Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 4 016
  • 169
  •   3
Отговори
# 105
Не знам Sad но тази вечер определено май няма да мога да заспя. Въпреки че и трите пъти сам се справи и не се наложи да правя нищо, много се притеснявам.

# 106
Вземи антирефлуксна възглавница или надигни матрачето.

# 107
Слюнка е, не мляко. От скоро и нашата го прави, изкашля се и й минава.
Не говорим за рефлукс, понеже нищо не се връща от стомаха. Просто слюноотделянето започна🤗

# 108
При нас слюноотделянето започна в 6та седмица, вече почти в 8-ма се засили доста..има си и тих рефлукс, кашля и киха.
Но не съм забелязала да прави така, все едно да не може да поеме въздух.
Преди 5 дни бяхме на преглед и педиатърът каза, че май има и лека непоносимост към млечен протеин.
От 4 дни не приемам никакви млечни продукти и сякаш има леко подобрение откъм газове, акото му също е една идея по-добре. Беше с много слуз и много зелено на цвят.

Страшничко си е да бъдеш отговорен и да се грижиш за детенце, особено първото, когато не знаеш кое е нормално, кое не е.
😥

# 109
И ние сме на 9ти, наготвила съм куул пач но изобщо не знам кога и как се слага, веднага или при нужда? И дано не вали че в порой като днешния не знам как ще я водим 🥹 а панадол даже още нямаме у дома 🫣
И моето човече започна да показва емоции. Много се муси и ми е много смешен така Satisfied Усмихва се от време на време съвсем съзнателно. Днес го видях, че се усмихва на динозаврите на въртележката над креватчето му, че и звуци издаваше - все едно се опитваше да им говори Smile Понякога като плаче и има сълзички в очичките, но примерно да става веднъж на ден или през ден.

Ние сме на ваксина на 9ти и ми е притеснено как ще е по време и вече след самата ваксина. Колко ще плачка, дали няма да вдигне много висока температура, ако вдигне дали панадол бебе и куул пач ще го оправят Persevere

# 110
Аз на 9ти ще питам педи за куул пач и за панадола как да процедирам. Ако вдигне температура кое първо да сложа/дам, ако не се подобрят нещата какво да правя. Общо взето ще си я разпитам, пък се надявам да не вдигне температура изобщо. След ваксинката мога да пиша да кажа какво е казала. Иначе тук се очаква да е един порой, аз съм тръгнала да се разболявам..

# 111
Веднага след инжекцията се слага парченце куул пач, панадол при нужда.

# 112
Значи ей сега пъхам куул пача с една ножица в раницата.

# 113
Ние минахме ваксини те на 24.09. Не съм слагала пач и температура не е вдигала малката.

# 114
  • Бургас
На баткото слагах всеки път след ваксина куул пач.Даже съм слагала и когато е вдигал лека температура и съм доволна.На нас тепърва ни предстои ваксина но педито ни е отпуска и ще отиде за другата седмицата.
Филип започна с номерата от 19 до 22 само ни върти с баща му.Реве,изнервя се и почти нищо не помага.Къпахме го, топлихме го,масажи,ритане с крачета и на ръце плаче не знам вече какво му е 😩 от няколко вечери е така.Но сега като си легне в 23 и чак към 7-8 се събужда.

# 115
SanyaM_ а изцеждаш ли се в това време, защото това си е супер интервал за сън? 🤗🫶 Нашата госпожица до сега е правила максимум 7 часа понякога 6, но заспива 99% от нощите след полунощ , сигурно само веднъж е заспала в 22.30🫢

# 116
Само моето ли няма никакво намерение да си маха никое от храненията 😀 педи само ми се кара, ама да дойде тя да го успокои като е гладен 😃 качил е 1,100 за месец.
Къпем го в 21, в 22 яде и се буди в 3 и в 5 или 6 и не виждам как ще му го махна това в 3, ще ми викнат социалните, така се дере, поне в 1 вече не се.

На ваксина е на 22, педи ще ги сложи двете отделно, за да намали шанса за странични ефекти или поне ако се случи нещо, да знае от коя ваксина е.

# 117
Моето също няма намерение да спира да яде нощно време 🤣 На всеки 2 до 3 часа е кукуряк и си чака яденето. Интересно ми е сега колко ще е качил. Аз мисля че със сигурност е над 5кг, което ще рече 1.1кг+ за месец.

# 118
И моята мадама не пропуска хранене, даже последните дни яде на 2 часа понякога. За първия месец беше наддала 1,400 гр, ще видим втория как ще е.
Ваксини престои да сложим в края на месеца. Дано всичко да сме здрави, че с още три деца в къщи ми се струва направо  мисия невъзможна. Ще ги слагаме двете на веднъж + ротавирусна. Слагам Куул пач на мястото на обаждането непосредствена след ваксината и до сега не сме имали проблеми и реакции.

# 119
Аз не мисля да изключваме нито едно от храненията му, изцяло сме на кърма и за един месец е наддал точно 1,300кг.
Тук в Англия са много доволни и казват да си го храня, когато си поиска.
Снощи заспа в 20:00, събуди се в 22:00 да суче, след това в 23:30, 02:00, 04:00, 06:00, 07:30 🤣 и т.н...
Вечер само започва да мрънка, аз се будя, храня го (той е със затворени очи), оригвам го и заспиваме и двамата. И така докъм 06:00..тогава започва да пълни памперса и отваря очите, сменяме го, храним се и го приспивам наново...

Не знам какво ще се случи ако реша да не го храня, сигурно ще ревне и ще се събуди, ме виждам смисъл.

Днес си взехме везна, да си го теглим вкъщи, че ни изписаха и повече няма да го  теглят, освен ако ние не изявим желание.
От днес вече е 5.075кг, този петък става на 8 седмици.

Ваксините са ни другата седмица в четвъртък. Дано не го боли много!

Общи условия

Активация на акаунт