КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 16 824
  • 671
  •   6
Отговори
# 360
Мериан, благодаря за пожеланието, но ....облаците ни този месец направиха година.

# 361
Здравейте.
Голям празник е днес - всички имащи имен ден да са здрави и благословени!

Честито на нашата Нами, на дъщерята на Яжка, на внуците на Дидиа и Мериан!
Тъй като не влизам често, ако се обадят и други празнуващи да се чувстват и те поздравени!

Честит празник на София - да старее и хубавее!

# 362
  • Кубрат/ Пишурка
Честит празник, софиянки!
Честит имен ден, Нами! Здраве и много късмет!
Честит имен ден и на Любчо на Дидия, на Софитата на Яжка и Мериан! Да се гордеят с имената си!
Тетке - гуш и от мен!
При нас се опитва да вали. За сега само леко ръси. Дано завали по - сериозно!

# 363
  • София
Привет и от мен!
Честити и благословени да са НАМИ, щерката на ЯЖКА, внучките на МАЯ и МЕРИАН, внукът на ДИДИА!
Честит празник на столицата ни и на софиянци. Ако може да расте, но да не старее и повече да хубавее, но да обръща малко повече внимание на хигиената!  Кмете, чу ли?
Нощес довърших мързеливата лютеница. Стана много хубава. От сутринта прибирах пране, простирах друго, миална, прахосмукачка, правих по желание на внучките палачинки и сготвих набързо агнешко с картофи по желание на гаджето. Абе свърших работата на целия китайски народ. Сега и китайците, и аз сме се опънали на диваната. Събирам сили, че след обяд съм на тръстиката.

# 364
  • Вила Великула
Яжка, честито и на твоята дъщеря!

# 365
  • някъде другаде
Яжка , честит имен ден и на твоята дъщеря! Желая и много щастие!
Мая , честита да е и твоята внучка.

# 366
Честит празник на всички празнуващи!
Много късмет да им носят имената.

Честит празник и на софиянки Simple Smile
Нека расте столицата ни. Каква ще е, зависи от хората.

За чистотата ще кажа, че толкова чистачи, които си вършат съвестно работата, преди не съм виждала. В моя квартал.

Да питам Перличанки Simple Smile
От къде мога да поръчам хубава торта с опция за доставка до адрес (който е извън Перник обаче
)?

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 14:07 от Ranella

# 367
  • Вила Великула
Ранела, нямам идея - може би Ениса ще препоръча сладкарница в Перник, но за доставката може би ще е малко по-трудно.
Аз да се похваля. Експериментирах нов начин за консервиране на домати и резултата е впечатляващ. Както се бях заканила, че тази година доматите, които съм насадила са само за консумация - ние и децата, то изведнъж имаше доста узрели и за да не се скапат ги обрах. Измих ги и ги нарязах на 2 или на 4, в зависимост от големината на домата, като остраних частта при дръжката. Сложих ги в дълбока голяма тава и във фурната на 170-180 градуса. Започват доста бързо да си пускат водата. Периодично вадя, разбърквам и притискайки с голям капак изцеждам водата в мивката. Така няколко пъти. Горе-долу ги държах около 30 минути след като фурната си достигна температурата. После извадих тавата и оставих да изстиват. Докато изстинат отново се бяха напълнили с вода. Отново излях и след това взимах доматите и изстисквах буквално месестата част, за да махна люспата и слагах в сух съд. Накрая с пасатора и малко сол. И стана сос гъст като лютеница и много вкусен. Предишни години съм се мъчила да сгъстявам на котлона и ми отнемаше часове и пак остава вода. Сега за отрицателно време и резулатата е уау.

# 368
Ениса ми писа:-)

# 369
  • София
Да са живи  и здрави днешните малки и големи именици!
С гордост да си носят имената.
Честит празник на софиянки с пожелания града ни да става все по-хубав и модерен.
Пипи, интересна рецепта за домати. А ако люспите се обелят предвалително няма ли да е по-лесно?
При нас нищо ново. Ходих в Декатлон на пл. Славейков - 5 вида ластици. Снимах ги, изпратих на Пл да реши какъв иска - не ще да погледне снимката, събудила съм го от следобеден сън. Прибрах се само с 1 малка масажна топка. И тя е твърда, не е като в болницата. Ми там цял ден я тъпчат няма как да не омекне.

# 370
Привет на всички, честит празник на именниците, здраве и много успехи им желая!
Целия ден бях от едно на друго, та сега съм като парцал. Прибрах се и се тръшнах на диванаТа и май само ще се преместя на спалнята.
Хубава вечер!

# 371
Да не остана назад снощи и аз си поръчах Остеомуув. Регистрирах се в сайта и като за първа покупка ми даде още 20% отстъпка и цената стана 94 лв за 240 капсули. Дано има поне някакаъв ефект. Не че не пия колаген с куркума и шипки, скоро добавих и магнезий. Като ги получа ще спра всичко и ще вземам само тях. Доктора ми каза, че няма ефект от мазане и хранителни добавки, ама аз - Тома Неверни. Днес ходих на ортопед за обувките - даде ми протокол с малко увъртания. Поисках си и физиотерапия - и това ми даде.
Тази вечер спретнах едни смокини печени със сирене, мед и орехи. Получи се вкусно.

Спокойна вечер на всички Heart

# 372
  • някъде другаде
Макавели , много вкусно изглежда.
И аз като Ениса мисля след , като се навечерям да си легна.
Желая ви спокойна вечер.

# 373
  • Вила Великула
Айша, не знам дали като са без люспа няма да се разкашкат и да не може да се отдели месестото от водата. А после люспите падат лесно.

# 374
Нами, Яжка, Мая, Мериан, Дидия!
Честит празник! Живи и здрави имениците и всички покрай тях!

Днес инцидентно ходих до Своге. Е, не ходих, а ме возиха. Не отчетох, че има завои, не пих хапче и трябваше да
мълча и да се скатавам на седалката. Добре, че до там е само час и нещо, но компанията ни беше много интересна, а аз не можах да се вкюча активно в клюките.Имахме доста свободно време и се мотахме насам-натам. Купих си от техния Пепко едни дънки, някакво плюшено долнище на анцуг, две корсажчета, потниче. Ако бях отишла специално на пазар, нямаше нищо да си купя, ама нали така.... между другото... и стана пазарът. И сини сливи купих и сега се сушат в сушилката.
Пипи, не те ли гореха горещите домати? Аз не изкипявам доматите за пюре. Смилам ги и ги слагам в тензух. За нула време се изцеждат.
Макавели, вкусотия си направила!
Аиша, нали го знаеш тоя лаф - "Болен ли си лежал или си болен гледал." Ама и ти много си го разглезила ТМ! Поспри се малко!

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 21:04 от тану

Общи условия

Активация на акаунт