Медицински комплекс „Д-р Щерев” - тема 11

• 3 033
  • 90
  •   1
Отговори
# 15
  • София
по принцип е по-добре да го направите преди прегледа, особено ако е следобед прегледа, можете сутринта да го направите, но не е проблем чак толкова да не са направени, просто няма да могат да ви дадат рисковете изчислени веднага а пост фактум ще са.

# 16
Здравейте, имам записан час за БХС при Искилиева и ми искат кръвните изследвания предварително, пък аз нямам възможност да отида предния ден, защото съм в друг град. Питах в 2 лаборатории дали могат да ми го направят и те ми отказаха, като казаха, че се правело след прегледа, а не преди това и не могло, та звънях в болницата и ми казаха да си го направя като отида, демек преди прегледа. Дали все пак ще ме допускат на прегледа? Да не почнат да се заяждат? За първи път ще ходя там за ФМ. Предния път ходих на друго място и след прегледа ми взеха кръв и после сама си гледах резултатите.

Аз отидох на същия ден няколко часа по-рано в лабораторията, следобед на преглед. Идеята е да разчетат резултатите по време на прегледа, а не да се налага втори такъв

# 17
Оххх .... Ми прегледа е сутрин.. те резултатите кога излизат, голямо разкарване ще е.

по принцип е по-добре да го направите преди прегледа, особено ако е следобед прегледа, можете сутринта да го направите, но не е проблем чак толкова да не са направени, просто няма да могат да ви дадат рисковете изчислени веднага а пост фактум ще са.

# 18
Като стандартна ПКК - няколко часа
Оххх .... Ми прегледа е сутрин.. те резултатите кога излизат, голямо разкарване ще е.

# 19
  • София
Попитайте дали може по мейл да ви ги изпратят, те ги качват и в досието. Тези кръвни изследвания са за да се изчисли статистически риск от генетични аномалии, прееклампсия и гестационен диабет. Лекарката ще види външните маркери на плода и още на място ще каже дали има повод за притеснение. Така че спокойно, няма нищо чак толкова спешно което да не може да изчака няколко дни

# 20
Здравейте, какво е мнението Ви за д-р Арабаджи за проследяване и раждане?

Също така, има ли възможност срещу допълнително заплащане таткото да остане да спи при мен? Четох, че има вип стая, но не било гарант, че ще е твоя, ако някой друг роди преди теб, което не ми се вижда редно (да е само една стаята).

Някой има ли по-скорошна информация, защото това, което четох е старо.

Мерси.

# 21
Във ФБ групата на МК Щерев имаше наскоро мнения за настаняването. Ако не се лъжа може да поискаш ВИП, където да си с придружител или единична, където да си сама, но няма гаранция, че ще се случи. 😄

Една жена беше писала, че е родила секцио рано сутринта преди всички, но са я изписали последна от интензивното. Вследствие, на което не е имало свободни ВИП стаи. Ако е за естественото не знам как се случват нещата, но предполагам пак е на база капацитет.

Мен ме интересува от какво имаш нужда да носиш в болницата. Рекламират, че дават всичко и имаш нужда само от лични вещи, но ми е интересно дамите раждали там какво си носят с тях.

# 22
Може да остане само ако е вип стаята, иначе само на свиждане ги пускат татковците

Здравейте, какво е мнението Ви за д-р Арабаджи за проследяване и раждане?

Също така, има ли възможност срещу допълнително заплащане таткото да остане да спи при мен? Четох, че има вип стая, но не било гарант, че ще е твоя, ако някой друг роди преди теб, което не ми се вижда редно (да е само една стаята).

Някой има ли по-скорошна информация, защото това, което четох е старо.

Мерси.

# 23
Във ФБ групата на МК Щерев имаше наскоро мнения за настаняването. Ако не се лъжа може да поискаш ВИП, където да си с придружител или единична, където да си сама, но няма гаранция, че ще се случи. 😄

Една жена беше писала, че е родила секцио рано сутринта преди всички, но са я изписали последна от интензивното. Вследствие, на което не е имало свободни ВИП стаи. Ако е за естественото не знам как се случват нещата, но предполагам пак е на база капацитет.

Мен ме интересува от какво имаш нужда да носиш в болницата. Рекламират, че дават всичко и имаш нужда само от лични вещи, но ми е интересно дамите раждали там какво си носят с тях.

Здравейте,

По повод настаняването - аз бях с пакет проследяване + раждане, което мисля, че ти гарантира стяя във вип отделението, което може да се посещава от роднини по цял ден. Не знам обаче как стои въпросът, ако е без пакет и всичко се плаща поетапно. Това е инфо от юни 2025.
Относно какво да си носите... наистина има всичко осигурено - от кърпи, тоал.хартия, чехли (тип хотелски), превръзки за родилки, нощници и тн. Аз си носих чехли за баня, защото мразя тип хотелските и лични вещи (четки за зъби, дезодорант, сапун, дрехи, бельо и тн.). Много са отзивчиви..сестри, санитарки и носят всичко при нужда, мога да кажа, че останах много доволна 😊

# 24
Това, което на нас ни обясниха по отношение на стаите е, че всичко зависи от това колко раждания има в съответния период. В болницата има няколко ВИП стаи и няколко единични и ако са заети в момента, в който раждате, то няма как да Ви настанят дори и да имате заплатен пакет с опция за настаняване в съответните стаи.

Последна редакция: вт, 14 окт 2025, 08:52 от *Панда*

# 25
Да и на мен така ми казаха няколко пъти. Дори и с пакет и заявено единично настаняване пак няма гаранция, че ще може да те настанят. Аз също се надявам да съм сама, не че няма да преживя 3-4 дни с още, някой в стая, но ако трябва да избирам бих предпочела да съм сама. 😄

Доста мои раждали познати казват, че за първо раждане било много от полза да си с някой в стая. Особено, ако този някой има и друго дете и може да ти помага и да ти дава съвети.

# 26
И аз така се надявам, въпреки, че съм си казала, че не трябва да се разочаровам, ако не съм сама. Със сигурност си има и плюсове да не си сама в стаята. Най-малкото си е едно ново запознанство и взаимопомощ🙂 (стига да попаднеш на приятна дама, разбира се😁)

# 27
  • София
по-скоро едининична няма, отколкото ВИП. Аз като раждах бях заявила единична, нямаше и ми предложиха ВИП, то не е някакъв лукс, ама пък ставаше че е отделено и е на първия етаж. Тази готината ВИП си я пазят за истинските ВИП-ове

# 28
Аз се включвам да допълня, че тече ремонт на ВИП стаите. Може и да е приключил или да приключва сравнително скоро, но аз съм с термин за ноември и ми казаха, че не могат да гарантират кога точно ще са готови. Иначе не са гарантирани, заявяват се предварително, а когато имаш пакет не плащаш допълнително (или поне този, който аз имам - 3ти триместър плюс раждане). На информация в болницата ще ви обяснят всичко в детайли, много са отзивчиви.

# 29
Все още ли не са готови. 😄 Лято казаха, че ремонта трябва да приключи октомври.

Общи условия

Активация на акаунт