КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 18 751
  • 720
  •   1
Отговори
# 180
  • София
И ние сме така с яденето. Скара и салата + картофи за Пл.
А как се правят чушки в буркан за пълнене зимата?
Доста празни буркани имам, да  пробвам.
Зимно време тук червените чушки са много тънки и криви не стават за пълнене. А и си останахме със  стария хладилник - малка е фризерната част.

# 181
 Вода ,овкусена, оцет, сол, да спомогне да  се  сплескат без да се варят,  изтърбушени,  няколко минути, 2-3 врат, иначе температурата пада като ги сложа. Вадя , изстиват,  престояват да се сплескат ,нареждам. 2 аспирина винаги на омния, та винтов може един, отгоре. Той не се разтваря,  /не друсам да обръщам/ не знам какво помага , под капака, обикновено от там се разваля. Варя кратко.  Проверявам за хлътване. Имам 6 от миналата година. Някои са преварени, че са от моите  ,тънки. Но стават. И имат вкус ,като са били в такава вода. Сухи не успявам, развалят се, побеляват, мишки ги бяха нагризали в хамбара, не мога да се катеря високо вече по стълби да  мятам върви. Повори викат.
 Та така.
 Те си пускат сок. Но плуват бурканите та затискам.
 8-10 чушки се събират, от миете до 15 че тънки и  дребни. От моите оставях на слънце да завехнат, до 3-4 дни, но купени не става. завехнали се сплескват и  пак така, в буркан,  аспирин ,варене.
  Моите са вкусни ,но никой вече не гледа селски сухи чушки.
  3-4 ще направя. Да подновя  и за гости  нови да са.
 Аспирина махам като отворя.
 Ако узреят от моите - ще правя сурови на лютеница, дребното режа и суша за пипер. Не исках тази година , ама друг иска, та късно  сеях и  вързаха , но дребни. Няма за пълнене. Като хване жега 40 градуса и са до там Не цъфти повече ,не връзва ,сега подновяват, но няма да узреят. Важното е да има за салата лятото. сурови  . Сурова лютица викаше свекърът. Единствен ме е съжалявал или съчувствал да го кажа.
 И каквото правих за него, все е ставало. За друг да поръча - все нещо не  е.  Не вярвам,  ама съвпада, просто е бил позитивен с мен.
 Опитах да спя ,не стана ,пак...

# 182
  • София
АЙША, честита ти рожденичка. Да е жива и здрава, да има късмет и да слуша повече! Чушки за пълнене отдавна не слагам в буркани. Махам семенната част, бланширам ги и ги слагам една в друга по 4 - 5. Пълня пликчета по колкото бройки ми трябват за едно готвене и редя във фризера.
ПИПИ, радвам се на добрата вест. И скенера да покаже добри резултати. Силно стискаме палци!
МЕРИАН, привечер заваля като по поръчка, за да се тества ремонта. Ура, не тече! И взеха само 100 лв.
ТЕТКЕ, готова ли е първокласничката? Вълнува ли се?
РАНЕЛА, не се ядосвай. Няма да ти задавам въпроси по служба. Дано Писанчо бързо да се съвземе. Animal Smile Cat
МАМСИ, сега като си си у дома, имаш ли желание за среща? Хайде, та да почерпя за ремонта.
КАССС, как е Малчо? А каката?
ФРАУ ДАНА, а твоите внучета как са? Скоро ще имате рожден ден на момиченцето - първия от 101 рождени дни. Grinning
АЛОНЕЛАМ ми се губи. Да не я стреснахме с нашите въпроси? Дано не сме.
ТАНУ, отложих засаждането на ирисите за утре. Днес през целия ден валя, по-точно ръмеше и не ставаше с чадър в ръка да садя китки. Дано утре да успея.
Не знам при вас какво е времето, но при нас стана съвсем мръчкаво. Ще събираме багажа и утре привечер напускаме селото.
МАКАВЕЛИ дано при вас на морето времето да се задържи хубаво. Същото желая и на ЯЖКА. И синът ни е по южното Черноморие.
Лека нощ, момичета!

# 183
Преди да ви пожелая лека нощ да пожелая на Ани здраве и любов !

На Лунно цвете успех на новата длъжност! 

Светла памет на починалите близки на Лунно цвете и на Енисса!

Още не съм прехвърлила  снимките и клиповете. Затова и днес без репортаж.
Имам други неща за вършене. От другата седмица съм на "училище" и трябва да отметна друга поизостанала работа.
Лека нощ! До скоро!

# 184
Нямам място за замразено аз, за това в буркани.
 Един спанак ми се мотае и му се чудя на какво да го използвам.
 Само камера, фризера е на шкаф.

# 185
  • някъде другаде
Добро утро!
Бях на гости снощи на най-добрите ни семейни приятели да почерпят , че голямата им дъщеря си е купила апартамент във Варна. Та ви изпуснах , а е имало хубава седянка.
Айша , честита да е Ани. Желая и здраве , щастие и спокойствие.
Пипи , добри новини , дано скенера ги потвърди. Стискам палци.
Фло , не беше натоварено. До другия петък ще съм сама, но тогава пък аз тръгвам за Унгария.
Тази година двама първолаци ще имаме. Дано се оправи времето за първия учебен ден.
Хубав и спокоен ден ви желая.

