Колко пари харчите на месец за храна? - 2

• 8 745
  • 195
  •   8
Отговори
# 180
  • София
Много скъпа при вас пицата. То в центъра е 3.5.

# 181
При мен дори не е в центъра това с пицата.

# 182
  • София
Да де, това казвам - че обикновено по централните райони е най- скъпо. Както и веригите за гадни кафета тип Старбъкс и Коста

# 183
А какви са тия банички от 5 лв? Такива от закусвалня ли? При нас са 2,60 и ми се струва много. А парчето пица е 4,50.
Не от закусвалня като на спирката, а от места като Братя хлебари, Кингс бейкъри, Супичка,  - на мен ми е приятно да си ги посещавам и да си взимам по нещо от там, отделно че е като домашно на вкус и са по- добри от Софийска баница например. Но вече не ми се струва оправдано и това, защото с продукти за 15 лева ще си направа сама домашни закуски, които при нас се ядат по 2-3 дни...при нас ние си обичаме да си хапваме различни неща в умерени количества, да проваме, да ни е уютно храненето, нищо че е по- скъпо;
Ако е въпрос на оцеляване дето се вика със 160 кг. боб и 50 кт. картофи се изкарва цяла година....ама не е в това работата. Все пак нали и възпитаваме у децата някаква култура на хранене....но у нас цените в магазините за храна за дома вече наистина не са логични;
В ресторантите не ми се коментира - в центъра на Мадрид и Рим плащам същата сметка както във Дивака, Фиоре, При архитектите, Кюфтетария......ммммм не е нормално за мен

Последна редакция: вт, 30 сеп 2025, 15:06 от drakon4e

# 184
А в Рим е и доста по-вкусно. За Мадрид не знам, още не съм стигнала до там, но подозирам, че също.
Точно за закусвалня на спирка говоря аз.

# 185
  • София
То се изкарва, но поне аз не мога без месо. Хем си ям често, хем ми е много нисък Б12 и определено ако пропусна цяла седмица, примерно, се чувствам отмаляла.

# 186
  • Между гори и планини
Слушам си тялото и ям това което ми се яде, но в умерени количества. След последния ковид отключих рефлукс и много внимавам с количество и качество.

# 187
Пазарувам предимно яйца, пилешко филе, пуешко, риби (пъстърва, сьомга), свинско контрафиле. Всичко това само със зелени салати, краставици, рядко плодове (праскови и банани). От време на време злоупотребявам с кайма. И пак не се вмествам за 1 човек на месец по 1500 лв., храня се и по заведения, та се учудвам как хората посочват тези суми за няколко човека.

# 188
Е, къде отиде... 1500лв за един човек. Какво количество сьомга ядеш? Аз купувам заради дъщеря ми основно, тя от рибите само сьомга яде. Взимам по около 350гр. За тримата, когато е на под 60лв/кг. Ядем я печена, Сотирам малко картофи + някаква зелена салата. Както и да го смятам, не идва повече от 10лв/човек. А ние все пак не ядем всеки ден сьомга.
Днес имах останали спагети. Направих два омлета с тях (двата с по 3 яйца) + домати (за мъжа ми класическа шопска, за мен с авокадо, за дъщеря ми само домати). Общо вечерята ни е 10лв за тримата, не повече. Не слагам тук, разбира се, труд, ток и т.н. Утре ще правя свинско с ориз. Пак го смятам 10лв. Помежду това по някое плодче, нещо сладко...трима души, 600лв... Но за сам човек 1500, нещо не е, както трябва.

# 189
КАК 10 лв. Кой се вмества в 10 лв. Това е 1 краставица и кора яйца.

# 190
Еми ние не ядем една кора яйца на вечеря, не знам за вас.

# 191
И само това ли ядете? 10 лв.?

# 192
Не, тези 600лв, които споменавам са за времето, да го кажем, след прибирането на дъщеря ми от градина, т.е. вечеря и разни снакове - плод, десерт, сок и т.н. Не излизаме по заведения често, но те са ни в графа entertainment, така или иначе, 600лв само храна.

И невинаги 10лв, казах, че когато е сьомга, е 30лв; днес беше 10, но айде, аз съм пила чаша сок, дъщеря ми изяде една обикновена бисквита, мъжът ми изпи една бира, да го кажем 15. Достатъчно конкретна ли бях?

# 193
И това ви е за цял ден на семейството?
Как живеете? То минимумът е около 30 лв. на човек дневно. Минималната заплата около 1000 лв.

# 194
  • Между гори и планини
Яйцата са много полезни и достъпни като цена. Не знам по колко вървят, при нас са евтини, защото всички имат кокошки. Но и по 50 ст да е бр - 2 омлета с 3 яйца са 3 лв, на една салата колко зеленчуци отиват - още 6 лв макс ако слагате лук, чушка, сирене. До тук за двама е 9 лв + хляб и плод - около 10 лв може да има за вечеря.
Аз преди много стриктно правех рецепти с бюджет. И към днешна дата продължавам, но вече не толкова стриктно . Преди пазарувах по създадено меню за поне 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт