Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 486
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Като заговорихте за Бузема (и производните му, във всеки град ги има), че се замислям над нещо. Какво става, ако някой превъзбуден седмокласник повърне върху беловата? Дават ли му нови листове? Нали в предната тема стана дума и стана ясно, че имали индекси, били под брой... Ами ако припадне? Втора дата знам, че има, но при какви условия  е възможно явяване, хубаво е да видя. Принципно.

# 61
  • shumen
Моя е от децата,които им трябва да решават повече задачи,че да не забравят.
Мецане,а ти си мислиш,че не прекалява с устройствата.Пробвала съм го да го оставя и да видя какъв ще е резултата и откарва на тях по цял ден.В Тайван ми хареса това,че бяха ограничени.
Beeps,у дома е заринато със зелени тениски за физическо със щампата на училището,но са все къси.Искам и аз да свърши това безумие най-накрая.
За ученическата карта-и аз на моя сигурно ще я прибера в мен,че като го знам какъв е разпилян сигурно ще я изгуби и то точно преди някоя олимпиада или НВО.
Viliandar,поне по МАТ са казали при вас какво ще им трябва.
За панталоните-аз питах.Благодаря Ви.Ще проверя в тия магазини,които казахте.От Тему поръчах един да видя как ще му е.Днес дойде и на дължина е добре,но му е много широк.
При нас продължава да не се знае нищо още.Днес срещнах две познати с деца в нашето училище и са имали и родителска и са им дали учебниците,но едното ще е 5 клас,а другото 9.Не знам нашата класна защо още спи и поне помагалата не ни прати  в групата,че да не се блъскаме в книжарниците в последния момент.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 20:46 от danaeka

# 62
Моят син колкото и да решава, после бързо занулява знанията. Но като резервен вариант обмисля ТОХ-а. Там може и да влезе.

# 63
  • shumen
Sunny,твоя поне в ТОХ-а ще влезе.А моя  няма,а и не иска резервен вариант.

# 64
  • у дома
Има процент резервни бланки,но не е голям,забравила съм колко беше нещо от рода на 5% примерно,което на 60 деца е точно 3 броя резервни бланки.
На допълнителната дата може да се явява дете,което е било хоспитализирано в лечебно заведение на редовната дата или под катантина,а не просто да не му е добре и с бележка от лл.

Аз съм набелязала това

но при нас го няма-ако някой го види или има  може ли да снима няколко стр да добия представа.

# 65
Detelina S , спокойно, не мисли такива сценарии. Има една приказка "да не ти се случва това, което си мисли майка ти".
Сигурно има вариант за такива екстремни случки.
Мисли позитивно. 🤗

# 66
Добре, вашите деца какво правят на електроните устройства? Ние с таткото имаме голям спор вкъщи. Според него тя си губи времето, според мен се забавлява и само обучава. Естествено за него аз ще съм ви овна, че тя няма да се справи на НВо. Реално тя вече почти не играе игри, даже това лято изобщо не е играла. Знам със сигурност, защото тя играе само през компютъра, а изобщо не го е включвала. На таблета и телефона следи някакви сериали, гледа някакви клипчета, но основно твори нещо – рисува, прави комикси, анимации, игри.... Като за възрастта ѝ с много високо качество – показа ги на наш приятел, който се занимава точно с такива неща и направо беше впечатлен. Така че за мен това не е губене на време, а творчески процес и за нея това е истинско удоволствие.

# 67
Sunny,твоя поне в ТОХ-а ще влезе.А моя  няма,а и не иска резервен вариант.
Твоят ще влезе в най-доброто училище в Шумен, ако не искате във Варна, която е на 90км,  но и аз не бих си пуснал детето в 8 клас в друг град. Иначе, и в МГ Петър Берон във Варна ще влезе, подписвам ти се с две ръце и с два крака и бас за 100лв, че ще влезе. Който спечели, с наградата по 1 бира на всички от темата.

# 68
Detelina S , спокойно, не мисли такива сценарии. Има една приказка "да не ти се случва това, което си мисли майка ти".
Сигурно има вариант за такива екстремни случки.
Мисли позитивно. 🤗

Да, но принципно искам да знам. Спирам с тези мисли. 🙂

# 69
Като заговорихте за Бузема (и производните му, във всеки град ги има), че се замислям над нещо. Какво става, ако някой превъзбуден седмокласник повърне върху беловата? Дават ли му нови листове? Нали в предната тема стана дума и стана ясно, че имали индекси, били под брой... Ами ако припадне? Втора дата знам, че има, но при какви условия  е възможно явяване, хубаво е да видя. Принципно.
И аз съм по сериалите с подобен сценарий Neutral Face и като не мога измисля позитивен финал, си казвам "всяко зло за добро" в крайна сметка.

# 70
  • Пловдив
Аз незнам помагала да купувам ли за НВО. В нашето училище сумати помагала… Днес събрахме парите 186 лв. С толкова учебници трябва макс точки да изкара 🤣🤣🤣
Иначе младежът си е супер айляк. Аз вече се напрегнах от родителската среща. Изобщо ми е черно и мрачно и не мога да се насиля да манифестирам.
В Пловдив има ли идея някой къде си заслужава да се запише за пробни изпити? Видях, че в примерно правят, но се чудя да го записвам ли. Някой, ако е минал по този път, ще се радвам да сподели.

# 71
  • Където морето целува небето...
И аз съм с апокалиптичните филми за НВО. Даже не смея да напиша какви мисли ми минават, след като видях колко бързо стават "белите". Омммм и позитивни мисли, ако не става, може и с вино.

# 72
  • у дома
На Примерно не са трудни,но то пък и НВО не е  с особена трудност...За Пловдив  за математика бих заложила на ПИ в Търговската гимназия,за бел не знам.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 22:26 от svetlaem

# 73
За Пловдив при нас в МГ-то знам, че има пробни, но чак пролетта. Иначе съм казала на дъщерята да следи нейните съученици в школите, в които ходят, кога има пробни изпити.

# 74
Здравейте, може ли и аз да се присъединя към седмокласната тема? Единият ми племенник ще бъде седми клас и ще му помагам с подготовката за НВО по математика. Предимно ще ви чета, за да не изпусна някоя промяна на МОН.
Днес в медиите пак има изказване на Вълчев за новия формат на НВО. Svetlaem, аз съм купила показаното от теб помагало. За мен е добро. Ние започнахме да работим по него.
Тук може да разгледаш част от него:
Скрит текст:
За съжаление, аз намерих само няколко помагала, които са със задачи с практико-приложен характер. Тази година и не очаквам издателствата да публикуват помагала в новия формат.

Последна редакция: ср, 10 сеп 2025, 22:34 от Lizi

Общи условия

Активация на акаунт