Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 3 363
  • 140
  •   1
Отговори
# 90
От раждането я слагам на люлка 4moms.

# 91
Аз пък съм с температура 38,6, втрисане и болки в мускулите. Каката кара такъв вирус  преди3-4 дни...
Много съм се притеснила, защото спя с малкото в едно легло заради кърменето..
А и на всички симптоми отговарям за мастит , последните две седмици отсъствах по 5-6 часа и все препълваха гърдите, включително и днес...много силна болка от няколко дни в едната гърда имам ..
Ще се ходи на док утре...ако утре падне темп значи не е мастит....трудна работа това с кърменето, честно предпочитам да съм отново бременна 9 мес с голям коремотколкото да кърмя...

Иначе спането и при нас е разпокъсано през деня, но от раждането заспива един дълбок вечерен сън към 5-6, понякога 6-7ч та чак до към 9 сутринта. През това време кърмя между 3 до 4 пъти, но пак не ми стига съня....

И аз борих мастит до преди няколко дни. Разви се за отрицателно време. Както вечерта бях добре,  се събуждам в 4 през нощта с втрисане и температура 38+ градуса, която в ранна сутрин стана 39.3°.
И аз се притесних че съм болна от вирус, че с бебка също спим в едно легло, но като чух че е мастит се успокоих малко. През деня така ескалираха нещата че не можех да си вдигна ръката до гърдите, чак и тя ме болеше.

С масажи, компреси и изцеждане се случват нещата. Днес вече, 5 дена след първи симптоми, съм добре.

Последна редакция: чт, 02 окт 2025, 21:54 от emikan

# 92
Момичета, слагате ли вече бебчетата си на активна гимнастика и имате ли вече висулка над леглото, знам че не се слага отначалото, защото могат да станат кривогледи?

Моят син не спи по цял ден и искам да му намеря занимания 😀

# 93
Даа, аз моя го слагам на активната гимнастика и се заглежда 😁 въртележката над леглото си също я заглежда и затова му я и пускам. Печеля си по 20мин спокойствие така, за да свърша нещо вкъщи 😁 Като почне да мрънка това ми е знак, че му е писнало и трябва да си го взема.

# 94
Здравейте, мами 🩵🩷

Миналата вечер реших да се епилирам, но преди да вляза в банята реших да се огледам в огледалото и имам точно 5 косъмчета под мишниците... мисля, че и около гениталиите също рязко оредяват..
Започвам да се притеснявам за коса, вежди, мигли... 😥

Вие имате ли подобни промени? Дали е защото кърмя или по-скоро изцяло хормонално...

# 95
Здравейте, мами 🩵🩷

Миналата вечер реших да се епилирам, но преди да вляза в банята реших да се огледам в огледалото и имам точно 5 косъмчета под мишниците... мисля, че и около гениталиите също рязко оредяват..
Започвам да се притеснявам за коса, вежди, мигли... 😥

Вие имате ли подобни промени? Дали е защото кърмя или по-скоро изцяло хормонално...

По време на бременността на ден губех по 2-3 косъма всеки ден и косата ми от рядка и летлива, стана супер лъскава и гъста, от няколко дни имам чувството, че пада доста, но не съм сигурна, възможно е да се заблуждавам и това да е нормално количество. Не помня колко коса ми е падала преди това 😀 иначе на посочените места си имам косми 😀 май ще си взимам тривитаминол

# 96
Не съм забелязала промяна в това отношение. Но от както родих косата ми се омазнява супер бързо. В кожата също намирам промени - бяха ми излезнали доста пъпки по лицето. Сега малко се пооправиха нещата, но това с косата сигурно ще се задържи по-дълго време. След като родих второто дете бях така, но не си спомням колко време се задържа.
При някои жени има и доста обилен косопад, май някъде към третия месец беше. След като родих първото дете имах такъв период на засилен косопад, но аз съм с гъста коса и не ми се отрази много.
Изобщо докато ни влезнат хормоните в час много неща ще ни се случат Joy
Аз се надявам да успея да вкарам по-бързо килограмите в ред. Останаха ми още 4 да сваля, за да си върна теглото преди раждането. Сега докато кърмя със сигурност няма да почна да пазя някакво строги диети. Опитвам се да не залитам към сладко и тествано, пък дано до нова година успея да сваля поне още 2 килца.

