Майки на бебчета родени през август 2025 ТЕМА 3

• 7 239
  • 336
  •   1
Отговори
# 210
Може да боли коремче или да е в криза на растежа и да иска да хапва по по-малко и на често.
А беше ли гладно, само ли се събуди или?

Започна преди седмица това. Първо 2 дни подред се случваше само на храненето в 23ч. вследващите 2 дни започна по-често да се случва. Изследванията са добри. започнахме да даваме еспумизан и био амика но няма никакъв ефект

# 211
А хапва ли често, след като не си изяжда нужното количество?
На мен ми го направи това няколко пъти, първо, когато беше в началото и ми приказваха да я будя за хранене и през нощта, обаче последствията - не беше още гладна, спеше й се и изяде малко, после цели два дни беше на много често хранене с по малко количество, т.е., не можеше да си набави нужното наведнъж и си дояждаше след час-два. Спрях да я будя вечер, постепенно си увеличи количеството, стигна до нормалното. После пак ми го направи, когато искаше да увеличаваме дозата. Имаше нужда от още 5-10 мл, и така по няколко хранения докато стигна 120. После пак имаше 1-2 дни, в които някои хранения бяха с 80-90. Тогава не се беше изходила и имаше колики, напъваше се, явно й беше тежко на корема.
Еспумизан не давам.
Има ли вариант например последното хранене да иска да е повече с няколко мл? И за това да си дояжда с по-малко?

# 212
Напоследък доста често ми се случва.

Здравейте, случвало ли ви се е бебето да изяде около 60-70мл (предвид че обичайно се храни със 120) след което да започне да плаче истерично и да откаже да доизяде остатъка?

# 213

Здравейте, случвало ли ви се е бебето да изяде около 60-70мл (предвид че обичайно се храни със 120) след което да започне да плаче истерично и да откаже да доизяде остатъка?

А водили ли сте бебето на педиатър и какво казва той, защото при нас не могат да открият някаква причина за това

# 214
В сряда сме на редовен преглед и ще го спомена. Наблюденията са ми, че се получава когато се пъне да пръцка и ака. Т.е. аз го храня с шише, започва да плаче, изаква се и се усрокоява и продължавам да го храня. Мъчи го нещо, но не е при всяко ядене.

А водили ли сте бебето на педиатър и какво казва той, защото при нас не могат да открият някаква причина за това

# 215
Оказа се, че мъжът ми само ме изплаши напразно. Като се обръсна видяхме, че всъщност не е херпес, а някаква пъпчица 🤪 Питахме лекар и той потвърди, та затова в крайна сметка сложихме ваксината. Тук е тази шест валентната, но я поставят наведнъж с три убождания + ротавирус през устата.

Матео плака, докато ти биха. Сестрата като го метна и една сред друга супер бързо. След това беше спокоен, спа два часа, но … като се събуди с един рев. Взимам го, люшкам го, давам му да суче - нищо не помага, пищи и се дере. Той е много спокойно бебе и досега така не е плакал. Много се шашнах, най-вече от това, че не мога да го успокоя. Както и да е, с люшкане и много опити (или може би вече от изтощение) заспа пак и така няколко часа редуваше спане и плач. Нямаше температура, но по препоръка на лекар  му дадох сироп и го успокои доста.  Но вечерта пак започна с раздразнението, не беше такова пищене, но плачеше и трябваше пак много носене и люшкане, за да се успокои. Вдигна температура 38.1. Бяха минали 6 часа от първата доза сироп и пак му дадох. Успокои го и заспа и спа почти непробудно цялата нощ. Аз, разбира се, не спах. Постоянно го пипах и проверявах температурата. Спадна до 36.6 и после варираше между 36.5 до 37. Повече не съм давала сироп.  

Днес се събуди ведър, усмихваше се. После му се приспа и пак се накриви, но хапна и заспа. Температурата засега е 36.6.

Меря я с термометър на Браун през ухото. Някой го беше споменал в темата и го поръчах.

Надявам се това да отмине бързо и пак да си е спокойното и усмихнато бебче ❤

# 216
  • Бургас
Здравейте, мами да ви питам тези които кърмите по колко ви наддават бебетата.Моя хубостник първия месец беше качил 1,9 втория 1,6 днес го измерих след 20 дена и е качил с 800 грама.Трябва ли да се притеснявам.Педиатъра казва да му махнем нощното хранене но на мен ми е удобно в леглото когато се събуди към 3-4 да му дам гърда и той си доспива до 7.

# 217
Нашата първия месец беше качила 600 гр от рожденото тегло и дефакто 800, защото в болницата свали още 200, но ги наваксахме. Втория месец 1400. Педи първия месец тъкмо каза, че е добре по принцип нощното хранене да отпада и като видя само 600гр качени каза "може би не е добра идея да махаме нощното". Вторият месец обаче качи 1400 въпреки че почти не се будеше, правеше си паузи по 6 часа. За втория месец пък педи каза, че може би преяжда , но де факто е Осреднено по килограм за месец. Та на педи няма угодия.😅Обаче сега пък почна да се буди по 2 пъти. Заспива към 11-12, буди се в  3 и в 6-7 и после доспива до 10. И на двете събуждания си й давам. Макар че нощем суче по малко, макс 20 мин, но го обяснявам с това че й се спи а и гърдите са по пълни. И аз се чудя как ще го махам. Ако не хапне става кукуряк направо се ококорва. А вода не иска да пие. Учудващо първия месец и дори първия ден вкъщи спеше с по дълга нощна пауза от само себе си ноо.. явно потребностите й се променят.
Между другото при нас второто нощно будене е новост. Преди според зависи кога заспива, се будеше само веднъж 5-6 часа след заспиване и вече сутринта хапваше и поспиваше още час два. Но преди правех  cluster feeding. Сега преди няколко нощи хапна в 22:20 и се събуди чак в 7 без 10. На следващата нощ пак хапна в 22:20 и си викам "ще се изцедя в 1.30 за да не правя дълга пауза. Изцедих на макс, замразих и след час и тя се събуди. После след 3 часа пак. Явно заради изцеденото не й е стигнало. От там явно направих един дефицит който все догонва и се храним на 2-3 часа независимо денем ли нощем ли. Та малко ме е яд защото педиатърът каза "няма смисъл от цедене,природата го е измислила, като се събуди след дълъг сън ще е гладна и ще иска повече". Обаче от страх за лактацията викам айде ще се изцедя. А да й дам от шише не е опция, не е свикнала и не иска🥲

# 218
  • Бургас
При нас си прави една дълга пауза от 22-23 като легне и се буди към 3:30-4 но не се цедя въпреки, че понякога си усещам гърдите препълнени.Цедих 2-3 пъти да има за спешни случай но признавам си поспивам си вечер.После обаче като се събуди и яде примерно в 3 след това се буди в 6 после в 9 и си влизаме във коловоза на 3-те часа плътно.
Даже според мен понякога и по-рано от 3 часа е гладен.
Не ака и така редовно примерно на 2-3 дена по 2-3 пъти в този ден докато с баткото беше едно акане на всяко хранене в чудо се видяхме за това си и взехме повивалник иначе щяхме да останем без кръст както сме и високи с таткото.
Той и едър си расте вече е 62 см даже ми се наложи да взема по спешност няколко бодита 68 за сега.Говорихме си с таткото, че ако имаме 3-то тези 56 направо ги подаряваме те почти не са носени 2 седмици ако има с баткото този господин напарва на 62 минахме.
С памперсите сме още по-зле там сме на 4-ка вече защото другите му стягат на крачетата, отбелязват му се и според мен му е дискомфортно.Надявам се просто да е голям мъж а не да е проблем уж след 3-тия месец трябва да забави наддаването.

# 219
И аз съм цедила само няколко пъти както казваш да има за спешен случай. Иначе предпочитам да си поспивам и считам, че за кърмата отпочинала успяла да поспи мама е по важна от мама цедяща или даваща фанатично да не направи голям интервал. Иначе и при нас през деня не дочаква 3 часа освен ако сме на разходка и се замотаем защото се възползвам да поспи и после докато се приберем на 3 часа и 10 мин пауза вече е много ядосана. 🤗
Хич не се притеснявай за наддаването и размерите. И ние с ММ сме високи и 56 почти не го ползвахме а и след сушилнята искам да са й комфортни за обличане. Затова вече също сме 68. Няма как и родители с по среден ръст или нисички и съответно бебоци родени  под 3кг и високи родители с бебоци родени над 3.5кг да се движат с еднакви размери и темпове. ❤️

# 220
Като се заговорихте за ръст и размери...ние сме много нисички, цялата рода 😂
Но Марти също е с дрешки 68см и до две седмици ще трябват по-големи май, че и тези започват да омаляват.
Тъкмо сменихме памперсите и сега ще трябва пак, стягат му...

# 221
Според мен моделите дрехи имат различна номерация. Ние сега сме на между 62 и 68, повечето ни са синсейски. Ама е доста малка😀 4 кила и нещо. Не сме високи ние. Няма на кого да се метне дълга🤣

# 222
От Синсей първи почнахме 68 докато от други ни ставаха 56 и 62.😅

# 223
На Синсей 62 са ни като 56 🥲 Тъкмо ми хареса едно боди на Синсей, което наистина си отговаряше на 62 и то взе, че се скъса 🥲
Моя малчо 47см се роди, сега дрешките 62ри размер са му тамън 🤣 Расте скорострелно. Качил е 3.2кг от както се е родил и педи много страшно ни изгледа на консултацията. Трябвало да спре да яде толкова. То като му се яде аз не мога да го огранича 😅 Но той е изцяло на АМ.

# 224
Майките, които кърмите, вечер само от едната гърда ли храните или от двете?

Общи условия

Активация на акаунт