Седмокласници 2025/2026 - тема II

• 27 500
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Lizi,добре дошла.
Мецане,ще влезе той,но ако мързела не му е в повече.След почивките яко го е налегнал и още не може да влезе в ритъм.А за Варна,о не,не иска и да чуе за сам,въпреки че там ще има по-голям избор сигурно.А за баса съм съгласна само да спечелиш.
Гиги,моя играе на устройствата,гледа филми и клипчета,слуша музика,абе всичко,което се  сетиш.
Детелина,и аз съм все с подобни сценарии.
При нас има школи и ще го запиша,а и в училище ще имат сигурно добра подготовка и пробни и казах на моя да ги следи и да се записва и там особенно по Математика.
Сега ми писа една позната,че нейното дете ще започва 8,30 сутрин,но е в друго училище и са само 1 смяна.Нашите са на 2 и реално няма как да започват по късно поне според мен.
И за да ми е весело иска да ме побърка за края на ваканцията ми се струва.Вчера паднал,днеска пък му е отпаднало и е с разтройство.

# 76
danaeka, точно одеве мъжът ми разправяше как кинезитерапевтът на детето казал, че в момента върлувал някакъв нов щам на Ковид, който бил със стомашни неразположения.

# 77
  • shumen
Мишленце,само Ковид да не е,че наистина ще полудея.

# 78
Lizi, добре дошла. 🌹 Благодаря за страниците от помагалото.
danaeka , бързо оздравяване на младежа.

Аз ще изчакам РС да видя какви помагала за НВО ще препоръчат нашите учители. Засега само разглеждам и набелязвам.
Какви помагала ви карат да купувате, че са толкова скъпи? Нашите учители се съобразяват с финансовите възможности на родителите и купуваме най-важното.

Мислете позитивно, така ще привлечете положителна енергия и ще ви се случват нещата по най-добрия начин. 🤗

# 79
Дани, аз съм болна в момента, малкият донесе от градината сопол с кашлица. Той вече се оправя, но аз се заразих. Точно на Ковид ми прилича. И миналата година по това време го карахме. Тест не съм правила, макар, че имам някъде из къщи изостанали от преди. Днес кашлям ужасно, а пия антибиотик вече.
Прежалих се вече със сумата за помагала. Ще си вкарам един код за 10% отстъпка и толкова. Седмокласничката вятър я вее...

# 80
Зя помагалата … в частното училище 400 лв допълнително 🙈 в СМГ 200, за уроците по БЕЛ още 200. Нямам никакви съмнения, че ще ги ползвам за ветрило 🤣

# 81
Lizi, ходих на "Алея на книгата", на един от щандовете ми казаха, че са започнали да печатат помагала по новия формат(не си спомням дали беше на щанда на Просвета или на БГ учебник, защото беше голяма лудница).
Аз също купих много помагала, но не съм сигурна, че детето ще има физическо време да работи по всички. Все още нямаме списъци за купуване на изискваните учебни тетрадки и помагала от училището.

За съжаление, аз намерих само няколко помагала, които са със задачи с практико-приложен характер. Тази година и не очаквам издателствата да публикуват помагала в новия формат.
[/quote]

# 82
  • у дома
Благодаря,Lizi,добре изглежда-задачите са формулирани точно като за НВО.
Изобщо не се съмнявайте,че издателствата ще набълват помагала по новия формат-даже си мисля,че през няколко год точно с такава цел се сменява формата.Въпросът е дали ще са като за НВО,което за момента е великата тайна.

# 83
  • Пловдив
Нашата родителска беше вчера. Само с класната се видяхме. Каза по кои помагала ще работят по математика. По другите предмети всеки учител щял да каже какво иска. При нас от 5 клас не се събират пари, а всеки сам си купува помагалата.
В общи линии е пълен хаос с организацията в училище. Има нова директорка. За известно време ( не се знае колко ), квартално училище, на което ремонта не е приключил, ще бъдат само втора смяна в нашето училище. А нашето - първа смяна ( те по принцип са на едносменен режим) с намалени часове по 35 минути. За допълнителната подготовка за НВО, за консултации и т.н. още не е ясно кога ще бъдат. Учебниците също не е ясно кога ще им ги дават, ще пише във Вайбър. Поне програмата е готова, макар че може да има промени. Откриването на учебната година ще е на 15-ти в 9.30ч.
Тетрадки и химикали купих, личната карта е готова. Остана само етикети и подвързии да подготвя, но тях като дадат учебниците.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 08:59 от Ели_М

# 84
  • София
Аз се чудя защо никой не пише, а то имало нова тема. Моята започна преговорен курс по БЕЛ от школата, тази седмица всеки ден. Като жест към нас я включихa и в преговорния кurс по Мат. Оказа се, че не е толкова зле колкото си мислех, след цяло лято непипване на нищо. Пишат яко и чак домашни имат. Мислех, че ще мърмори, но и тя е доволна, даже доброволно и без подканяне сяда да пише. Ето затова не е вариант аз да и помагам и да я карам да учи - при мен е мрънкане, ама защоооооооо, ама после. От учителки и курсове има голям респект.

Последна редакция: чт, 11 сеп 2025, 09:21 от Дидка-бандитка

# 85
Ivvy53, благодаря за информацията!
От вчерашното изказване на Вълчев, излиза, че до края на месеца ще направят рубрика на сайта на МОН и ще публикуват повече примерни задачи. Остава да чакаме.
Ние се върнахме на материала от ЧП за 6. клас, за да прегледаме задачите по този предмет, докато още е по-свободен.

# 86
На мен ми е интересно как от МОН още не са представили модел на НВО за 2025/26, а издателствата вече започнаха да бълват помагала.
Освен частните уроци/школите и печатния бизнес цъфти ...

# 87
Добре дошла, Lizi.
Ние получихме днес програмата за новата учебна година и сега видях учителите. По БЕЛ е същата госпожа, която беше на баткото в седми. По принцип тя се води по-опитният преподавател в училището и винаги я слагат на седми клас, за да ги подготви добре. Но като цяло се фокусират на първата част, преразкази не правят. По математика имаме нова госпожа, която е нова за училището. Миналогодишната беше прекрасна. Ще видим тук как ще е. Наборката отказваше преместване в седми клас в другото училище в квартала. Един от доводите й беше нови учители, изисквания, свикване... Направо не знам... Дано да имаме късмет и се работи с децата в час, защото иначе ще трябва още повече да наблягаме на алтернативното образование.
Относно помагалата - и аз се подхлъзнах и напоръчах. За курса по БЕЛ ни препоръчаха 3 помагала и включих тези с приложните задачи, които споделихте.

# 88
При нас дъщерята днес питала госпожата им по БЕЛ дали все пак ще се сформира школа за подготовка за НВО. Госпожата потвърдила и дъщерята се записала. Аз съм доволна - съмнява ме някой да може да я подготви по-добре от въпросната учителка, която е страшен професионалист.

Само детето не знам как ще го вържа вкъщи да решава тестове - от както им започна учебната година е като изтървана - всеки ден след часовете излиза нанякъде със съученички. После пък се прибира и започва обсъждането на клюки по вайбър и в инстаграм.

Поне за "Немили-недраги" я натиснах малко и я завърши, че много моткане падна. Както половината я четеше 3 седмици, така другата половина я прочете за един следобед. Дори каза, че към края станала по-интересна, защото в началото била скучна. Аз се направих малко на чукната да ми разкаже за какво става дума, за да съм сигурна, че наистина е прочетена. Разказа ми, само дето така и не била разбрала къде се развива действието Grinning После баща ѝ гледа и каза, че още в първото изречение пишело за "браилските улици", ама много знае тя какви са тези браилски улици..

# 89
  • София
На мен ми е интересно как от МОН още не са представили модел на НВО за 2025/26, а издателствата вече започнаха да бълват помагала.
Освен частните уроци/школите и печатния бизнес цъфти ...
Точно!
А уж целта била премахване на порочната практика с частните уроци!

Общи условия

Активация на акаунт