Градинарство - моето хоби 37

• 2 377
  • 70
  •   1
Отговори
# 60
Скрит текст:
Има ли смокини наоколо?

Иначе има и други варианти според индентификатора, например
тези са с мн вариращи листа от почти кръгли, до доста нарязани.
И някакво дърво далеч не смокина

Бяла черница?

# 61
  • София
Прилича, не смея да твърдя, срещу правителствена болница, в едни орехи...

# 62
Имам още за плевене, но горе долу поизчистих новозасадения кът. Не знам дали се вижда добре. Ето няколко снимки

И малко разсад

По ехинацеята има ли акари?
Гледайте как са и се набръчкали листата

# 63
Как се предпазихте от мравките да не отнесат семената на тревата?

# 64
  • София
😂 😂 😂 Слагаш тройно повече и не се справят с всичката 😁
Майтапът настрана и аз имам проблеми с мравките за всичко.
За трева бих пробвала  ролките.
Иначе съм гледала в ютуб как някои разтварят тоалетна хартия във вода и омесват семената.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 14:31 от Angel_Dust

# 65
В агроаптеката ми казаха да пръскам с Айкън срещу мравки, когато се засажда тревата. Другият вариант е да се сади, когато не им е активен сезон.

# 66
A кога им свършва активния сезон? Сега ще погледна за тоалетната хартия и айкъна.

# 67
Не мога да се сетя сега кога се прибираха. Може би, когато позахладнее, края на октомври. Дано някой друг се включи по този въпрос.

# 68
Подготвям едно място /10-ина метра/ до оградата за боровинки, малини и къпини. Почвата ни обаче е около 7-7,5 pH и ще трябва да я подкиселя преди да засаждам. Смятам да слагам сяра или някакъв азотен тор със сяра. Поръчала съм си боровинките и пристигат днес - 3 различни сорта, добре преценени за опрашването. Общо мястото ми е дълго 9-10 метраМалините и къпините обаче не знам откъде да купувам и какво да им гледам. ММ единствено има изискване да са без бодли. Някой гледа ли си бери храстчета да даде съвет?

# 69
  • София
Благодаря за темата!
Нова съм е градинарството, признавам си, че нищо не разбирам. Имам голяма тераса със саксии лаврово дърво и видях, че листата му са целите на дупки, все едно ги изяло нещо. Проверих дали има охлюви или гъсеници, но не видях. Според вас какво е това и как мога да оправя проблема.

Благодаря!

# 70
  • София
Ами освен охлюви, бръмбари и гасеници  какво друго?
Можеш да пробваш да го напръскаш с нещо люто - чесън, люти чушки или подобно домашно или да отидеш в агроаптека да ти дадат някой хим инсектицид.

Общи условия

Активация на акаунт