# 97
И аз по време на бременността както нямах никаква коса и изведнъж стана една такава лъскава, гъста, хубава .. общо взето каквато си ми беше преди да ми се появяват хормоналните проблеми Smile Пада сега някаква коса, но не е започнал косопад. Пия някакви витамини, когато се сетя и се надявам те да оправят положението Smile Иначе преди бременността бях ходила на лазер и косъмчетата значително бяха оредели, но към края на бременността бях станала като маймунка Satisfied всеки ден трябваше да се бръсна. Сега след като родих пак са едни такива оредели, все едно пак съм ходила на лазер. Това хормоните са страшно нещо Smile

# 98
Откакто забременях до сега един косъм не е паднал от главата ми 🤭 И аз чакам с ужас косопада, защото четох доста за това. Иначе на другите места си имам равномерно, нито прекалено, нито пък по-малко от обикновено.

Вашите бебчета показват ли емоции вече? Матео на 3ти стана на 2 месеца и започна да се смее, даже с глас, но и да се муси и да плаче, ама така тихо и жално, все едно страда или му е мъчно.

Той рядко плаче, само като е гладен и то изревава един път и чака и ако не му дам още един път и пак чака 😄 Но сега опеделено виждам разликата между рев за "гладен съм" и това тъжно хленчене с навъсена устичка. Пуснах му едни детски класически мелодии, които му пусках в началото и така се натъжи. Личния ми лекар каза, че вече започва да става емоционално активен. Та се чудя при вас как е със смяната на настроенията?

Другото, което забелязах е, че понякога прави едни физиономии все едно има гаден вкус в устата и вади езика, все едно иска да избута нещо. А днес, като спинка, направи едно петънце от лиги на чарфашчето. Досега не бях забелязала да има.

Идната седмица сме на преглед и първа ваксина. Много ми е притеснено. Тези от вас, които имат вече едно или повече дечица и са минали пез това, за какво следите след ваксината? Само за температура ли? И трябва ли детето да стои изолирано в някакъв период?

# 99
И нашата вече показва емоции, смее се, усмихва се в отговор на закачки. Понякога е тъжна, като иска навън 🩷🫶
Ох и при нас започнаха лигичките, маркират територия😅
И малко се вълнувам за ваксините, след 2 дни ни предстоят.
Моля който е минал да сподели опит🫶🍀

# 100
И моето човече започна да показва емоции. Много се муси и ми е много смешен така Satisfied Усмихва се от време на време съвсем съзнателно. Днес го видях, че се усмихва на динозаврите на въртележката над креватчето му, че и звуци издаваше - все едно се опитваше да им говори Smile Понякога като плаче и има сълзички в очичките, но примерно да става веднъж на ден или през ден.

Ние сме на ваксина на 9ти и ми е притеснено как ще е по време и вече след самата ваксина. Колко ще плачка, дали няма да вдигне много висока температура, ако вдигне дали панадол бебе и куул пач ще го оправят Persevere

# 101
Момичета, при вашите бебчета започна ли слюноотделянето? От два - три дни забелязвам, че Матео започна да отделя слюнка. Понякога има малки балончета. Днес, при една дрямка, имаше локвичка до рамото. Знам, че все още не са усвоили добре преглъщането и е нормално, но това, което ме притеснява е, че няколко пъти вече се задавя и мисля, че е от слюнката. Както стои и си отваря широка устата, все едно има нещо на гърлото, което иска да изхвърли и се изкашля един път. Много е страшно, защото изглежда че за няколко секунди не може да си поеме въздух. Онзи ден го направи за пръв път в количката, а днес веднъж като се разбуждаше от дрямка през деня и веднъж сега, като заспиваше в кошарката. Мина без да се налага да се намесвам, но много ме е страх. Направо не знам изобщо ще спя ли тази вечер, защото не издава звуци като се случи и не знам дали ще го чуя ако спя.

В петък чак сме на преглед. Четох, че било нормално, но не знам… много ме е страх. При вас случва ли се и какво правите в тези случаи?

# 102
Да не би да връща по малко мляко и за това да прави тези физиономии?

# 103
Да не би да връща по малко мляко и за това да прави тези физиономии?

Много рядко връща мляко, но тогава си го изплюва или го гълта. Никога не се е задавял. Тези случаи са доста различни. Първо ми изглеждаше все едно му е сухо гърлото и затова така прави, но сега си мисля, че е от слюнката. Може и да греша.

# 104
Може да е тих рефлукс. При него невинаги връща навън. А само се връща донякъде и го преглъща, понякога кашля, задавя се.

Общи условия

Активация на акаунт