Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 3 445
  • 145
  •   1
Отговори
# 120
А вашите педиатри казват ли ви да давате сокчета от ябълка и морков след 40-тия ден? Моята е привърженичка на сокчетата, а аз нещо се дърпам. С другите деца пак така ми казваше да давам, но на мен ми се струва рано и не съм давала. Още повече, че тези дни малката почна да повръща малко повече и не ми се иска да и дразня стомахчето допълнително.
Последните две седмици и приспиването е голямо приключение, особено в следобедните часове и вечер. Отпуска се в  ръцете ми и след малко се стряска, гърчи се, пъшка. Две вечери се разнасяме по 2-3 часа докато се унесе дълбоко. Ако реша пък да я оставя да бодърства мрънка да я разнасям и пак ми дреме в ръцете. И така се въртим в един затворен кръг доста време, което си е изнервящо, ама няма как и това ще мине. Вчера не беше и акала и май това допълнително я тормозеше.
Дано минава по-бързо този неспокоен период, че и аз каталясвам и горкото детенце се тормози

# 121
Как сок на таксва възраст ?! На колко е тази педиатърка??

# 122
Не е някоя възрастна баба, но си го кара по старите методи. Както писах, аз не искам да рискувам да давам сок на толкова малко бебе. Не мисля и че ще получи нещо толкова полезно от него.
Просто ми е любопитно дали има и други педиатри все още придържащи се към тази практика.
Сега си спомних, че с предишното бебе нещо беше обърнала плочата и ми препоръча захранване след 5-тия месец, но защо сега пак се е върнала към идеята за соковете не знам.

# 123
Захранването е добре да е след 6тия месец според нашата.
Сменяй я тази луда докторка преди да ти е казала на 2 месеца да й дадеш и пържоли.

# 124
Моето педи е една възрастна дама, но нищо не е казвала за сокчета. Майка ми ми говори за сокчета и че на времето след първия месец са ги почвали.
За захранването има деца, които почват и от 4ти или 5ти месец, но това педи го преценява спрямо детето.

# 125
Захранването е добре да е след 6тия месец според нашата.
Сменяй я тази луда докторка преди да ти е казала на 2 месеца да й дадеш и пържоли.
Joy
Тя жената ни е личен лекар на цялото семейство и ми е удобна, че ми е на близо и за ваксини и прегледи на децата лесно ходя. За други неща има добра преценка, ама не се отказва от пустите му сокчета Grinning
И за жълтеницата имахме разногласия. Според нея трябва да се дава вода с глюкоза и при по-продължителна жълтеница да се спре кърменето за 24 часа. Пак препоръка която не спазих.
Това са явно широко използвани практики в миналото, които последните години отпадат.
Иначе и моята майка ме е почнала със сокчета след първия месец. Не мога да ви опиша с какво умиление разказва как ми ги е давала със супената лъжица. Joy Направо беше в ступор като и казах с първото дете, че няма да давам. Почти ме обвини,че не искам да давам ценни витамини на детето Joy

# 126
Като сме на темата за практиките от Байтошово време, искам да попитам майките на момчета, как третират пишлето? Има практика по нашите земи за някакво забелване, а по американските книги пише да не се пипа там. Нашият лекар ми показа съвсем леко да оголваме главичката под течаща вода, което ми се струва най-разумен вариант, единствено с цел хигиена.

# 127
И ние по същия начин докато го къпем оголваме. То това оголване с издърпване май се води забелване? Аз издърпвам така 3-4 пъти и приключвам. Майка ми ми казваше, че се прави до колкото детето може да изтърпи, но аз правя така както педи е казала и показала.

# 128
Май си права, аз си представях, че се дърпа по-силно, но май излиза, че всяко разместване на кожичката е забелване.

И ние по същия начин докато го къпем оголваме. То това оголване с издърпване май се води забелване? Аз издърпвам така 3-4 пъти и приключвам. Майка ми ми казваше, че се прави до колкото детето може да изтърпи, но аз правя така както педи е казала и показала.

# 129
Ася Демирева на мен ми каза съвсем леко да оголваме след баня и да промиваме с физиологичен разтвор, това е всичко и така правим. Както и не слагаме пишлето нагоре, както съветват от едно време.
Педи ни е възрастна, но не е казала нищо по темата.
Но пък ни посъветва ако не е акал 72 часа да  правим клизмичка с Мелилакс, което не смятам да правя. Според мен просто изцяло усвоява кърмата, пак Ася (която за мен е Бог) спомена, че кърмени бебета може да не акат до 1 седмица и това е напълно нормално.

# 130
Здравейте,  мами! Моето бебче се роди на 7 август 2025г. Хубаво е ,че са летни бебчета ☺ Аз пиша малко по друга тема, но съм доста притеснена и ми трябва съвет... След доста време чудене, защо бебчо постоянно се плюнчи, не иска да зацока млякото, извива се на дъга и плаче, започна да не наддава, даже свали малко..Много се стреснахме от това, че започна да сваля и го заведохме на детски гастроентеролог в клиника Здравето в София. Оказа се ,че бебчо има тих рефлукс. След преглед от докторката и проверка с ехограф, докторката ни каза да сменим мялкото а анти рефлуксно и според нея нещата ще се оправят. Ако не видим промяна ни изписа някакъв сироп. Някой има ли подобен проблем и моля за съвети дали да се доверя на тази докторка или да търся и друго мнение?

# 131
Моето бебе е с рефлукс, първите седмици повръщаше бая. От тогава сме на АР и съм доволна. От края на август не е повръщала и връщала. Понякога я чувам, че има нещо, което й се връща нагоре, вдигам я, оригва се още и така. От седмица и нещо махнахме антирефлуксната възглавница, вече е по-добре без нея, но и тя доста помогна.
Държа я повече изправена, така храната слиза надолу и остава там, по-трудно е да се върне нагоре заради сгъстителя.
Да отбележа ако минете на АР взимайте един номер по-големи биберони.
Ако сте на авент с тях сме с тройка.
Нук пърфект матч имат У биберон, който е за гъсти формули, но ние ползваме повече нук фърст чойс и сме с М биберон.
Храня я в по-изправена позиция. Мнооооого по-добре е от първите седмици.
Ако има нужда оригвайте на по-малки порции или пък дръжте повече време за оригване към края.
А изяжда ли си хубаво количество или по-малко и за това спада?
Може да има нужда от по-често хранене с по-малки порции.
Има и аптамил комфорт, който е за колики.

# 132
Благодаря ви! Ние също сме с шишета на Авент и до сега бяхме с 2 капки, но ще взема с 3, защото забелязах, че млякото на Аптамил Антирефлуксно е доста гъсто. Напоследък остава от 120 по 30-40 мл. Понякога си го изпива цялото. Надявам се с промяната на млякото да има подобрение. Бяхме на Аптамил пронутра. За сега само един път е пил от новото,  защото докторката каза постепенно да му го даваме, всеки ден да увеличаваме по един прием и така докато го заменим изцяло. Сигурно тогава ще има ефект.

# 133
Да, едно мляко, за да се види дали има ефект трябва да минат няколко дни, седмица.
Трябва да се разтваря на 40гр и после да се охлажда, аз ако имам време и не пищи за храна много слагам първо две лъжички, бъркам и после още две.
Или много бързо и 4те, за да се разтвори добре.
И самото хранене е в малко по-изправена позиция.

# 134
Да, аз не знаех, че е толкова гъсто и явно не съм го разкларила достатъчно добре, защото в бутилката имаше останало цяло топче... За другото приготвяне ще знам! 🙂

Общи условия

Активация на акаунт