Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 8 671
  • 187
  •   7
Отговори
# 180
  • София
Много скъпа при вас пицата. То в центъра е 3.5.

# 181
При мен дори не е в центъра това с пицата.

# 182
  • София
Да де, това казвам - че обикновено по централните райони е най- скъпо. Както и веригите за гадни кафета тип Старбъкс и Коста

# 183
А какви са тия банички от 5 лв? Такива от закусвалня ли? При нас са 2,60 и ми се струва много. А парчето пица е 4,50.
Не от закусвалня като на спирката, а от места като Братя хлебари, Кингс бейкъри, Супичка,  - на мен ми е приятно да си ги посещавам и да си взимам по нещо от там, отделно че е като домашно на вкус и са по- добри от Софийска баница например. Но вече не ми се струва оправдано и това, защото с продукти за 15 лева ще си направа сама домашни закуски, които при нас се ядат по 2-3 дни...при нас ние си обичаме да си хапваме различни неща в умерени количества, да проваме, да ни е уютно храненето, нищо че е по- скъпо;
Ако е въпрос на оцеляване дето се вика със 160 кг. боб и 50 кт. картофи се изкарва цяла година....ама не е в това работата. Все пак нали и възпитаваме у децата някаква култура на хранене....но у нас цените в магазините за храна за дома вече наистина не са логични;
В ресторантите не ми се коментира - в центъра на Мадрид и Рим плащам същата сметка както във Дивака, Фиоре, При архитектите, Кюфтетария......ммммм не е нормално за мен

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:06 от drakon4e

# 184
А в Рим е и доста по-вкусно. За Мадрид не знам, още не съм стигнала до там, но подозирам, че също.
Точно за закусвалня на спирка говоря аз.

# 185
  • София
То се изкарва, но поне аз не мога без месо. Хем си ям често, хем ми е много нисък Б12 и определено ако пропусна цяла седмица, примерно, се чувствам отмаляла.

# 186
  • Между гори и планини
Слушам си тялото и ям това което ми се яде, но в умерени количества. След последния ковид отключих рефлукс и много внимавам с количество и качество.

# 187
Пазарувам предимно яйца, пилешко филе, пуешко, риби (пъстърва, сьомга), свинско контрафиле. Всичко това само със зелени салати, краставици, рядко плодове (праскови и банани). От време на време злоупотребявам с кайма. И пак не се вмествам за 1 човек на месец по 1500 лв., храня се и по заведения, та се учудвам как хората посочват тези суми за няколко човека.

Общи условия

Активация на акаунт