Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 175
  • 335
  •   3
Отговори
# 300
  • Бургас
Аз имам батко на 1 година и 7 месеца.С него започнах захранването на 6 месеца и 2-3 дни.До 6-тия месец си бяхме само на кърма.След това започнах на по 2-3 дни да въвеждам тиква, картоф, морков, броколи, пащърнак каквито бяха сезоните зеленчуци.След това започнах и сезонните плодове ябълка, круша, слива по спомен карам.Аз имам на филипс уреда на пара за мен той е изключително удобен не е шумен.Измивам хубаво след това режа на малки парчета и слагам в уреда той сварява зеленчука на пара след това обръщам и пасирам колкото гладко искам аз.Не е шумен според мен.След това в 7 месец започнах с месото заешко от приятели които гледат домашни.След това беше киноа, елда след това глутен и така един по един всеки от шестте  мисля, че бяха алергена.Аз кърмих до 10 месец успоредно с храната.Започнахме със пюрета но моят батко беше доста лаком и му харесваше да си хапва той и доста любознателен.Бързо махаме млечното хранене и го замествахме със храна си.Пюрета давах точно в началото след това към 8 месец вече само на кубчета режех и така му ги давах и го оставях да яде с ръце.Много обичаше да опитва всичко с ръце голяма мазало ставаше но той беше изключително щастлив.Сега вече се храни изцяло самостоятелно не ми дава да го храня.Но и аз не съм от критичните майки нямам против да цапа.Имам пералня имам сушилня важното е да се забавлява.Другото е , че едно половин един час седи на стола и хапва а ти можеш да свършиш нещо друго.

# 301
Моето първо дете започнах да захранвам на 6 месеца, приготвях пюре на мултикукъра, който ми служеше всеки ден до почти 2 годишната и възраст. Бързи, лесно и удобно.
Сега с второто дете ще захраня по същия начин.

Около седми месец и давах различни зеленчуци приготвени на пара, на парченца, сама избираше какво да опита. Бяхме със детско столче от ИКЕА, много удобно и лесно за поддръжка. Не се е случвало да се задави, хапваше, стискаше храната, мажеше, но пък опознаваше консистенция, вкус и т.н.
Към днешно време всичко си яде детето, никога не е била капризна към храната (по-скоро количествот и беше проблем,по малко ядеше).

Иначе бебка си ляга към 7-8ч и спи непробудно до 7-8ч. Вземам я за хранене около 12ч, 3ч и 6ч, но по мое желание. Не чакам да се размърда. Все още има колики,появяват се сутринта към 6-7ч, гърчи се милото, но не се буди.

Най-хубаво ни е, че сутринта като се събуди, не реве, а си гледа нещо към прозореца и си гука .. имам си спокойното време да подготвя каката за градина, дори да изпия едно топло кафе.

# 302
Ние пак сме в някаква фаза. Като цяло последните 2 седмици е доста спокойна, спи си добре и през деня и през нощта. Заглежда се по играчките на гимнастиката, даже им гука. От няколко дни обаче има моменти в които отказва да засуче от едната гърда, най-често от дясната. Пробвам да я преместя след като е яла известно време от лявата, но се дърпа и реве. Връщам я обратно на лявата и се засуква без проблем. Май го прави това като е изнервена и и се спи. През нощта в просъница няма драма. Гладна не е останала със сигурност, но за първи път се сблъсквам с такъв тип бебешки претенции 😁

# 303
  • Бургас
Моя господин също проявява подобен тип претенции.Цял ден само от дясната яде и се налага да цедя лявата иначе ще гръмне и когато ме предложа се муси и чак си извърта главата но и това е някаква фаза защото вечер не подбира както казваш и ти в просъница всичко си хапва но през деня проявява претенции.
Мен ме започна косопада плюс явно и сезонния и си взех едни витамини за коса кожа и нокти сега си взех и няколко нови продукта за коса да опитам.

Има ли някои кърмещи мами вече да им е дошъл цикълът как ви се случват нещата с кърменето.Намаля ли кърмата има ли някаква разлика?

# 304
При нас през деня почти не яде, на 4та минута започва да се пуска, да ми се смее, давам й пак и пак и пак, лапва и пуска, едва прави 8 мин. За сметка на това на вечерното преди сън може и 50 да откара.

Саня, на мен ми дойде на 39 ден още, което за мен беше голяма изненада не само с оглед на кърменето, а и че преди да забременея имах нередовен. За втори път ми дойде 39 дни след първия. Около старта на МЦ сякаш мааалко ми намаля, защото сучеше по на често, но после никакви проблеми. 🤗

Последна редакция: сб, 15 ное 2025, 14:35 от MayGodBless

# 305
Мисля, че бях писала - на мен ми дойде точно на 2-рия месец. Беше много оскъден цикъла. Сега чакам да видим кога ще ми дойде пак. Големите деца докато ги кърмех не ми идваше, дори когато им остана само вечерното кърмене и сега беше голям шок като видях, че ми идва.
Съвпадна с един неспокоен период, в който бебето ядеше на 2 часа, но не мога да кажа, че съм усетила промяна в количеството.

# 306
Аз все още чакам цикъл. Този месец ще стане точно една година без цикъл Laughing
Гинеколожката ми ми каза, че при някои жени не идва докато не спрат да кърмят, та затова не се тревожа.

А с кърменето - забелязвам, че последния месец яде по-често на по-кратки интервали, но пък вечер става само 1-2 пъти. Явно добре си хапва през деня. Има моменти, в които както си яде, пуска захвата и започва да плаче и да вика "гааа". Пак го слагам, пак цоква малко, пуска и пак "гааа" Smile

Как сте с бебешкия кош? На Матео вече сериозно взе да му отеснява и не знам какво ще правим. Взехме раница за носене, но нещо засега не му е комфортно и като постои малко започва да плаче и затова спряхме да го слагаме, да не вземе да я асоциира с нещо неприятно. Мисля, че е още много рано за другия кош, но като гледам с този ще изкара макс 1 месец още и ще трябва да лежи със свити крачета милото.

# 307
На мен ми дойде седмица преди третия месец , много обилен и гаден. Сега чакам да видя дали поне ще е редовен. Не кърмя от 2та седмица.
Още сме със зимния, тя е дребна още, но пък и да се наложи да сменяме, имам зимен чувал за седналия кош от комплекта за количката.

# 308
Силно ме съмнява нашия Сайбекс да издържи до 6 месеца което си е баш разгара на зимата 🙈 сега ни става, но с пухените зимни гащеризони от сега почти го изпълваме..
Наръчах ни раница Ерго бейби и нямам търпение да видим ще й хареса ли на бебка🎉🩷

# 309
И на нас зимния кош ни омалява и другия месец няма да се събира в него Sweat Smile
С раницата беше абсолютно същата работа и при нас - взех под наем за 1 седмица, защото в магазина по време на консултацията беше спокоен и му хареса, но като се прибрахме няколко пъти пробвах и все плачеше. Та се радвам, че беше под наем, защото от както го върнах не съм поглеждала раници и слингове Smile

# 310
И аз се радвам, че не дадох много пари, взех sevi bebe слинг хибриден ли как се води. Първия път в магазина беше ок, но навън беше нервна и се разстройваше, когато се събуди и осъзнае, че е прикрепена и не може да се движи спокойно. Пробвах още веднъж, но тя откачи от рев. Вкъщи последно пробвах, когато беше неспокойна, уж успокоява, тя още повече полудя😀 просто тя е много.. своенравна.. иска да е свободна, не харесва панталони, пелени, ръкавици, чорапи. Все е наобратно на другите деца. Понякога се чудя наистина ли е зодия лъв, а не рак😆 иначе си бях харесала neko tiny и се радвам, че не дадох 200+ лв.

# 311
Момичета, аз да ви питам вие за зимата какво мислите да ползвате - космонавтче или зимно чувалче? Моя господинчо има 2 космонавтчета, които не знам до декември/януари дали ще му стават. По-скоро не Sweat Smile И обмислям зимно чувалче. В темата за количките Рошко беше дал супер препоръка за чувалче и много ми хареса, но не знам малкия дали няма да го дразни. То и космонавтчетата в един момент ще почнат да го дразнят понеже са много дебели и няма да има възможност да рита или да размахва с ръце както си иска, та се чудя. Дали няма да са пари на вятъра Sweat Smile

# 312
Поръчах няколко космонавта от Тему. Цените им спрямо тук са на половина. Но е и руска рулетка с качеството и крайния продукт, който ще пристигне спрямо снимката.😁 На нашето пухче много й харесват тия пухените ромпъри, сгушва се и спи с кеф в тях на 12 градуса. Но космонавтите са по сложни, защото са шушлек, а отвътре не можеш да видиш по снимките до къде са плюшени. Подариха ни един, но ръкавите и от коремчето надолу е само шушлек отвътре което на допир е доста неприятно и само докато го обличах ми даде ясно да разбера, че няма да е. Другият минус на шушлека е че не е така Разтегателно като само плюш и трудно се облича . Аз дори плюшените й ги взимам по големи, за да са й свободни и комфортни, а за такъв още повече.
Ето този беше към 40 лв, взех 9-12 месеца, защото ползвам сушилня и нямам намерение да се отказвам от нея, та за момента й става и е изцяло плюшен отвътре от много приятна материя, но да видим докато му дойде времето.😅🩷

Харесва ми, че има възможност за откриване и закриване на ръчичките и крачетата.

Другият е този,  пак взех директно 9-12 месеца да й е комфортно. ММ като го видя в пакета и вика "объркала си, това е за голямо дете". 😁 Казах спокойно той е за януари, февруари, за дълбока зима, не се знае😅😆

# 313
Ох, много са сладички! Heart Eyes

Майка ми взе от тему, не помня колко пари каза че ѝ е излязло, но е изключително мекичко отвътре и доста му топли на малчо. Точния модел не мога да го намеря в момента, но по мой спомен нямаше ръкавички. Не е проблем де, ръкавички се купуват Smile

А пък аз от едни промоции в about you (като гледам в чочкобочко сега каква е цената това в about you никаква промоция не е било Satisfied) взех на миноти космонавт и той си е дебел шушлек отвън, хич не може да движи в него. Но пък ми е супер удобен за обличане и събличане с тези ципчета. Този от тему мисля че беше само с копчета.
Има си ръкавички и също много му топли. Мисля че го бях взела размер 68 и му е все още малко голям, но пък го обличахме веднъж вече че навън беше супер вятър.

# 314
Здравейте, обръщат ли се вече вашите бебета и долу горе кога започнаха?

Общи условия

Активация на акаунт