Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 624
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, здравейте!
Учудва ме, че учителите не отделят време за преговор, редно е, тяхна отговорност е, би трябвало в програмата първите уроци да са преговорни..
При нас входните по БЕЛ и математика остават последни, преговаря се целият материал в клас.
Моите деца най- лесно се подготвят чрез тестове и им свалям от сайта на Просвета. Учат по тях, ако има пропуски обсъждаме.
За наше щастие не ни искат помагала и УТ в училище, господинът от школата по БЕЛ също, но от школата по математика има 2 - над 700-800 стр. задачи..

# 361
  • София
Бързо оздравяване на болните!
Моят юнак има още една ваксина, записала съм час за вторник другата седмица, дано е здрав.
Тази седмица имаха входни по МАТ и георгафия, следващата - по всичко останало май.

# 362
При нас май по приключват с входните. И другата седмица и край. Спокойно е положението , още преговарят по МАТ/БЕЛ и всички закупени помагала само хващат прах:)
Входното по мат е било от 12 задачи във формата на НВО , малко не и е стигнало времето за последната задача.
По Бел е било тестова част + теза за Серафим. Там чакам с любопитство, защото ние слабата част+ преразказ.

За помагалата мисля да не се изкушавам с допълнителни, освен тези закупени за училище. Даже тях не си представям да изрешат.
За ПИ- мисля, след нова година да ги преглеждам и записвам по 1 в месеца да се тренира.Чувала съм добри отзиви по МАт на СМГ.

Вие за кои школи знаете, че най- се доближават до нивото на матурата?

# 363
  • София
Бързо оздравяване на болните дечица!
Гледам, че в Школо се появи оценка от входно ниво по математика ИУЧ. Не знаех, че и там се прави входно. Входното по математика още не е минало.

# 364
При нас почти всички входни минаха , преговаряха преди това. Вчера беше по математика, днес го върнаха. Както щерката каза,че било много лесно и свършила за 20 минути ,така и има 5. Много ме вбеси. Направила е някакви безумни елементарни грешки, а всички задачи с повече точки и по-трудни са решени. Има доста задачи с графики, с координатна система, общо взето бяха като 1 модул на НВО, не трудни.  Не знам как се чистят тези грешки, за мен са недопустими. Най-ми е притеснено на входното по английски език, тъй като тя там е гола вода и изкарва някак само защото разбира и знае граматиката. Но иначе е пълна 0. Догодина,живот и здраве, ще трябва да се бъркам и за уроци по английски,отказва да го учи, а няма да изкласи със знанията си. Спасява ни това, че сме в малко училище и учителката е добричка, а щерката е отличничка, та никой не е осъзнал, че е мега зле. От другата седмица почва и школата по математика и новия материал, та ще сме на макс вече.

# 365
  • Варна
Аз навремето до 7 клас учих английския буквално наизуст, не разбирах изобщо какво приказвам. Гола вода. Научих го в гимназията. Език винаги може да се научи.

# 366
Gerry_gr, сходно като сложност с нво - Регалия, Образователни технологии, Ния. Междучасие и СМГ се славят с по-трудна математика. Бел на Междучасие мисля, че е ОК също. В СМГ каката не се е явявала, но за набора си мисля да пробваме там веднъж и двете и да преценим.
По-важните входни май минаха. Наборът е спокоен. Май свикна с учебен режим и ранно ставане.
Бързо оздравяване на болните!

# 367
Бързо оздравяване на всички болни. 🤗
Половината клас отсъства по болест по думите на дъщеря ми.

Входното по БЕЛ и при нас е било като при gerry_gr - тестова част и теза по "Серафим".

Направиха вече по всички предмети входни, с изключение по английски. То ще е следващата седмица.

Колебая се кога да я запиша на ПИ. Мисля да е в края на ноември, началото на декември. Дано по-скоро да излезе новото помагало по математика и природни науки.
Вие на колко ПИ ще запишете децата?
Може ли да ми препоръчате къде във Варна мога да я запиша на ПИ?

# 368
  • София
Не е ли рано за ПИ? В школата по БЕЛ имаме три включени ПИ в цената, но мисля да отиде на поне още 1 в друга школа, но поне втория срок. По мат също ще търся, зашото сме с частна учителка.

# 369
В школата има ПИ три или четири. Освен това ще има и една в училище. Мисля да не я тормозя с повече от това.

# 370
  • у дома

Колебая се кога да я запиша на ПИ. Мисля да е в края на ноември, началото на декември. Дано по-скоро да излезе новото помагало по математика и природни науки.
Вие на колко ПИ ще запишете децата?
Може ли да ми препоръчате къде във Варна мога да я запиша на ПИ?
На Вектор са хубави по математика,но започват от януари чак,Материка започват май по-рано,ако има към СМБ също са добри.
ОТ преди бяха добри,но нещо последните години лежат на стара слава и си дават едни и същи с години ПИ.

# 371
  • shumen
Да се оправят всички болни.И аз тръпна и вяхна кога моя ще донесе поредния вирус.Вече имали болни в класа ми каза.
Днес са правили входно по ИУЧ БЕЛ и по География.
The only one,и нашите и по ИУЧ правят входни.При моя остана само по МАТ май в Понеделник.
Antisneji,като чуя,че е било лесно косата ми се изправя.
Започна се и с ученето наизуст на стихотворенията по Литература.Днес госпожата им е дала срок до 2 седмици да научат Вятър ечи,Балкан стене и Стани,стани юнак Балкански и ще ги изпитва за оценка като за двете ще е една.

# 372
При нас госпожата няма да дава наизуст. Каза, че децата трябва добре да познават произведенията. В крайна сметка разказите не се учат наизуст, а ги познават. Според нея ако някой хареса някакъв стих ще го научи без да се налага да го принуждават. И е права аз знам много стихотворение, които ѝ рецитирах като беше малка и тези, които ѝ харесаха ги научи и тя.

# 373
  • Пловдив
Бързо оздравяване на болните деца!
Половината входни нива минаха, другата седмица ще правят по математика, музика, биология и компютърно. Моят седмокласник преговаря от тетрадките от 6 клас, от уча.се и тестове от интернет. По химия няма да правят входно, а като свършат първия раздел. По физика госпожата не беше казала, но им дала входно. Имало и от материала от 5 клас и се ядосваше, че нямало как да помни всичко, а уж преговаряше. Ще чакаме резултатите и ще видим.
Едва започнаха и вчера беше неучебен ден. Училището беше домакин на спортни клубове, които промотирали различни спортове. Показвали им и после всички деца пробвали. Било много интересно, доволен е. А най-много, че входното по компютърно се отложи за другия петък.

# 374
  • shumen
Нашите още са нямали Химия.Имат само в Понеделник,а те и двата бяха неучебни.
Гиги,и аз така мисля за стихотворенията,но госпожата им по БЕЛ явно не.Кара ги да ги учат наизуст от 5 клас и ги изпитва за оценка.

Общи условия

Активация на акаунт