# 186
Добро утро!

Котарачето закуси гранули и пауч. Вдигнал е опашката. Дано нищо му няма и пак си върне енергията.

Не се ядосвам за работните неща. Не искам. И не мога. Да става каквото ще.

Днес е петък. Ще ходя на село. Ще видя селските котки. Ще бъда на въздух.
Да сме здрави. Другите неща ще ги редим някак си.

Тони, двама първолаци е сериозна работа. Дано попаднат на добри учители, които да спечелят интереса им.

Хубав ден, баболини!

От мен и котарака

# 187

"Кафето ви е готово,
ухае ароматно и приятно!
Сложих му тази сутрин
една лъжичка любов,
няколко капчици радост
и каймак от усмивки!
Пожелавам ви всичко това от сърце,
щастие и благополучие да ви донесе!"❤️ 

Добро утро баболинки Coffee

Петък е - започва един хубав ден. Надявам се и днес да има слънчице - поне така показва прогнозната за Китен. Снощи се насладихме на едно прекрасно светлинно шоу, което ни подариха от хотела - прекрасни танци в свелинни ефекти и хубава музика.

Усмихнат ден от мен с добри новини и хубави емоции Heart

# 188
  • София
Добро утро! В метрото написах дълъг пост, но някъде изчезна сигнала и всичко се изтри.
Почвам отначало.
По отношение на готвенето на чушки с доматен сос. Става бавно. Първо се кимпва вода със сол, слагат се целите домати докато се напукат. Изваждат се, като изстинат се обелват и смилат. Слагат се за сгъстяване във висок съд. в началото се долавя сол, след време олио и чесън на скилидки и преди готовност захар по щипка на една порция. Чушките дължа да са обелени. Ако ги пържа с люспите изчаквам да изстнат, обелвам ги и тогава ги поднасям. Върху чушките сипвам доматения сос. Не му слагам брашно, изчаквам го да се сгъсти, отнема време.
Фло, заслужава си да се почерпите след свършената работа, сега можете спокойно да посрещнете дъждовете. Тук имаше сериозна мъгла сутринта. Дано в понеделник е хубаво времето!
Тони, приятна екскурзия желая и се надявам да ни разкажеш какво трябва непременно да се види, защото Будапеща ни е в списъка с желания!
Ранела, дишай спокойно сега! Котанчо е добре!
Готвите ли се за първия учебен ден?
Ние утре сме на представление на внуците.
Да ви е слънчев деня!

# 189
  • в сърцата на любимите ми хора
Добро утро. Да надзърна, докато чакам да ме изпишат.
РАНЕЛЛА, много е хубав котанчо. Добре, че е навирил опашката.
ФЛО, имам в понеделник още едно ходене по доктори и след това съм свободна за срещи и черпене.
Оставям ви, че докторите идват.

# 190
  • някъде другаде
Ранела , котарака е сладур. Не са мои първолаците , а па Айша и Тетка. Моите внуци са малки.

# 191
  • Вила Великула
Добро утро и от мен.
Допих си кафето и скачам, че задачките са ми доста и за днес. Още не съм изчистила къщата от нашествието на терминаторката Вики, а тя днес отново идва. По обяд като го изпишат от болницата, ММ я взима и пристигат. Тук ще е заради фермерския пазар, нали е главно действащо лице. А в събота вечерта баща и ще я прибере или другия вариант е да оставят малкия на свекървата и те да дойдат в събота и в неделя рано да си тръгнат, че учебната година в училището на Вики откриват винаги един ден по-рано, тази година на 14.
Нямам никаква идея какво да готвя. Преди като ядях месо ми беше лесно, или поне не толкова трудно. Сега само постни манджи ми идват на акъла, но пък и ми е гузно да ги карам само постно да ядат. Със сигурност ще спретна една пилешка супа, а за другото ще го мисля в движение.

# 192
  • София
Добро утро от мрачно Поморие!
Айша,честит рожден ден на Ани! Да е здрава,щастлива и обичана!Да се научи да се вслушва в думите ти,както ние.?
Чушки за пълнене сега слагам във фризера,но съм слагала и в буркани,като Боряна,с тази разлика,че не ги бланширам.Изтърбушените чушки претривам с равни количества сол и захар от вътрешната страна.След това ги нареждам изправени в тава и така престояват докато не омекнат и се напълнят със сок.Пълня ги в буркани.като притискам с дървена бъркалка,за по-плътно нареждане.Доливам от сока и стерилизирам без аспирин само за няколко минути,за да направи вакуум.Бурканите трябва да се натиснат с тежест в казана,защото са леки,заради кухини между чушките.
Хайде,отивам в калта,че съм ви обещала да стана млада и здрава.
Хубав ден!Дано Слънчо ни изненадаЧаф!

# 193
И така съм правила, едно сол ,две захар  е пропорцията ми. но за дебели чушки не ми е удачно,  трудно омекват.

# 194
Добро утро, момичета! Дадохте ми идея да направя днес едни пълнени чушки, любима гозба у нас. Голямото внуче почва от 15. нова детска градина, да видим как ще е там. В старата беше много добре, имаше приятелчета, ама се преместиха в друг квартал и за късмет го приеха там. Малката си чака рождения ден.Blush
Днес ще ходя на петъчния пазар в "наше село", много хубави сергии за цветя има. Лек и спокоен ден!

Общи условия

Активация на акаунт