Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 2 943
  • 100
  •   2
Отговори
# 30
Аз бих я сложила.. само че мисля, че личната ще изпише ротатек.
При бебета стомашните заболявания се развиват много бързо, с повръщане и диария може да се обезводнят за отрицателно време, аз не бих рискувала..

# 31
Нашата педиатърка каза, че горещо я препоръчва при все че е и лятно бебе. Каза ми ако искам да прочета преди да я поръча и аз предимно на добри отзиви попаднах. Всяка година ще ходим с детето на море за по месец, че ММ е родом от морски град, та ако хване такъв вирус ми се иска, колкото се може по-леко да го изкара.

# 32
Относно тези ваксини които се дават през устата, посъветваха ме ако бебето има силни колики да се изчака, защото ваксината би ги влошила. Не знам дали някой има опит и дали знае, но ми го препоръча физиотерапевтката която прави масажите на бебето.
Аз днес започнах с колийф капките след като започнах в началото с био гая, лефакс, био амика и бях пробвала еспумизан.
Общо взето няма особен ефект и мисля да взимам и аз пандата.
Поръчах този сироп gripe water , дневен и нощен, та ще се пробват.
Коликите са супер силни и го започват от обяд, та до вечерта….
Всичко ми се къса като се свива и плаче и само на ръце с мноооого люляне се случват нещата, но и това ще мине.

# 33
При мен се успокоява само на гърдите като го сложа, но не винаги 🥲 Но наистина от както ползваме лефакс + биогайа значително намаляха и само сутрин между 4 и 8 има такива епизоди на плач, през деня също понякога от към 9-10 до към 12-13 или пък след обяд от 14 до 16-17. Но преди да почна лефакса беше по цял ден рев и мъчение и за двама ни 🫠

# 34
Моята будува два дни. Почти не спи през деня. Вечер спи. Ама през деня.. половин час максимум. След хранене се унася, даже храненията лениво се случват, ако махна шишето плаче. Започна да фокусира и да се заглежда в случайни неща и според мен се преуморява ама не може да спи спокойно Sad не знам как да й помогна. Днес я погушках час и нещо поне да спи малко..
мисля тези дни да засека и съня, освен хранене и памперс..

# 35
Здравейте включвам се и аз с бебе Мартин Simple Smile и той много се напъва, пъшка и ръмжи. Има доста газове и като ги изкара е малко по-добре, но за кратко. Започнах да давам биоамика. Бяха ми ги изписали още от болницата, но не исках да бързам. Не знам обаче колко имат ефект ако трябва да съм честна. Някой ден ми се вижда, че има подобрение, други не особено. Знам, че не мога да очаквам чудеса и че трябва да мине време бебчо да свикне да се храни по този начин. Иначе за месец и нашето момче е качило килограм и половина 😁 от 4090 вече е 5570. Само на кърма е.. още обаче се опитвам да я регулирам.
Доста пъпчици има все още.. педиатърката каза, че ще се изчистят до 40 ден.. ще видим
Също има едни жълти люспи по ушенцата и веждите, приличат на крусти, но по главичката няма. Педиатър ни препоръча да ги мажем сутрин и вечер с кремче на Авен - някоя от вас има ли този проблем?

# 36
Здравейте и аз да се включа, чак сега виждам темата.
Аз ротавирусна ваксина слагам задължително, слагах на първия, ще сложа и на този.
При нас кърменето потръгва малко по малко, гледам да не се ядосвам, всички лекари и акушерки ми казваха, че най-важното е да съм спокойна, за да се получи. Още е на смесено, но вече има доста хранения само на кърма, цедя вече по 80-90 през деня, а през нощта има много повече, тогава даже от едната гърда му стига редовно. Бавно ми се увеличава на мен кърмата, така беше и първия път, тогава повече от 40мл. не успях да правя, този път имам надежди, че може и изцяло на кърма да мине, все пак дохранвам само на 2-3 хранения и си поддържам количество, че даже и увеличавам, понякога се разстройвам, че нямам достатъчно, но после се сещам, че трябва да съм спокойна и се овладявам. И в болницата всички бяха доста подкрепящи, постоянно чувах и на други жени да се обяснява как да редуваме гърди, да се предлага дори и само капки да са и такива неща.
С предния ядях всичко и не му влияеше, нямаше колики въобще също. Сега ядох една зелена салата и този веднага газове, така че гледам какво ям този път. Колики не бих казала, че има кой знае какви, слаби някакви и не постоянно. Спокойно бебе е като брат си. От време на време и той прави номера и будува доста, успокоява се на гърда само. Не приема залъгалка, а с предния ми беше голямо улеснение тя, давах му и след малко заспиваше, този плюе и не иска и ми е проблем, че само гърда приема. А иначе само с протектори кърмя, не може да ми захване зърното нещо иначе и това си е.

