Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 11

• 5 021
  • 140
  •   1
Отговори
# 120
А правят ли преглед за разкритие преди секциото?
Тоест дали има индикации за естествено раждане преди да пристъпят към секцио ли? По принцип секциото се насрочва преди термина и си е планирано т.е вие отивате с идеята за секцио.

При планирано секцио с насрочена дата и всичко правят ли преглед за разкритие в дена на операцията? Защото знам че някои болници проверяват въпреки, че ще е секцио

# 121
  • София
Мен при планово секцио не са ми правили преглед за разкритие

# 122
Момичета, да ви питам - някоя съхранявала ли е стволови клетки? Виждам, че Щерев си сътрудничат с Булген и имало някакво намаление.
Ако някоя от вас се е възползвала, може ли да ми кажете кога заявихте желание, тъй като чета в сайта за някакви пакети и т.н. А ние отдаван платихме за този големия, който включва проследяване и раждане.

# 123
Момичета, да ви питам - някоя съхранявала ли е стволови клетки? Виждам, че Щерев си сътрудничат с Булген и имало някакво намаление.
Ако някоя от вас се е възползвала, може ли да ми кажете кога заявихте желание, тъй като чета в сайта за някакви пакети и т.н. А ние отдаван платихме за този големия, който включва проследяване и раждане.

Здравейте,

И с двете ни деца запазихме стволови клетки в Щерев в Булген. С 1вото не бях с пакет, при второто бях с този от 2ри триместър + раждане. И в двата случая не сме имали проблеми. Отидохме по спомен в началото на 9ти месец да говорим с тях и да видим условията. Има отстъпка от цената около 5% и вече възможност за разсрочено плащане (но така се оскъпява и ние предпочетохме да платим накуп). Трябва да предупредите следящия ви аг, че ще запазвате, за да може като дойде момента да викнат екипа и да ви очаква при раждането. При еднократно плащане мисля че платихме около 900лв предварително и вече след като се вземе пробата и се установи, че е взето достатъчно и е годно за съхранение, тогава доплащате остатъка в рамките на месец. И си взимате цялата документация.
Ако имате още въпроси, питайте 😊

# 124
Много благодаря за информацията 😇

# 125
здравейте, някой може ли да даде малко повече инфирмация как точно протича нормалното раждане в щерев. Доколкото знам има клизма, има ли спинална упойка или е по желание? Като се роди бебето ако всичко е наред кога ти го дават, кога идват да ти обяснят за кърмене и какво да правиш ..... ако си в стая сам, но не ВИП доколкото разбрах има само едно свиждане за 1 час през деня. Въобще ще ми е много полезно ако някой сподели подробно кое как е минало Simple Smile Благодаря

# 126
здравейте, някой може ли да даде малко повече инфирмация как точно протича нормалното раждане в щерев. Доколкото знам има клизма, има ли спинална упойка или е по желание? Като се роди бебето ако всичко е наред кога ти го дават, кога идват да ти обяснят за кърмене и какво да правиш ..... ако си в стая сам, но не ВИП доколкото разбрах има само едно свиждане за 1 час през деня. Въобще ще ми е много полезно ако някой сподели подробно кое как е минало Simple Smile Благодаря

Здравейте,

Мога да споделя за от 2023г, тъй като при второто ми раждане тази година, всичко беше много на юруш и нямаше време за никакви екстри като упойка и тн. 😃
Иначе има клизма, да, мисля че е задължителна, стига да не сте като мен - да пристигнете с 6см разкритие. След това по желание има епидурална упойка, ако искате и сте си я заявила. Спинална мисля, че е само при секцио.
След като бебчо се роди, ви го дават и показват за мъничко, при мен с второто дете тъй като бях мн по-адекватна, дори го сложиха на мен кожа в кожа и ни снимаха. След това го отнасят, да го измият и оправят, а вас ви шият (ако се налага), чака се да излезе плацентата и тн. След това ви водят в стаята и ви носят бебчо, може би след около час.
Първият път бях в стая с 2 легла и действително свижданията бяха само между 17 и 18ч. Вторият път бях във ВИП стая и можеше да се идва, когато искат хората. Мисля че и в единичните, не ВИП, пак е само по 1 час на ден. Бебето по цял ден си е при вас, изключение когато е на прегледи. За през нощта е по ваше желание - може да е при вас или в неонатология, ако искате да поспите.

# 127
G*R*T много благодаря. Не си спомням някъде да са ме питали да си заявя упойка ... а честно казано по-скоро бих искала ...като попълвах документите на консултацията за раждане имаше само за стаята да напишеш каква предпочиташ

# 128
G*R*T много благодаря. Не си спомням някъде да са ме питали да си заявя упойка ... а честно казано по-скоро бих искала ...като попълвах документите на консултацията за раждане имаше само за стаята да напишеш каква предпочиташ

Аз със следящия аг го обсъждах, когато коментирахме раждането, и бях предупредила, че искам. То мисля, че и си е включена в цената на раждането (не съм на 100% сигурна обаче).
От призмата на времето имам малко противоречиво мнение по тема упойка, но може и да е защото ми беше второ раждане...но никой не агитирам де, "всеки сам си преценя" нали така беше 😃

# 129
Епидуралната упойка е включена в цената, това го пише на презентацията от Информация. Но може би е хубаво да се обсъди все пак първо с АГ. Доколкото знам се слага на определени сантиметри разкритие и ако се отиде по-късно в болницата може да откажат да поставят.

Аз имам въпрос - на жълтия лист с инструкции пише, че преди секцио се приема Урофалк, но отдолу пише и че се прави клизма. Правят ли се и двете наистина или само едното и кое?

# 130
Здравейте!
И аз се присъединявам към темата. Бихте ли споделили за избора ви на АГ в болницата? В напреднала бременност съм, с ниско прилежаща плацента, а и отгоре натова с пролапс на матката.
Всички АГ при прегледите досега , бяха единодушни че това ми е втора бременност и няма проблем да се роди нормално. Сега чакам последната морфология , за да видим дали се е вдигнала плацентата и да се решава дали ще е естествено раждането. Не открих подобна тема за МК Щерев , затова пиша тук. Ако сте запознати ще се радвам на отзиви. 🫶

# 131
  • София
И двете бременности ми бяха рискови и съм се следила при д-р Коновалова, според мен е страхотен специалист, има точна преценка кога и дали ще може да има нормално раждане, при мен с втората прецени да е секцио въпреки че в болницата главно се насочват за нормално раждане, защото имах рискови фактори. Вече зависи от вас кой ще ви пасне като лекар

# 132
+1 за д-р Коновалова. И двете ми дечица следих и родих при нея (не съм била рискова, и двете си ги родих нормално). Уникален професионалист..внимателна и спокойна.
Желая ви успех!

# 133
Здравейте, търсих но не намерих дали клиниката има спешен денонощен телефон? За спешни случай ми казаха ако е нощем да отида и да кажа на охраната и те ще ме упътят но някак си не ми е много спокойно така ако нещо се наложи … сега ако раждането почне през нощта предполагам не звъня и пиша на лекаря а отивам в клиниката при охраната …. Незнам къде им е входа за спешния център

# 134
  • София
Няма спешен номер, ако тръгне раждането през нощта се свързвате със следващия лекар и е ви каже как да процедирате. Входа за през нощта е главния вход и като пристигнете охраната ще се свърже с дежурните лекари и те ще ви поемат. Не се притеснявайте всичко е организирано и ще ви поемат.

Мен ми се е налагало извънредно да ходя по други причини и до минути са ме поемали дежурни лекари

Общи условия

Активация на акаунт