КГБ = Клуб на Готините Баби - 238

• 18 065
  • 720
  •   2
Отговори
# 300
  • Вила Великула
Да ви кажа, че сте големи провокаторки. Нали тия с.дни говорихте колко били вкусни мекичките на Рилския манастир и аз не, че ми е далече, ама нямам грам време, затова потърсих рецепта и намерих някаква. Направих си и станаха уникални. Направо се топят в устата. Сигурно качих 1 кило от мекици днес.
И още да се оплача. От обяд правя отчети за Търговския регистър и в един момент се усетих, че съм объркала формата и сега наново. Тъпо и упорито.

# 301
Жаки,
Не се познаваме, но благодаря за поканата.
Аз няма да мога да те уважа. Този път:-)

Пипи,
Не се хвали с мекиците...че си по-близо от Рилския... Simple Smile

И аз мисля Тетка....

# 302
  • София
Благодаря на всички за поздравите и пожеланията за бабиния първолак. Ходих и аз днес за малко, че после трябваше да влача рехабилитиращия се. Ами не му пука, май не осъзнава какви 12 трудни години му предстоят. Хич не беше ентусиазиран за разлика от сестра си - напиня да е ученичка и да седне на чина. Е, направи го, увековечиха я сега следва първа предучилищна в градината. Мамка им май и тя не осъзнава как и предстоят 12 - 14 г. борба с простотиите на МОН. Нищо, дано се освести.
Пипи, моля дай рецептата за вкусни мекици.
За при Жана - ще дойда. Пл. е много смел, че цял ден ще си гледа сам мрънчоците. Аз съм ОК с това.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 19:48 от Aisha

# 303
Фло, благодаря за поканата. Ето, както и ти сама каза, ще се опознаем, като се срещаме. С радост ще дойда в Банкя. Мога да дойда с автобуса до където кажете, а после ще се разберем за последващото придвижване. Чакам с нетърпение 21-ви.

# 304
  • в сърцата на любимите ми хора
Благодаря на Жана за поканата, но с внуците и щерката ще пътуваме до Бургас за почивните дни. Дано успея да се класирам за следващо събиране, а вие да си изкарате весело.

# 305
Благодаря на Жана за поканата...
Прочетох.
И аз благодаря на Жана за поканата, но вероятността да присъствам е нищожна
Три почивни дни са тогава ( не че мен ме касае , но за хората около мен е удължена почивка) и имам предварителни уговорки.

# 306
  • Вила Великула
Айша, рецептата е много лесна: направих ги без да спазвам точни пропорции, но аз меся и имам усета. Брашно /моето е фино, хубаво брашно/, 1 суха мая, 1/3 пакетче бакпулвер, 1 с.л.захар, 1 ч.л.сол, 2 с.л.олио и вода/да не е студена/ за да стане меко тесто. Оставих го малко да се отпусне и после в сгорещено олио се пържи. Явно тайната е в бакпулвера. Станаха наистина топящи се в устата. Изненадана съм. От същото тесто направих и едно хлебче. И то се получи доста добре.

# 307
Честит първи учебен ден на Мрънч и Дребосъчка!
Честит първи учебен ден на внуци-ученици и внуци-студенти!
По вода да им върви учението!

При Жана пак няма да мога да дойда. Ще идват децата да правим зимнина.  Изявиха желание и не трябва да изпускам момента. Голямата щерка не ми е на грижа, че се справя по-добре от мен, ама малките е време да се научат поне кое как става.
Пипи, ще пробвам това тесто. Аз не съм голям специалист, но се надявам бакпулверът да ми е на помощ

# 308
  • на чист въздух
Честит първи учебен ден на малките първоначално. Честит първи учебен ден и на по големите ученици и всички свързани с училище. Нека учебната година бъде успешна за всички.
И нашият мъник го водиха да изпращат първолаците. Беше много въодушевен от всичко. Има вече и той раничка, а сега от мерак иска даже да спи с нея.
Мамси питаше ме често ли идва. Веднъж месечно е, но с приспиване за няколко дни. Майка му се отпусна, може би гаджето й влияе, но ние сме щастливи,  че сега всичко става по лесно и без нерви.
Тетка мойте съболезнования. Тези дни те мисля много.

# 309
  • Вила Великула
Тану, да не пропуснеш и маята все пак.

# 310
  • София
Преди да гушна възглавницата да си поговоря с вас, дружки.
Започвам с АЛОНЕЛАМ. Много ме зарадва с решението си. Браво, момиче! Точно това е начина да се опознаем - среща на живо. Ще уточним пътуването.
НАМИ, как е внучката? Слуша ли? Харесвам палавите и изобретателни деца. Здраво дете - палаво дете.
ПИПИ, ТАНУ, МАМСИ, МЕРИАН, РАНЕЛА, съжалявам, че няма да се видим. Ще измислим съвсем скоро среща. Нали знаете, че ни бива за това. Grinning
АЙША, изтрих на рехабилитирания черната точка от онзи ден, дето измисля нови кулинарни рецепти и се прави на шеф Манчев. Stuck Out Tongue Winking Eye . Смелчага е щом се наема да гледа децата. А защо не?
ЯН, взех си къпините. Ромео специално ти благодари. Тези дни ще ги засади. Представих си го Мъничето с раничката в леглото.Миличкото! Hug
Днес се чухме с ЯЖКА. Много е доволна от почивкаата! Наближава да се върне.
Заформи се компанията за неделя - НАМИ, КРАСИВА БЕЛЛА, АЛОНЕЛАМ, МАЯ, АЙША, ЯЖКА и ФЛО. Ще проверя дали някоя дружка не е пропуснала да види поканата за Банкя.
Записах си рецептата и при първа възможност ще я изпробвам.
Радвам се, че от редовете на внуците са избрали знаменосците! И Алекс, и Веско са много хубави момчета. Днес моята голяма внучка още на отиване заяви, че иска да се снима с Президента. Вече имаме такава снимка. Grinning
Хайде сега лека и спокойна нощ, а утре нов ден, нов късмет!

# 311
  • някъде другаде
Добро утро!
И аз като Пипи ще се оплача , че вчера на обяд , като се прибрах и Теди беше направила палачинки та и аз преядох , а уж бях от вчера на диета. Нищо от днес. Иначе на работа беше лудница , дано днес е по-спокойно.
При Жана не мога да присъствам , че съм на Унгария. Предайте и моите поздрави.
Айша , Мрънч днес ще разбере вече , какво е училище.
Ян , радвам се , че ви дават детенцето без проблеми.
Тану , много зимнини правите. Ще успеете ли да ги оползотворите?
Сега чувам по ТВ , че и Ловеч и околните села минават на воден режим , а при нас аварията направо наводнява улицата. Звъняли са и на 112 и от там са казали , че са запознати. ВиК са престъпници. Ще звъня и аз днес , че трапа пред нас е пълен , ще просмуче и в мазето.

# 312
Добро утро!
Успах се... Ама набързо:-)
Будна съм от 6:30. С гръб към часовника. Котката мрънка, прескочи ме 100 пъти, ама аз упорито лежа.
И като се завъртях... Ужас!
Сега ще бързам, а хич не обичам.

Ще закуся една праскова, а ще мисля за мекиците на Пипи Simple Smile

Хубав и слънчев ден, баболини!

# 313
  • Вила Великула
Добро утро, момичета.
Май всички ги сънуваме тези мекици. Наистина си заслужава, ама после на кантара не е добре положението. Аз наистина вчера май съм преяла, защото днес се опитах да закуся, за да си изпия лекарствата и все едно клапа ми е застанала. Не можах нищо да хапна.
Ян, много е хубаво, че най-сетне снахата ви дава малечко. Както казва Тетка, те са ни валерианчетата. Ама колкото по-големи стават, толкова по-трудни са. Правилна е приказката - Малки деца, малки ядове.
След малко тръгвам към офиса, че  днес ще е нашествие от клиенти. По мои сметки поне 10 човека ще минат.

# 314
  • София
Добро утро, бодра смяна!
И аз се стягам за тръстиката. Пия си кафето и след малко политам. След толкова почивни дни, малко и да поработя.
ТОНИ, нали знаеш - от хубав човек трябва да има по много. Stuck Out Tongue Winking Eye
РАНЕЛА, колко добре би било да можехме да се телепортираме. Grinning
ПИПИ, спорна работа. Hug
На всички останали от дружината - приятен есенен ден.
Мисля си за нашето другарче ТЕТКА. Hug

Общи условия

Активация на акаунт