Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 615
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Да оздравяват болните и дано да не боледуват повече всички деца!
При нас минаха някои от входните, но учителите отделиха по минимум 2-3 часа за преговор. За сега се е притеснила от резултата по география, че там са прословуто трудни тестовете. По физика също не очаква блестящо представяне. За съжаление и по БЕЛ очаквала 5. Дала им е тест от помагалото БЕЛ за отлечен и като преснимала не се виждала добре графиката в текста. Естетсвено имало въпрос към това и моята не се оплакала, че не се вижда.... Иначе си пише домашните за курсовете, които са доста и не остава никакво време за нещо допълнително. Ходи за сега без мрънкане и й харесват и групите, и преподавателите.
При нас госпожата по БЕЛ обяснява на родителската среща, че 25ти въпрос вече не се наричал теза, а отговор на въпрос с разсъждение/анализ. По БЕЛ госпожата организира допълнително часове за подготовка, но моята отказва да ходи. По математика - часовете за консултация. Нямали време и възможност за пробни изпити в училище.

# 376
Преди малко видях и тези нови сборници по интегралния формат:

# 377
maggika, благодаря за информацията. Снощи поръчах първия сборник. В Озон бг може да се разгледа, а и по описание ми хареса повече.
Не мисля да купувам много сборници, само се затрупваме с помагала. Госпожата каза, че ще разпечатва задачи, тестове, така че няма смисъл и аз да купувам. Показаният сборник ми хареса, за мое успокоение го поръчах, да имаме все пак нещо.

# 378
Вчера в групата на дъщерята някой от учителите се изхвърлил с още две помагала. Направих се, че не чувам. Да се спасяват, аз нищо не съм получила 😁😁

# 379
А в Образователни технологии дадоха 5 помагала техни авторски по БЕЛ, над 600 страници общо. По МАТ е в Междучасие и там кара на 1 сборник само Simple Smile и на материали раздавани в час.
Сигурно има и прилежни деца, които всичко си четат и попълват, но са рядкост.

# 380
  • Някъде по Дунава
И аз поръчах първия сборник на БГ учебник, но от store.bg,  в Озон беше изчерпан. От училище искат на същото издателство по БЕЛ.

# 381
Здравейте, идвам с въпрос малко извън темата- наборката ме "изненада", че вече съвсем не вижда дъската... Търсих тук за препоръки за очен лекар, но намирам само отпреди време. Някой наскоро да е правил очила за детето и да може да сподели добър лекар (за София)?
Иначе при нас повечето входни минаха миналата семдица, утре е по български. Опитва се да "влезе в час" девойката с режима и ритъмапо време на училище, но все още трудно се получават нещата.

# 382
И при нас трудно се получава смяната на режима. Не иска изобщо да се занимава, особено по БЕЛ. Нямал нужда и далеч било, а освен това в което и училище да бъдел следващите 5 години, все щял да учи това, което иска извън училище. Иначе иска само една паралелка, само в едно училище. И със самочувствие, че всичко знае и нищо не му трябва.

# 383
Здравейте, идвам с въпрос малко извън темата- наборката ме "изненада", че вече съвсем не вижда дъската... Търсих тук за препоръки за очен лекар, но намирам само отпреди време. Някой наскоро да е правил очила за детето и да може да сподели добър лекар (за София)?
Иначе при нас повечето входни минаха миналата семдица, утре е по български. Опитва се да "влезе в час" девойката с режима и ритъмапо време на училище, но все още трудно се получават нещата.
Аз съм много доволна от д-р Лолова: https://www.lolov.com/frames/about.htm . Следи моя седмокласник от съвем ранна възраст, а отскоро и сестра му.

# 384
Аз пък много се дразня, че от десетките помагала, учителите отново пращат и страници от други източници и пак се кьоравят децата на телефони и компютри.
Marley, клиниката, която се помещава в 18 поликлиника за мен е добра. Аз там водя детето. Академик Пешев се казва.

# 385
Аз водя децата при д-р Милошова в "Ресбиомед" или при д-р Евелина Маринова в МЦ "Хармония" ("Младост-1"). И от двете съм много доволна.

# 386
Аз ги водя моите при д-р Георги Марков - има кабинети до НДК (МЦ Гина) и някъде в Люлин.
И мен много ме дразнят с това за устройствата. В нашето училище в седми клас, когато трябва да се подготвят допълнително, да си оставяли учебниците в училище .... да ползвали електронни вкъщи. Добре поне че дадоха да избираме. Моята има 5ца на входното по география - чак не може да повярва Smiley . За останалите пробни не се притеснява, като изключим че се е изложила според нея по БЕЛ.

# 387
  • София
Това с трупането на помагала ми е малко като с тоалетната хартия по ковид времената 😂 На пробни нямам намерение да пращам никого аз докато все още сме в 2025 г. Училището си върви, нищо интересно или различно. Чак взех да изпитвам нотки родителска вина от тая индиферентност, която ни е обхванала всички вкъщи.. Надявам се да се освестим скоро!
Д-р Моника Димитрова е офталмолог, който работи с децата и препоръчвам с две ръце. Прегледът е обстоен.
Болните да оздравяват! Изкарах някаква бърза хрема с малкото дете, но още откашлям.

# 388
  • София
И ние "гласувахме" хартиените учебници да са вкъщи, но те пък в училище нямат никакви условия да ползват електронни, та пак ще си мъкнем./ Математика и БЕЛ със сигурност.
И аз и децата ходим в очен център "Фокус-Мишеви", но не при самите Мишеви, а при д-р Налджиева. Много е миличка, обяснява, също преглежда много обстойно. Работят с НЗОК.

# 389
_Marley_  - аз водя и двете девойки от малки във Вижън в Дружба. Може по здарвна и с дъпълнително здравно. Много положителен доктор, спокойна и детайлна. Проследява детето. Ето и линк: https://www.visionclinic.bg/%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D1%8A%D0%BD-%D1%8 … D0%B4-%D0%BC-febo

Общи условия

Активация на акаунт