Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 22 587
  • 480
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Момичета, не спорете за храненето навън как се брои. Аз например си го броя като излизане, защото е рядкост. Синът ми обаче се храни основно с храна навън или поръчана храна, така че при него това всъщност е основния начин за осигуряване на храна, затова не го броя като излизане. Съответно и сумите ни много се различават, моята около 600-700 лв месечно, за него 1200-1500 месечно. В моите влиза и храна, която веднъж седмично през уикенда готвя за него.

# 451
  • Варна
Логиката е хубаво да се ползва, че щом хапват често навън , храната за хладилника е доста по-малко, т е не са икономични ако пазаруват за 500 лв  за вкъщи месечно,   защото за навън имат 1500 и повече лв да кажем на месец за храна . Не става въпрос за желание, а за навици и възможности.

# 452
Храненето на вън си е разход за храна за мен. Какво друго да е?
Дрехи от Lidl и Kaufland не купувам, именно защото качеството е колкото да изкараш месец-два с тях. Майка ми беше взела едни сандали за детето от Kaufland ( "много хубавки"). Разпаднаха се направо за едно лято. Ама, айде да речем, че така и така щеше да ги израсте детето точно за няколко месеца, не е голям проблем, че се съдраха от носене.

# 453
  • Варна
Храненето на вън си е разход за храна за мен. Какво друго да е?

Явно не е за храна, а за излизане. Така ме коригираха. Хората които се хранят често навън не го считат за специално  излизане обаче , просто не готвят ден през ден, а си взимат готова храна или сядат някъде да хапнат. За това не пълнят и хладилника много.

Чаршафи с ластик бях взела от Лидл , голям боклук. Станаха на топченца след 2 изпирания. Ми какво като не са скъпи, те за нищо не стават.
Иначе от чорапогащите им съм доволна Relaxed

# 454
Със следене и промоции и незнам си какво - дотук този месец сме 1400 за храна. Само се изнервям аз с тия промоции и по- скоро купувам неща, които не ми трябват...но това си е мой проблем де.
Засега както върви ще карам по стария начин - заделят се едни Хк на месеца и се определя, че това е за храна и докато изкараме.

# 455
Аз хич не съм по запасяването. Колкото пъти сме взели нещо в по-големи количества, съм изхъврляла продукти, което не ми е приятно. Единствено олио и брашно имаме в повече, и то защото са ни от рента.

# 456
  • Варна
И аз не съм по запасяването. Олио, ориз , захар , брашно - по 1 , много рядко 2 пакета имам . Консерви съвсем, че не ядем супер много такива..Единствено домати на кубчета гледам да имам 1-2 винаги. Пресни зеленчуци и замразени даже взимаме по малко, че не стават като престоят. То пък кой знае какво ще спести човек ако купи повече, ...2-3 лв. Направо ще прокопсаме с тях.

# 457
  • Melmak
Аз с промоциите взимам ако видя, че има и ако реално харесвам продукта. Примерно влизам в магазина и виждам еди си каква риба. Ако я ям, купувам. Ако не, все ми е тая. Ако видя промоция на кренвирши ми е все едно, защото не ям.
Но като цяло не следя активно промоциите, за да пазарувам основно така. Май само следя масло монарх, защото ми е любимото и пускат 2 на цената на 1. Замразявам си го и винаги имам 2-3 пакетчета запас. Бутилки зехтин също винаги една резервна. Мразя да ми свърши и да нямам. Но това са 2-3 продукта, пакет кафе също гледам да имам винаги резервен. Наскоро мм се прибра със 7 пакета ориз… идваше ми да го ударя със стекчето по главата. Не знам за какво ни е толкова много!

# 458
  • Варна
Сега се сещам че на работа нашия ИТ редовно купува готова храна за вкъщи като се прибира от обяд в почивката все носи 2-3-4 кутии , от Немо, Хепи или разни други заведения с готови манджи. И жена има , ама така ...не им се готви често, казва или излизат  или готова манджа. Да са много млади - не чак. Кой знае къде им отива сметката за храна, а сигурно рядко пазаруват продукти в супермаркет  ...но всеки решава за какво да си харчи парите пък.

# 459
  • Melmak
Ние също сме имали такива периоди. Карах магистратура редовно и работех. Две години ми се отели вола. Бях от 9 до 18 на работа, от 18 до 22 на лекции. Ежедневно, събота и неделя също имах часове, повечето време само събота от 9 до 16. Ами.. взимах храна от офиса и я носех на мм да яде. Не съм смятала колко е излизало, беше оцеляване с тая програма.

# 460
Тези хора явно нямат грам отношение към собственото си здраве. Да се храниш всеки ден от Хепи и подобни е безумие. На третия ден още ще се почувствам като натровена. Сигурна съм, че тези хора през цялото време са много жадни от цялата сол и консерванти, с които е наблъскана храната в тези места.

# 461
Около нас има няколко места тип домашна кухня с вайбър канали за предварителна поръчка и като гледам как се поръчва, особено в петък - очевидно с ясната цел човекът да обезпечи изхранването си до края на уикенда, - бая народ носи вкъщи. Както навремето носеха от стола на работа.

# 462
Ако трябва да съм честна, от често поръчване ме спира бунтът на стомаха ми, а не финансите. Едно време в столовете май нямаше такива реактивни храни.

# 463
  • Melmak
Така е, Нарциса. Вече ако решим да поръчваме почваме оф, това ли, ама от тука ли.. масово храната е много некачествена в ресторантите, куриерите се бавят, объркват поръчки в кухнята. Мен това ме влудява. Понякога искам просто нещо от обикновено бистро, нищо особено, просто да няма косъм от готвача и да дойде топло!

# 464
  • Варна
Нека се придържаме към темата  все пак Simple Smile А тя е за средства и бюджет за храна не за разправии и впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт