Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 172
  • 335
  •   2
Отговори
# 315
Предния месец от корем по гръб, този месец от гръб по корем, но не го прави постоянно, понякога успява сама, понякога й подпомагам, но не я обръщам както преди директно по корем, а я насочвам къде да постави ръчичка, как да сгъне краче, за да й е по-лесно и да успява сама да свърже тези движения.

# 316
На около месец и нещо - два се обърна но мисля че беше спонтанно, а не координирано движение. От гръб по корем знам, че между 4 и 7 месец защото е свързано с повече координация и развита мускулатура, та не бързам и не форсирам, просто си я оставям да играе по коремче по 4-5 мин на серия и й харесва, от там насетне тя ще си покаже.🤗

# 317
От два дни май прави някакви опити да се обърне по корем, но все още не успява. Напъва и се стига до положение на една страна, но и тежи дупето и не успява да се преобърне Grinning
Последно време доста се заглежда по играчките на гимнастиката и им гука много сладко. И координацията на ръцете не е оправила все още. Мята ги, ако някоя играчка попадне в ръката я стиска, но целенасочено да посегне към играчка не се сеща.

# 318
Моята е активна с краката😀 ръцете още не са й познати. Хваща, посяга към нещо, но така активно с тях не. Ама с кракатааааа😀 такива ритници удря на гимнастиката, че се чудя кога ще я счупи, засега само я разглабя🤣

# 319
Вчера й взех от Озон една играчка за фината моторика. Хвана я веднага с две ръце, разглежда я, лапва я. В ръчичка държеше друга дрънкулка, в начало ги хвана и двете, после я пусна  и хвана новата с две ръце, изобщо много се гордеем с нея 🥹🙏 това е умение от тази седмица кажи речи.🩷🎉

# 320
Моята вчера за кратко се загледа в ръката си😀 но нейната седмица е с глас. Вчера така се разговори, че всеедно се опита да свърже изречение на нейния си език. И цял ден и цяла вечер има крррр грррррр и пръцкане с устни😀 от две седмици освен усмивки и смях се научи като се смее да си показва долните ‘зъби’ и си мърда челюстта много смешно.
Уча я да ме гали по лицето и когато я сложа лице в лице протяга ръце, докосвам ги до лицето си и тя започва да се смее и да изучава чертите ми.
Много е интересно как всеки ден получават ‘факсове’ и започват да придобиват нови и нови умения за отрицателно време. Много бързо растат.. 🥹

# 321
При нас май развитието е от към гласови данни най-вече. Едни разговори провеждаме - тя ми казва "Агуууу", аз и отговарям "аууу" и така си се правим на маймуни. Понякога като се размрънка нещо и като почна да и говоря започва да ми се смее. Мисля, че поне мен вече ме разпознава.

# 322
Нас си ни разпознават от ден първи, няма как🩷🤗 по гласа и аромата. Няма да си забравя сутрин призори като ни ги водеха в болницата, само моята не плачеше в креватчето и в момента, в който вкарат креватчетата в стаята ни и чуе "тук съм, мамо" започваше да плаче и да си ме вика. Сестрите се шегуваха "ее, най-после да й чуем гласа, в детска стая изобщо не се обажда"🥹🫶

# 323
Нашият юнак се опитва да се обръща, но още неуспешно. Но пък много иска да сяда, изтласква се с крачета напред, стяга тялото и се изправя. Придържаме го, че ще се търколи напред 🤭 а и е още рано самостоятелно да си седи, но до петия месец със сигурност ще сяда вече.
Слагаме го в люлеещото столче и той започва да се изправя в седнало положение, още му трябва лека помощ, но успява почти сам.
А като е по коремче свива крачетата като за пълзене и се оттласква.
Няма търпение да е малко по самостоятелен вече 😂
Обича да разглежда из вкъщи, иска нови играчки, старите му омръзват и като покажем нова е супер заинтригуван.
На играчките гука тихичко, а с нас даже вика понякога.
Стават все по-интересни с всяка изминала седмица!

