Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 264
  • 336
  •   1
Отговори
# 180
Да, засичам будуването заедно с хранене, смяна на памперс и т.н. то само там отиват 45 минути минимум.  И остават още да речем 45, а тя прави доста повече 🙈
И на мен ми се иска да спазвам график но ако не е акала и е по напрегната, и не е спала добре, после се преуморява, пак трудно заспива и графика отива на кино..
Следя само сумарния сън за денонощието да е достатъчен, ама все си мисля че за бебче на 2 месеца 12 часа са малко 🫣

# 181
Отчет и от мен, че не съм се включвала отдавна.
Вчера бяхме на преглед на 2 месеца. Малчо е 6кг и 59 см. На смесено хранене е. Правиха му двете ваксини + ротавирус сложихме. Вдигна малко температура, но дадох Панад0л. Като цяло вечерта си я проспа, даже стана към 8 сутринта.

През деня само дремва, освен ако не го сложа в ергономичната раница. Там си спи през цялото време. Ако два часа го нося, два часа ще спи. Много съм доволна от нея. Голяма помощница ми е. Вечер си спи. Спасението ми за вечерния сън е антистрес чувалче за сън.

Като цяло е спокойно бебе, стига да му се обръща внимание 😀

# 182
mamabear14, какви са ви раницата и чувалчето?🤗

# 183
Аз от втория месец съм по график, горе-долу.
Гледам да не будува повече от 2 часа през деня.
Занимавам го с книжки, картинки (черно-бели), цветни, всякакви, чета му приказки с интонации и той си гука.

Обаче..научих си го да спи най-добре върху мен или до мен на една възглавничка. Иначе заспива и в количката, но след половин час е буден.
Не знам дали е правилно, грешно, всеки си преценява за себе си.
Няма да е все така мъничък, а искам да му се радвам, да си го гушкам възможно най-дълго!
А и от първия месец започнахме с инфекции и антибиотици...не можех да го оставя далеч от мен.

Все си мисля,че около четвъртия месец вече ще си спинка навсякъде сам...като започне да хваща играчките, да вижда по-добре и т.н...тъй като е много любопитен.

На нас също ни сложиха първите ваксини вчера, беше с температура до 38 и постепенно я смъкна. Тук в Англия дават Calpol.

Вечер започваме приспиването от към 18:00. Първо баня, сменяме дрешката след това. Включваме нощната лампа и бял шум, който действа повече на мен 😂
Той не го отразява много, много.
Ако е време да яде го кърмя, ако ли не се люшкаме ѝ се гледаме или му пея песнички.
Вечер иска да суче на 30 минути, cluster feeding, да се подготвя за дългата нощ.
И до 21:00 по принцип заспива.
Вечер се храни на два часа, но той си спи, докато суче. И така до  06:30/07:00 сутринта.
Тогава е време за акане. Обаче от към 04:30 се започва едно ръмжене...мъчат го газове.

И така...🍀

# 184

Аз се опитвам да вървя с този график.Още с първото дете ходих на консултант по детския сън.Не всеки ден успявам да го спазвам но се опитвам максимално просто за мен е по-удобно когато имам някакъв график дори ориентировъчен.

Леле този график ми се струва повече от невъзможен, къде ти толкова сън 😀 даже и нездравословен ми се струва - то само спи и яде, ами време за забавления - черно-бели карти, гукане, играчки, време по коремче, масажи, гимнастика. Ние тези неща ги правим всеки ден. той спи само след 2 от храненията си през деня.
Някъде четох, че за нощни хранения се считат тези от 12 до 6 само. А и тук банята е прекалено рано за мен, ако я направим преди 21, след това се буди през 2 часа цялата нощ, а ако е след - понякога откарва до сутринта.

На 22ри предстоят ваксини и за нас, ще ви пиша как е минало. 🍀

Последна редакция: пт, 17 окт 2025, 22:06 от FBID10213355054383755

# 185
Ваксините при нас бяха ок, поплака си като я боднаха, но я погушках и се успокои. Заспа и се храни в просъница, обаче в 00:00 се събуди със зверски силен рев, колики, от ротавирусната ( тя по принцип няма често и силни колики), куркаха й червата, сложихме топло на корема и дадох газ бимби, поизпръцка се и заспа до сутринта. На втората вечер вдигна темп, но я свалихме с панадол, влажни обвивания, ифнлуцид една табл.разтворена и куул патч парче на челото, после заспа и всичко беше ок.
Очаквана реакция беше и коликите и температурата, така че не мисля, че е протекло зле.

# 186
  • Бургас
Бях на един семинар още преди да имам дете и на него някак си ми се насади, че е много важно детето да спи повече до 6-тия месец за да му се развие правилно нервната система.Там разказваха и за случай на толкова превъзбудени бебета, че не могат да се отпуснат и да заспят с часове и са стигали до болница.И сега се опитвам максимално да го прикотквам да спи.Сега не е 1 към 1 с този график но гледам наистина повече от 2 часа максимум да не е будно.

