Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 615
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
По химия и физика няма да правят входни нива (така казаха учителите), по биология, не знам.

Мина РС. Ще имат допълнителни занимания по БЕЛ и математика за подготовка на НВО за тези, които желаят. Учителите казаха, че няма помагала за новия формат, звъняли на издателствата, с които работят, казали, че нямат готовност.
По математика госпожата тази година предлага да заменим сборника на Архимед с учебни тетрадки, за да има възможност за нагледни упражнения.
За помагала платих 64лв (атлас по история и география, учебна тетрадка по математика, БЕЛ, литература и английски).

# 211
Имаш предвид частни училища и такива с изпити за проверка на способности ли? Защото за другите, вкл. и за най-смотаните, си трябва и е важно НВО. Може би за тези най в дъното наистина не е чак толкова важно, но едва ли някой се стреми към тях.
Имам предвид децата, които не се целят в топ училище. За какво са им 90+ точки ако примерно в даденото училище се влиза със 70-. Би трябвало да им е все едно лесно ли ще е НВО, трудно ли ще е, защото и да е лесно и да е трудно, то ще е еднакво за всички. Важно е реално за тези, които се борят за всяка точка и тя може да им определи мястото.

# 212
Като гледах класацията тази година,  ми те 70 точки стигат за съвсем обикновени училища.
Имам въпрос, за който знам че зависи от много неща, но все пак - какви дневни джобни им давате?

# 213
  • Бургас
Ние нагласихме дните с уроците.
Имат претенции за тетрадките,казах им другата година да си ги купят със свои пари.
Ние даваме по 2 лева на ден,като ги даваме наведнъж. Но, си носи храна за голямото междучасие от в къщи, училището е на пет-десет минути от вкъщи.Обядва след като се прибере. Това ,което им остане заминава в личните им касички.

# 214
  • Някъде по Дунава
Sunny29, синът ми миналата година закусваше у нас, обядваше на стола или у нас. Често имаше за хапване в раницата, защото  не искаше да губи времето през междучасието за лафка. Давах му по 10 лв и докато ги изхарчи. Общо взето за цялата седмица.
Тази година пак закусва и обядва у нас, но вече иска да ходи на лафката.  Все още пари не съм му давала, защото с мм сме на санаториум и утре се прибираме. Оставих му пари преди да тръгнем. Но напоследък той е вечно гладен и предполагам, че повече ще харчи.

# 215
  • shumen
Моя миналата година закусваше вкъщи и на обяд ядеше вкъщи.Давах му по 10 лева но седмица и му оставаха.Сега пак така.

# 216
Аз давам по 10 лв на ден за учебни дни и по 5 лв за неучебни. Закусва вкъщи, но обядва в училище. То един обяд в стола е 5-6 лв, а гледам все пак да си има и някакви собствени финанси. Често след училище отиват някъде със съученички, та гледа да заделя за такива случаи.
Отделно има и Revolut карта, в която има някаква сума за непредвидени случаи.

# 217
Ние превеждаме на двамата по 250 лв на месец, които разпределят/ спестяват както намерят за добре. Имат карти. В училището на набора има и пос терминал, кеш има 10лв в портфейла за зор-заман. За нещо непредвидено додаваме, ако се налага. Наборът обядва там или по път (свършва късно, тръгва рано. От вкъщи носи закуска в кутия) Днес си е взел айрян и сандвич за обяд - 7 лв.

# 218
Давам когато ми поиска. Има и карта в нея, но лятото не съм вкарвала пари. Тя си има и отделно нейни пари, та не е закъсала. На обяд яде вкъщи, честно казано тая сутрин нямам идея какво е яла, стана 5 мин преди да тръгне, та беше лудница. Не е на 5, да се спасява 😀

# 219
  • shumen
Моя също си има негови пари и не е закъсал.Обядва вкъщи,стол нямат в училище.До нас има българска скара и каза,че вчера са идвали и си е взел пържени картофи.
Карта няма,но от лятото като бяха в Тайван ми е замрънкал за Револют.Още не съм стигнала до банката да му извадя.

# 220
Благодаря за мненията. Синът ми излиза в 7 и се прибира в 15.20. Сутрин понякога много му се спи и не яде. С носенето на храна е рсзлично. Понякога носи, понякога не.

# 221
Давам 300 лв/месец.
На месечни са и двамата от 4 клас.
Превеждам по карта и това е. Оправят се идеално. Кой каквото, когато както иска да яде .. до 1-2-3 клас сервирах и подканвах. Нататък а се оправят изключително сами.
Яде вкъщи главно, тя готви основно. Но и навън си купува. До миналата година си взимаше кутийки, сега не иска, че няма много как да ги разнася цял ден..
С момичетата е доста по-лесно с храната.. мъжките нямат изхранване 🙄
Излиза към 11 и се прибира към 22.

# 222
  • пустинята Гоби
И моят син харчи около 15 лева на седмица. Предложих му твърда сума джобни на седмица/ месец - отказа. Храна всеки ден давам за училище, обядва вкъщи и малки изключения.

# 223
От миналата година е на твърда сума на седмица, понякога две ако нямам по-дребни. Тя иска карта, но баща ѝ по незнайна причина е против. Надявам се като навърши 13 след месец да го убедя и тогава ще ѝ превеждам сума за месец.
Иначе тя отказва да носи храна още от пети клас. Може солети, вафличка, но кутия или сандвич абсурд. Никой не носеше в предишния клас. В новия още не се знае как е, но едва ли ще иска отново храна. Вече се чувства голяма и иска да се показва самостоятелна.
Иначе вчера е минало добре, запознала се е с децата. С някои е намерила общи теми. Днес ще излиза с приятелка от старото училище след като мине едночасовото присъствие в училище. Учителите също са ѝ се видели добре. Даже много ѝ е било интересно по история, да не повярваш. Ще видим как ще е, сърцето ми е свито, но се надявам тук да няма проблеми.

# 224
  • София
Гиги, успехи и увереност на детето! Всичко ще се подреди, имай вяра!
Много съм отвикнала аз от училищния режим и трудно успявам да вляза в релси. С нетърпение чакам при малкото да започнат да обявяват пособията по ТП за седмицата и да тръгна да търся шест сламки, три кибритени клечки, зъб от невестулка или точка от калинка...Учебниците и тази година ще стоят в училище и у дома ще учи от електронните. Няма как да разнася тия кила в раницата иначе. Да не говорим, че в един от делничните дни е на математика след училище и се прибира в 19:30.. Програмата е що-годе балансирана, доколкото се балансират всичките химии, физики и биологии.

Общи условия

Активация на акаунт