши. Утре продължавам със суровите..
 Мен не питайте за рецепти , едно към гьотере правя всичко. Опитвам на вкус и това  е. И никога не повтарям вкуса ,то и няма как да правиш различно с един и същ резултат.

# 178
  • София
Борянка, по колко лв са при вас печените чушки?
Тук 1 верига магазини ги продават по 7 лв/кг. За мене е нормално за изпечени и обелени. Но народа масово се възмущава, че било скъпо.

# 179
Толкова са. Има разкъсани малко, или  изрязано малко - по 6. Ми да си ги изпекат. То от 2 кг  два буркана и половина , отбрах и от дребно - разкъсаните , има цели по-дребни още толкова и 5 са сварени ,дано  няма проблем ,с по 2 аспирина са. За паниране са супер. Нарязах  в 2 кг домати , настъргани, и   половината от останалите чушки, има  за утре , но домати няма. Сварено , да изстива да се сгъсти да го видя на вкус ,че се променя като изстине , топло е друго и ще добавям на вкус ако трябва, то вадене няма как.  Повече са чушките.  Пресните , сурови - първо ще бланширам за пълнене, да  се спихнат за буркани,  имам стари ,но нека има, другото се чудя как да  е. Със сурови , ми стана лютивка, супер, и явно нямам рецептори, не ми люти. Яд ме е , да знаех че ще е така , нямаше люто да сложа.. Ще мисля утре,  продават консервни, до 1.30 стигнаха и се вдигат вече ,но няма проблем ,2 кг ми трябват на доза. Няма да правя кисели неща ,туршии - не се търсят. Само краставички. Изпрасках една тенджера руска салата ,  и катък ли беше - с чушки, сирене нацелих баш, ми стана с мъничко чесън. То свърши.   Намира се за ядене, не ми се яде гозба,  отива за котките.  Период. Скара кат има.

Общи условия

Активация на акаунт