# 187
,SanyaM_, абсолютно съм съгласна!
Не съм ходила на семинари, обаче нашият като се превъзбуди повечко през деня и вечер е голям кукуряк и става адски крив.
Иначе всякакви съвети получавам от други майки, например да го държа по-дълго буден през деня, че да спи повече вечер...
Всичко съм пробвала! Веднъж даже беше буден 12 часа, с къси дремчици докато суче. Заспа чак в 02:00 горкото, супер криво.
Та вече си знам как му е добре на него! А и той си показва, търка очичките вече, прозява се често и веждичките стават червени.
Но пък от друга страна няма универсален план, всяко бебе е различно.
На една приятелка детенцето е на три месеца и е крив през деня, вечер спи 🤣

# 188
И аз съм забелязала, че колкото по-дълго стои будна, толкова по-трудно заспива. Час и половина и е нормата на будуване. После става изнервена и трудно се унася. За режим ми е още рано,постепенно ще се нагласят нещата - къде тя спрямо нас, къде ние спрямо нея.
Веднъж само направих грешката да я събудя от една дрямка привечер, че ми се струваше късно да спи. Огромна грешка. После до посред нощите я разнасях. По-добре за мен е да си я оставя да спи когато има нужда, дори това да означава после да заспи малко по-късно, но да е спокойно. Иначе хем няма да се е наспала, хем ще мрънка и пак ще заспи късно

# 189
Абсолютно и при моето дете е така - колкото повече време стои буден, толкова по-трудно е приспиването. Трябва да хвана тънкия момент, в който е готов да заспи, но нито по-рано, нито по-късно, защото иначе знае какво се случва и почва по 1 час друскане и приспиване Smile При нас така се получи че има нещо като "режим", но то е защото сутрин става по едно и също време и от там вече си знам, че по час час и половина ще стои буден, после половин час дрямка понеже повече не откарва. След обяд ако излизаме навън спи малко повече, нещо от сорта на 2 часа, но на мен ми се струва, че е така защото сега е по-хладно времето и може би му е добре на по-хладничко.

# 190
Да и нашата вчера в пухен ромпър от пепко но на хладно навън спа час и 10 мин. Сгуши се и заспа. Според ММ обича да е топло облечена на хладно. Иначе навън точно 30 мин по часовник.

# 191
И аз го обличам в едно пухено, което в aboutyou го водят комбинезон. Няма краченца, но може да се прегъва като все едно да има, за ръчичките е също, има си и качулчица. Мятам му го върху неговите си дрешки и май му е добре Smile

# 192

Чувалчето е от английския сайт George. Но го няма налично в момента. Много е разтегливо и беше без пари. Подобни в България вървят по 50 лв, а от там го поръчах за около 20.

Раницата ни е Love and Carry ONE. Много удобна носилка. И за него и за мен. Много проучвах различните модели преди да направя избор, а тя съчетава всичко, което търсих - лесно поставяне, лумбална опора за носещия, сваляща се предна част за топлите месеци, преден джоб за съхранение на дребни вещи като карта и телефон, скрита качулка за бебето и т.н.

# 193

Чувалчето е от английския сайт George. Но го няма налично в момента. Много е разтегливо и беше без пари. Подобни в България вървят по 50 лв, а от там го поръчах за около 20.

Раницата ни е Love and Carry ONE. Много удобна носилка. И за него и за мен. Много проучвах различните модели преди да направя избор, а тя съчетава всичко, което търсих - лесно поставяне, лумбална опора за носещия, сваляща се предна част за топлите месеци, преден джоб за съхранение на дребни вещи като карта и телефон, скрита качулка за бебето и т.н.

Не е ли рано за раници? Те не бяха ли след определени кг/месеци?
Честно казано не съм запозната с тази тема все още, имах идея да вземем слинг и с него да ходим на преходи в планината, но времето се развали прекалено рано тази година.

Да попитам има ли някоя от вас косопад? Аз кърмя и сякаш започна да ми окапва косата, взех шампоан от червената серия на Деркос + серума, който бил нов продукт. Дано ми помогне, че тамън се радвах на хубавата си и дълга коса, която преди бременността нямах.

# 194
Абсолютно може да се ползва такава раница. Те се водят от 3,5кг и един навършен месец на детето, но като ходих на консултация в слингомания в София ми казаха, че може и от по-рано, но зависи от носилката. Пробвах точно такива, като си взех една под наем, за да тествам детето дали ще иска с нея и дали ще ми влезе в употреба, както на мен ми се иска. Ами уви не се случиха нещата, така както си ги представях Weary В магазина детето спеше и не показваше грам дискомфорт, обаче вкъщи като се прибрахме и като го сложих буден - рев. Рев, защото гледа към гърдите ми, а не навън Smile Той много обича да клюкарства и да гледа напред, но му е рано за такава раница. Такава чак след 6тия месец ми казаха.

Общи условия

Активация на акаунт