# 37
Здравейте, и аз малко късно виждам, че има тема за бебчета родени август. Нашето момиче Габриела се роди на 25.08.  Изненадващо мъничка се роди 2490 гр 46 см. Изоставаше в растежа още от 8-мия месец, без ясна причина. За щастие е напълно здрава, засука добре още на 2-рия ден и се кърмим успешно.
Вече май започнаха някакви леки колики. Има моменти в които се присвива и преревава, но подозирам и че на моменти преяжда. От седмица забелязвам, че в периода 12-15 ч на обяд будува повече, понякога се опитва да заспи, но не може да се унесе докато не я сложа пак на гърда. След като мине този неспокоен период си заспива дълбоко и даже гледам да я събудя да остане малко будна преди нощния сън, че иначе после будува по някое време през нощта.
Междувременно и аз се сблъсках с някои леки проблеми след раждането. На 7-мия ден от раждането (планово секцио) кървенето ми спря. Три дни по-късно като ме прегледаха се оказа, че задържам лохии. Два дни подред пий таблетките Цит0тек и за кратко тръгнаха нещата, но след това пак спряха. След това ми дадоха да ги пия още три дни и на контролния преглед АГ каза, че вече би трябвало да няма проблем. Направи ми и един изключително неприятен преглед, за отстраняване на съсиреци останали в канала (поне така разбрах) и от тогава вече си ми върви нормално. Сега само се надявам да лохиите да ми спрат в някакво прилично време, че след предишното раждане се влачих два месеца и ми беше писнало. На последния преглед доктора накрая изхвърча много бързо от кабинета и не можах да го питам да ходя ли пак, но мисля като спра да кървя да ида, да видим всичко ли се е изчистило.

# 38
Много се радвам, че темата потръгна и благодаря на всички, които споделяте какво се случва с вас ❤️ както писах и преди, аз съм в чужбина и това да мога да споделям и да чета на родния си език за всичко, през което преминавам ми е много полезно.

Матео хълца още от началото, но беше през ден по 1-2 пъти максимум. От вчера като започна е по 3-4 пъти на денонощие. Оригва се след ядене и пак не помага. Също и доста пръцка, така че не знам защо се случва. Уж четох, че е нормално и педиатърката така каза, но май толкова често не е много нормално. Чак на 10ти сме на преглед и не знам какво да правя. Вие имате ли подобни случаи с често хълцане за няколко дни?

И исках също да ви питам колко дълго могат да се дават капките биогая? На нас педиатърката ни каза да прообваме седмица и да видим има ли подобрение. Подобрение има, но вече минаха повече от две седмици и не знам да ги спираме ли.

Снощи се бях шашнала, че може да има млечница, но като му разгледах добре устичката не мисля, че има. Усъмних се, защото видях, че има беличко по езика и на мен нещо ми се появиха бодежи в гърдите при кърмене. Гледах една зъболекарка, която каза, че трябвало да се почистват венците и езичето на бебето от първия ден с мокра марля след всяко хранене. После го срещнах на още няколко места. Вие правите ли го? Струва ми се малко прекалено да се рови из устата на новородено толкова често. Пък и по принцип... Четох че е полезно и за да не се събират бактерии и да се предотврати въпросната млечница.

# 39
Ние проблеми с хълцането нямаме и не мога да кажа, надявам се някоя друга мама да може да каже!

Биогайа на нас ни казаха профилактично всеки ден и мисля че до годинка е хубаво да се дават, но това е мое предположение. 
В болницата мисля са му давали биогайа, а аз може би седмица и половина след прибирането му не съм му давала и първите няколко дни нямаше проблем, но после започна да има и веднага тичах да купя 😅 Сега е на омнибиотик панда вече може би 5ти ден и разликата, която виждам спрямо биогайа е доста повече пръцкане, по-малко кризи с неутешим плач и много напъване, както и доста по-често изхождане. Даже в акото му има разлика - някак си по-кашаво е (ще ме извинявате за описанието). Докато давах биогайа не е било твърдо като да има запек, но определено не беше така както сега. Може би ще продължа да му давам омнибиотик панда и няма да се връщам към биогайа.

За млечницата нашето педи каза, че ако започнем да виждаме по небцето и венците много беличко може да минем с марля напоена с физиологичен разтвор, но това само при нужда, не всеки ден. Досега не сме го правили с ММ. По някое време имах съмнения, че може и да има, но гледах снимки и четох какво трябва да представлява, също ми казаха и че детето ако има започва да яде по-малко, защото изпитва дискомфорт, та в крайна сметка няма. Педи също на прегледа потвърди, че детето няма млечница.

# 40
Моя бебо също хълца чесно, още от бременностна ми - усещах го по 15 минути, не мисля, че е нещо притеснително. Ако пръцка чесно, трябва да се радвате, според мен. Ако газовете не излязат, започва един плач и тръшкане, за тази цел се правят масажи и пият сумати неща за колики, пробиотици и т.н.

Аз също се чудех има ли млечница, тъй като има една бяла линийка на непцето и не мога да разбера от какво е. Четох и аз за това с марлята, но не смея. Нашия доктор каза да даваме по глъдка вода след ядене за изплакване на устата, но това като превенция, разбира се. Рядко давам, а и той хич не я харесва водата. Другият вариант за почистване, който четох, е с напръсниците за зъбки, но с грапавата им част.

# 41
Ние сме пълна програма 😂
Имахме млечница, при прозяване видях натрупване на мляко отгоре на небцето и венците, от двете страни. Нямаше нищо по езика, а натрупването беше с цвета на кърма, по жълто на цвят.
Вече и двамата сме добре!

После имахме възпаление на пъпчето заради гранулома. Марти беше 5 дни на антибиотик.
След това грануломата си остана за няколко дни и не изсъхваше. Ходихме пак на лекар, остават ни още 2 дни лечение с антибиотичен крем.
Вече има нормално пъпче, всичко изсъхна и падна най накрая.

Сега ни мъчат и страшно много газове, тъй като той е супер лаком и се храним на макс 2 часа.
Поръчах Лефакс от Германия, поръчах Амниотик Панда, давам вече от 2 дни, но сякаш повече му помага английският вариант на Лефакс - Инфакол.

Хълцането е всеки ден по няколко пъти, не съм засичала колко точно. Гледам да му давам да суче веднага след като се разхълца, иначе се ядосва 🤭
Започна да връща и по малко мляко, гледам поне 20 минути да го държа на рамо след храна и той започва да заспива така.
В корема ми хълцаше поне по 4 пъти на ден, нещо съвсем нормално, все пак все още се развиват.

Сега мисля да поръчам и коланче за загряване на коремчето, че много го мъчат тези газове. Пръцка си често, но сякаш не достатъчно.
Ака поне по 5 пъти на ден, понякога и повече.

Някой да е ползвал коланче? Има ли ефект?
И вярно ли е, че при момченцата коликите са по-силно изразени?

# 42
Моят в корема хълцаше по много пъти на ден и по много време, но това хълцане там е различно, то е за развитието на дробчетата. Сега също хълца много, знам че става при преяждане и съм склонна да си мисля, че е от това, понеже е много лаком.

# 43
Ние сме пълна програма 😂
Имахме млечница, при прозяване видях натрупване на мляко отгоре на небцето и венците, от двете страни. Нямаше нищо по езика, а натрупването беше с цвета на кърма, по жълто на цвят.
Вече и двамата сме добре!

После имахме възпаление на пъпчето заради гранулома. Марти беше 5 дни на антибиотик.
След това грануломата си остана за няколко дни и не изсъхваше. Ходихме пак на лекар, остават ни още 2 дни лечение с антибиотичен крем.
Вече има нормално пъпче, всичко изсъхна и падна най накрая.

Сега ни мъчат и страшно много газове, тъй като той е супер лаком и се храним на макс 2 часа.
Поръчах Лефакс от Германия, поръчах Амниотик Панда, давам вече от 2 дни, но сякаш повече му помага английският вариант на Лефакс - Инфакол.

Хълцането е всеки ден по няколко пъти, не съм засичала колко точно. Гледам да му давам да суче веднага след като се разхълца, иначе се ядосва 🤭
Започна да връща и по малко мляко, гледам поне 20 минути да го държа на рамо след храна и той започва да заспива така.
В корема ми хълцаше поне по 4 пъти на ден, нещо съвсем нормално, все пак все още се развиват.

Сега мисля да поръчам и коланче за загряване на коремчето, че много го мъчат тези газове. Пръцка си често, но сякаш не достатъчно.
Ака поне по 5 пъти на ден, понякога и повече.

Някой да е ползвал коланче? Има ли ефект?
И вярно ли е, че при момченцата коликите са по-силно изразени?

С какво се лекувахте и двамата пт млечницата?

# 44
Моя мъник колкото и пъти да ака на ден все не му стига и все е недоволен.. Sweat Smile Преди да почна капките за коликите купих коланче с черешови костилки, но той изобщо не го търпи. 2 пъти съм му го слагала и двата пъти се скъса от рев.

Общи условия

Активация на акаунт