Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 22 584
  • 480
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Не, разбира се. Аз се запасявам с нещата, които изброих. Няма как всичко да е на промоция. Гледах някакво клипче на Мая Манолова, че щели да въвеждат таван на промоцията. Да не може -30%, а само до -10%. Да видим.

И се присъединявам към изказването на Нарциса относно вкуса. В крайна сметка тоя живот не е само сметки кое е по- полезно. Ако нещо ти е вкусно и евтино, си взимаш понякога, какво толкова. Приказките на Ривоукъра, който преди 15 страници ядеше колбаси, сега не яде и прозиращото му желание да живее с орлите непокътнат не са присъщи на по- голямата част от населението. И тя е съвсем нормална и разумна.

# 436
Списък правя всяка седмица, но май само аз си го следвам. Пазаруване извън списък е продължително и досадно. То пазаруването по списък е досадно, дето обикаляш да търсиш вече набелязани неща, какво остава тепърва да ги набелязваш и решаваш дали ги искаш. Вчера в Лидл пък съм обикаляла 20 мин да търся стоки, които даже не са на промоция, но са удобно разпределени в целия магазин така щото да забършеш покрай 2 неща други 20…и в един момент се изнервих и се отказах от голяма част от списъка и излязохме.

# 437
  • Варна
От вкусно и некачествено харесвам само кренвирши / запечени с кашкавал/ ама то и от тях има скъпи.Евтините са по-гадни на вкус. И обикновени вафли обичам много , хаха ...
Вредни неща обичаме и ядем, но голяма част от тях не са евтини хич. Между здравословно и нездравословно има голяма  разлика, но тя не е в цената обикновено.Нещо като италиански сладолед ,маслените бисквити и баклавата ,не са евтини ама не са и полезни Grinning..

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 11:55 от Vessi_to

# 438
Успявате ли от всичко да взимате на промоция, така че да изхранвате домакинството? Сериозно питам, не се заяждам. Аз до нас имам Била, Фантастико и Т маркет. За Лидл палим колата и по-скоро ходим 1 път на седмица-две.
Обаче аз съм придирчива и не купувам примерно готова кайма или пилешки бутчета. И да са на промо, пак няма да ги купя.

Не, но въпреки това пак взимаме много неща на промоция.

# 439
При нас малка част от изхранването изобщо е обект на промоции, така че хич не мога да се включа точно в тази подтема на темата.

# 440
  • Варна
И аз като Ема, но най-вече и от количеството зависи. С някакво дете на 3 годинки е едно, с 2 тийнейджъри - съвсем друго. Сина ми си изяжда като стой та гледай 30 лв на ден.Като яденето му навън е около 7 лв обикновено. Сутрин пие смути, банан боровинки, мляко/ или ядково такова. На обед в училище , навън както казах 7-8 лв- някакъв бургер/ закуска  и вода или нещо друго за пиене но леко хапване е това .Вечер - месо, пържоли, стек, кюфтета или нещо готвено -стабилна порция.Гарнитура / ориз, кафяв, бял, гъби, картофи, батат/. Салата . Обикновено десерта му е сладолед или някакво протеиново кремче и яде ядки в големи количества / орехи и бадеми най вече/ пред тв компютъра.Кока кола пие рядко. Грозде без семки, портокали и т н също вечер хапваме всички. Понякога има еклер/ торта или нещо такова, но рядко. Това без заведения или джънк. Ако има пица или бургер отидиха 50 лв на ден за него само..
Двамата с мъжа ми също не сме на салата само, аз си нося обяд и за работа Simple Smile Та няма как да се изхраним със по малко от 350-400 лв седмично. Кафе купуваме също хубаво , като 1 кг на зърна  ми е 50 лв за 3-4 седмици горе-долу.А сме само трима..

# 441
Следя промоциите аз. Не че съм финансово притеснена, но си уважавам парите. Скъпи сирена много обичам, но не купувам и не ям, зле ми влияят на фигурата.Blush И много други неща така. Иначе за някое скъпо вино няма и да се замисля. Променят се приоритети просто.

# 442
Твърдо следя промоциите и аз. Друг е въпроса, че понякога ме домързява да обикалям, а сега като стане и по-студено - съвсем няма да ми се обикаля, че не съм с кола.

# 443
Около 2200-2500 за тричленно семейство

# 444
Само да кажа, че миналата седмица печеното пиле в Лидл беше 12лв, днес е 14.

# 445
Около 2200-2500 за тричленно семейство

Това само за храна ли е? Досега никой не беше посочвал такава сума само за ядене за трима... Навън ли се храните основно?

# 446
  • Варна
Ако вечерят/ обядват  навън уикенда /само уикенда и то единия ден да кажем /  е абсолютно нормално да заминат над 2 к, че и в повече . Много от хората не си позволяват да се хранят навън всеки уикенд, което не е чак толкова редовно и е нормално поне единия ден да не си у дома в кухната ..За съжаление повечето хора си правим сметката, факт. Ние излизаме средно веднъж месечно с изключение като сме на почивка , което е тъпо ..но по заведенията стана много скъпо. Ако имам над средния доход бих излизала на ресторант веднъж седмично със сигурност.

# 447
  • Melmak
Аз излизането си го броя отделно. Все едно ако питате колко пари харчим за алкохол на месец и да ви кажа сума, която включва уискито ми в бар.
За излизането не се ограничавам, ако има приятна компания, винаги приемам с охота. Имало е случаи дали приятели ще си дойдат от чужбина, дали нещо друго и по 2-3 пъти седмично ходим. После ако не се сформира група за излизане, не ходим. Сега повечето ми приятели са с деца и вечер за тях е трудно, няма на кого да ги оставят. С приятелките си правим женска вечер и мъжете гледат децата, ние сме навън. Ако имат баба, веднага обявяват и излизаме. Но за мен това не са разходи за храна, а ги включвам в забавление.

# 448
  • Варна
Пандора, не за излизания с уиски и бар , казвам аз, а за традиция семейството да вечеря навън един път седмично. Това са си пари основно за храна. Без рождени дни , и пр.. поводи и т н. Просто хапват навън веднъж седмично с хубави дрехи , а не на масата в кухнята като всяка вечер Simple Smile Някои хора обядват навън всеки ден в обедната си почивка, също така. Аз си нося обяд най-често. Това са си пари за храна също.
Над среден доход за мен е над 6, 500 -7 хил. месечно в семейство  поне за голям град. Под тези пари всичко е среден или нисък. За столицата и повече.

# 449
  • Melmak
Благодаря, че ми разясни как има хора, обядващи навън! Също и излизащи със семейството си. Аз броя тези разходи към излизане, защото ако не желаеш, можеш да не излизаш за обяд навън или да пропуснеш ресторанта в неделя. Обаче храната от магазина трудно можеш да я пропуснеш, освен ако нещо не си произвеждаш, както Доня прави и има прекрасна градина.
Хубаво е като пишем суми да видим дали е само храна за вкъщи, защото ако включва ресторант вече е съвсем различно. Като сме само двамата сметка дори за вкъщи, без напитки в Ракета Ракия бар правим 100 лв.

Общи условия

Активация на акаунт