# 324
О при нас положението е леле майко Satisfied Разговори водим нон-стоп даже докато яде Smile Понеже е изцяло на АМ като му дам шишето и само се разсейва. Усмихва ми се, говори ми.. всчико друго, но не и да яде. Ако пък си погледна в телефона спира да яде и чака да му обърна внимание Smiley
Ръчичките много си ги обича и затова са му все в устата. Като го сложа по корем и само си ги яде. Грам не иска да си вдига главата, какво остава да се обръща .. Satisfied Много си ги заглежда играчките и си ги пипа, но тези за фината моторика не ги иска въобще. Като му ги подадем и почва да реве.
Явно при нас по-бавно ще станат нещата, но гледам да не се притеснявам. Всяко дете със своя си темп. Smile

# 325
Мишел, тъкмо щях да питам как сте вие, че не си се включвала🫶🤗

Съвършено е вярно, всяко дете си е със свой темп.❤️
За сядането от ортопед знам, че не бива да се помага с полуседнало, възглавници и т.н. докато детето само не си седне самостоятелно без помощ и да се задържа така комфортно по няколко минути. Ако му се помага преждевременно е вредно.🫶

# 326
Аз с играчките процедирам така, че примерно няколко дни показвам определени играчки, после други, после пак връщам първите.
Има две активни гимнастики, едната е музикална, другата е с две арки и висулки, редувам ги.
Не й омръзват. Тя чак сега ги преоткрива, де, ама много се забавлява като рита арките с крака и си ги клати сама играчките😀 като цяло мога да я оставя сама да се забавлява, поне не се нуждае от постоянно внимание, та мога да свърша по нещо или просто да си чета книга до нея.
Ама най-забавно й е едно празно място на стената. Сива стена. В ляво има картина, до нея стои един мечок, ми не, стената гледа и голям смях, големи усмивки. Какво вижда там не знам,  аз се бъзикам, че вижда ангелчета и като я питам Мамо, какво правят ангелчетата и тя се обръща към стената и се усмихва. 😅

# 327
Да се отчетем и ние. Бебчо на 3 месеца е 64см 6700гр. Като цяло не мога да се оплача от детето. Пу-пу, както се казва. Нощем спи 80% от случаите цяла вечер, евентуално да има едно хранене и пак заспива, през деня е спокоен. Хленчи, ако му се е доспало или ако е гладен.

Не сложихме, обаче, ротавируса и другата на 3м, защото започнаха вирусите. Хремав е доста и малко кашля от хремата. Сега му давам Осцил0кокцинум, К0ризалия бейби и промивки с физиологичен разтвор и Инфлуназал спрей. Въпреки хремата, спа цяла вечер. Надявам се бързо да му минава. За съжаление, сезона на вирусите е дълъг и не знам как ще се опазваме, особено с кака ученичка. Давам от запасите с кърма и коластра също, че при мен нещата вървят към спиране...

Вашите бебчета опазвате ли ги от вируси?

# 328
Ами то колкото и да я пазя, баща й работи с клиенти и в офис, така че .. гледаме той да се пази. Като усети, че нещо го хваща започва с оксилолокцинум и авирон, казва., че му помага. Засега да чукна на дърво нищо не я е хващало.
Като се разболее бащата имаме маски вкъщи, спи в хола и минимално се занимава с нея.

# 329
Ох нямам време нещо напоследък да пиша 😛
При мен цикъл няма, кърмя и АГ каза, че и да дойде и да не дойде, все е нормално. Не го и очаквам, винаги ми е бил кратък и оскъден.
Много се надявах да не ме боли глава след раждането, защото през бременността нито веднъж не се обади тази мигрена, но не би…. През 1 седмица ме цепи, от недоспиване ли не знам…. Дано успея на един масаж да отида. Нямам търпение 🥹 ако се сещате за някакъв бабин илач, споделяйте

Иначе при моят син от няколко дни сукането е мъка, само се премята, бута ме и мачка гърдите ми като котенце. И заспиването е около час и половина….. страшно е любопитен, ококорва се и край
За обръщане - не се обръща нито от гръб по корем, нито обратното, тепърва преоткри активната гимнастика и ръчичките си и си ги слага в устата нон стоп и като текнат едни лиги 😃

При първата ваксина само спеше, този път никакви странични ефекти (рота и пневмококи), камък ми падна…. Беше гадно толкова активно бебе да спи 1 седмица.

Обличам го в едно пухено мече когато е под 10 градуса, а ако е повече в дебел анцунг и отгоре якенце и му е добре, ако не уцеля и му е топло реве като заклан и се прибираме да го преобличам и пак излизаме.

Абе лудницата е пълна, момичета! Да са ни здрави само малчуганите, другото ще го измислим ❤

Общи условия

Активация на акаунт