Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 505
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
brumm , да - това са симптомите плюс болки в гърлото, ставите и мускулите. При нас го кара само наборчето. Тест реагира седмица след първите симптоми, мина му за 2 седмици без антибиотици, но не бих казала, че беше тежко. Само продължително.
Виждам, че повечето сте започнали с подготовката, при нас още е ваканция и на никой не му пука за изпити. Понякога се сеща, че от другата седмица ще става рано и му става кофти. Последно какмо се реши за здравната карта - ЛЛ ли я праща (има преглед)? Имаме ли ангажимент да напомняме на лекаря или училището да си го търси?

# 91
При нас преходът към ставане рано ще е плавен😃, започва с втора смяна.
Аз взех профилактичните в началото на август и ако поискат го имам. Обаче се ядосвам за малката. От ДГ искат и тъпата бележка, че е клинично здрава. Аз ходих до лекаря, но пред кабинета революция и изобщо не ми се чака при това с детето. Надявам се в понеделник да се разберем.

# 92
  • София
Мина днес РС. По всички предмети преподавателите искат учебни тетрадки, само по МАТ и БЕЛ не. По тези два не искат нищо да се купува, освен редовната тетрадка голям формат. Г-жата по МАТ каза, че ще се погрижи за даването на достатъчно много задачи за подготовка. Също и да не се притесняваме от въпросния интегриран изпит, още повече, че се очаквало задачите да бъдат по-лесни.
По история и география са същите преподаватели. По химия г-жата е съвсем младичка, може би току що завършила, но много ми хареса като излъчване и изказване. По физика също е г-жа, от старата школа, но много ни успокои, че преподава много достъпни предмета и децата постигат много високи резултати. Внесе ми голяма доза успокоение, защото ще гоним техническите училища, а там в балообразуването влива оценката по физика.
Входни нива по новите предмети няма да имат.
За първа година, откакто е тръгнал на у-ще, дори на детска градина, не събирахме пари! 😀

# 93
  • shumen
Днес питах госпожата в групата доста неща и най-после се включи.Учебници и програма писа,че ще им даде на 15.09.и да носят раница или торбичка,а утре ще изпрати изискванията и имената на учителите.Родителската ще е на 23.09.от 18,30,но по Закона на Мърфи,аз съм 2 смяна тогава и няма да мога да отида.Ще започнат 1 смяна от 7,30 сутрин.
Детелина,вече са електронно мисля профилактичните,но не знам дали имат достъп всички училища.
Гиги,и аз трябва да го заведа за тоя прословут преглед и ме е яд,че не мога да го взема по-рано,че пред кабинета и вече е лудница.
Мишленце,аз досега говорих на моя затова да си разпределя времето,От другата седмица ще е сам почти по цял ден,че аз съм на работа,а майка ми няма да я има.Дано е влезло нещо в главата му.
Наместихме и уроците за сега поне.Понеделник ще ходи на Англйски от 13,30,а Сряда от 16 до 17 и Петък от 16.30-17:30.
Ели М,и при нас всеки си купува помагалата.В 5 клас събираха само пари и след това всеки вече си купува.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 22:31 от danaeka

# 94
Детелина С, правих тест днес, отрицателен е. Явно е нещо друго противно. Като че се пооправям вече, днес 3ти ден прием на аб, затихва кашлицата, сутринта беше давеща, чак глава ме боля от напъване да кашлям. Сори за оф топика.

# 95
Здравейте и от мен в темата:) Включвам се със седмокласничка, която е много спокойна и според мен всичко и се струва далече във времето. Другото е в 4ти клас- та ще има емоции тази година.

Ние още не сме имали родителска среща и като гледам на 15 септември ще разберем , даже след това- дали ще ги подготвят по МАТ и БЕЛ с пробни матури, формат, време.
На нас ни изпратиха помагалата,които искат да купуваме - страдартно сборник по Мат и пробни матури на БГ учебник.

Въпрос: На вас учителите дадоха ли ви материали за преговор/подготовка за лятото? Извън задължителните книги за четене.

# 96
  • пустинята Гоби
Да, по математика имаше домашно седмокласникът, което общо-взето бе един доста приличен преговор на материала. Аз отбелязах задачите, които го затрудниха и ги реши по още един път.

# 97
По математика имаха за домашно да решат 100 задачи, по БЕЛ да прочетат задължителните произведения, като имаше списък и с препоръчителни. Това беше.

# 98
  • Където морето целува небето...
По математика имаха един сборник да решат,  а по Бел едни таблици да попълнят с произведенията от 5,6 и 7 клас.

Днес (до края на деня) ще имаме моделите на НВО. Тръпна в очакване Simple Smile

# 99
По математика имат 100 задачи, по БЕЛ нищо. Но разбрах, че юношата бледен, който им беше учител в 6 клас, няма да им преподава. Но пък може някой още по-малък да назначат.

# 100
  • София
И нашите имаха 100 задачи, както и да пишат тези по произведенията от 5 и 6 клас.

Вчера мина РС, малко помагала ще купуваме, най-после се отървахме от безсмислените учебни тетрадки. Сборник по математика, по едно помагало по БЕ и едно по литература (имаме го от миналата година него), атлас по география. Само по АЕ и ТП има някакви тетрадки.

# 101
  • Варна
Нашите имаха 700 задачи. Моят е решил 10. Вчера беше първият му урок по БЕЛ. Учителката казала на мъжа ми, че абсолютно всички имат пропуски, даже отличниците, затова трябвало от 6 клас да се ходи на уроци. За мен това, ако е вярно, повдига изключително сериозен въпрос - що за материал са принудени да поемат децата ни?!! Иначе впечатленията на моя са добри, урокът беше онлайн и продължи 2 часа. Не знам как ще се вмества в учебно време, това е абсурд. Нашите ще бъдат само втора смяна.
Относно интегралния изпит, и твърде лесни задачи не са ок, даже никак не са ок. Всяка техническа грешка може да те закопае.
И накрая - бясна съм, защото за поредна година класът на детето ми (в) е последна дупка на кавала. От първи до седми клас винаги отношението към тях е “за вас квото остане”. Трима директори се смениха. Сега са сложили на А и Б клас титулярен учител по БЕЛ с голям опит и много добри резултати на учениците. На нашите - нов учител без никакъв опит. Миналата година беше същото, но с други учителки, отново а и б клас с титуляр, само нашите с нова. Страшно обидно ми стана, не се побирам в кожата. Може да е много добра учителка новата, но залогът е прекалено голям, а само един клас от трите да е прецакан…. нямам думи.
Така, излях си го.

# 102
  • Бургас
Мина нашата родителска среща. Още преди нея бяха пуснали програмата и помагалата ,които ще са нужни. Класната ни е по БЕЛ и няколко пъти повтори, да внимаваме и да не стрсираме децата ,заради този изпит. Учителката по математика е нова за училището, хареса ми повече от предишната,която преподаваше.

# 103
Нямаха задачи нашите, по български имаха да четат, нашата прочете само христоматията с откъсите. Не знам как я мисли тая работа. И като кажа нещо все е - "Не".

# 104
  • София
Имам чувството, че нашето училище е най-смотано. Изобщо не си дават зор. Родителска среща 24.09, програма евентуално 16ти-17ти. Учебниците на 16ти, той деня е загубен. Класната на 17.09 иска да ги води в парка......

Общи условия

Активация на акаунт